Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Aki hagyta sírni a babát hogy...

Aki hagyta sírni a babát hogy elaludjon?

Figyelt kérdés
Mennyi ideig sírt? Mikor menjek be? Felvegyem pár perc múlva? Hogy kell?
2013. júl. 29. 02:19
 1/7 anonim ***** válasza:
26%
nem hagytuk sirni, ez gonoszsag.
2013. júl. 29. 04:18
 2/7 anonim ***** válasza:
63%
Kérdés, hogy miért sír és mennyi idős. Sokszor nem sikerül egyszerre felbüfiznie minden levegőt, ilyenkor többször vissza kell venni, mert sír, végül megnyugszik. Ha nincs konkrét oka a sírásnak és elmúlt hat hónapos, lehet használni egy módszert, amit egy spanyol orvos fejlesztett ki alvásproblémás gyerekekre. Magyarul is kapható, Aludj jól gyermekem! a címe. A lényege: leteszed, kijössz, elkezd sírni. Két perc után visszamész, de nem veszed fel csak halkan nyugtatóan beszélni kezdesz hozzá pár percig. Akár megnyugszik, akár nem újra kijössz. Ha tovább sír három perc után bemész. majd négy perc és így tovább, amíg el nem alszik. Első este akár egy óra is lehet. Második este már három perc múlva mész be először, harmadik este négy perc múlva. Ahogy telnek a napok egyre kevesebbszer kell bemenned, a legtöbb esetben két hét alatt rászoktatható az elalvásra.
2013. júl. 29. 07:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Magara nem hagytam. De hozzaszoktattam en hulye a ringatashoz..9kg volt mar es 1 oran at kellett razogatnom hogy elaludjon. Komoly derek problemaim voltak kenytelen voltam hozzasxoktatni hogy vege a ringatasnak. Betettem az agyaba es szorosan fole hajoltam simiztem hogy erezze ott vagyok.. napi 4 szer kellett akkor altatnom. Elso nap mind a 4szer egy oran at sirt,masodik nap 40 percet,harmadiknap 20 percey es 4 ik nap kicsit nyoszorgott de elaludt siras nelkul. 9ik nap ujra beprobalkozott. Ugyanez a 3 napos tortura zajlott le.. aztan szep lassan elkezdtem "eltavolodni" eloszor mar nem hajoltam fole szorosan de simiztem a hatat, utana ott alltam mellette utanna leultem melle stb... 2 es fel eves meg mindig a kisagya mellett fekszem amig el nem alszik..magara nem birtam hagyni soha. Azthiszem mind2onknek szuksegunk van erre az "altatasi szertartasra" imadom hogy simizi a kezem :) szoval gondolom amire te keszulsz azt is csak fokozatosan lehet. Es szamitani kell "visszaesesre"
2013. júl. 29. 08:00
 4/7 anonim ***** válasza:
29%
tudom, h. nem hagyná abba magától. mostanában előfordul,h. olyan fáradt, vágtam nyűgös napközben ,h. nem tud elaludni. olyankor csak üvölt ,mint a fába szorult féreg,hiába rázogatom a popóját, beszélek hozzá. .. annyira szoktam magára hagyni az üvöltésével, amíg kifújom magam, tudatosítom, h. ezt nem az én bosszantásomra csinálja ,csak kicsi,tehetetlen és nem mindig megy neki egyedül az elalvás. ez néhány perc. aztán vissza megyek, gondolom fárad is a nagy üvöltésben mégjobban, meg úgye én is nyugodtabb vagyok. megitatom, majd kezdem elölről. olyankor már szokott sikerülni.
2013. júl. 29. 11:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Még nem tudom milyen módszert fogok alkalmazni. Csak infot gyüjtök hogy melyik milyen.

Egyelõre nincs szivem sírni hagyni. Csak ha épp a fürdõben vagyok pl. :) Hjnalban szopi után könnyebben elalszik. Amikor kicsit világosabb van. Lehet az is baj hogy sötét van este? Nem teljesen mert üveg az ajtó és beszûrõdik a fény.

Meg persze most ez a meleg is rossz...

2013. júl. 29. 11:57
 6/7 anonim ***** válasza:
ha csak sírdogál,azt elfogadom,de ha üvölt,ott már valami gondja van.Én is így altatom a lányomat,8 hetes kora óta,most 3 és fél hónapos.Néha előfordul,hogy behergeli magát,pedig pelus üres,pocak tele,büfizés sokszor volt.Ilyenkor várok 1-2 percet és abbahagyja.De ha nem hagyja abba bemegyek hozzá,megsimogatom,kicsit megrázogatom a popsiját,de nem veszem ki a kiságyból és kijövök.Már alszik is mint a bunda!Szóval szerintem a sírásnak is van egy határa,amíg hagyhatod,de ha meg állandóan ugrassz,ha sír,akkor ezt ki is fogja használni,amint meglesz a magához való esze.A kisfiamat (első baba) állandóan felkaptuk,ha sírt,most 3 éves és még csak 1-2 hónapja szokott le az altatásról és sokszor még amai napi felébred éjjel és sír.
2013. júl. 29. 12:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Ha csak "panaszkodik" én is szoktam várni kicsit. Csak este nem sikerül az alvás. A többi napszakban általában könnyebb. De a többiek aludnának este úgyhogy jó lenne lassan kitalálni valamit.
2013. júl. 29. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!