Mikor alszik el ovis gyermeked? 23h mire elalszik az enyém!?
Már nem tudom mit tegyek! Reggel,persze alig bír felkelni! 7kor keltem,oviban alszik kb.1,5órát. Hazajövünk,játszik,vacsi,fürdés,20h.-kor már pizsiben van. Húzza az időt mindennel:-( éhes vagyok,szomjas,most viszket a hajam vége,melegem van,mindegy csak aludni ne kelljen!
Kb.1-1,5h-t mellette fekszem,nem szólok hozzá,matat,játszik a takaró alatt. Ha mesélek,jobban elkezd dumálni,ha "fenyegetem,h.kimegyek a szobából,sír és mindent megigér. Nem félős,ég a sólámpa a szobájában,végigalussza az éjszakát. Már nem tudom mivel tudnám hatékonyan altatni.:-( Hétvégén ebéd után nem alszik,mert akkor meg du.4ig szórakozik,akkor már én nem hagyom,mert mi lenne este?! Ilyenkor is simán kihúzza 21-21:30ig.
Hétköznap esem össze,mert mire elalszik,utána megyek tusolni,felébredek,majd hajnal 2ig nem tudok aludni,reggel meg csak a "szundit" nyomkodom!:-(
Van valami tippetek???
Kimaradt,ha számit valamit: 4éves,kisfiú.
(nagyszülöknél minden megy simán,idejében. Ebéd utánés este is,pl.egy-egy hetes ott létekkor)
és nagy szülőknél mi történik másképp,hogy ott simán elalszik..?
egy 4 évesnél már nem kéne ott feküdni,és várni amíg elalszik,pláne hogy ha ilyen sokáig tart.
Be kéne vezetni egy új rituálét. pl: fürdés előtt vacsi (vagy amikor szokott) de mondd neki,hogy amikor már lefeküdt nincs evés!alvás előtt mese,összebújás,stb-majd elköszönsz és kijössz. nyilván lesz hiszti,sírás-de pár nap után megszokja..!
persze mielőtt ebbe belekezdesz elmondod neki,hohy most már nagy fiú vagy és holnaptól így megy így lesz.
ja,ás ne hagyd hogy hülyítsen téged azzal,hogy: éhes,szomjas,stb. ha reagálsz rá eléri a célját
Nagyszülőknél alszik, mert ott nem ő a főnök. Mert a mama nem fog mellé feküdni. Az én fiam sem hisztizik a mamánál, mert ott nem lehet, igaz itthon sem, én mégsem tudom olyan hatékonyan kezelni.
Nálunk fél 9-kor ágyban van, ha tetszik, ha nem. Főleg, ha másnap ovi van. Kap puszit és kijövök. Kihív néhányszor, megnyugtatom és visszafekszem. Ennyi. Nem ülök mellette, nem bújok oda, nem olvasok már, nem tutujgatom, alvásidő van, kész, pont, ebből nem engedek.
Légy határozott, vagy sosem alsziod ki magad.
Szoktasd rá, hogy ő már nagy, anya nem kell az alváshoz, ő is szeretne aludni, de kedvesen nyugodtan, ne idegesen. napokba telhet, türelemjáték, de te legyél a főnök, és ezt érezze. Fenyeget, mindent megígér és sír, hadd sírjon, azért teszi, mert eléri a célját és mellette maradsz, puszi, takaró és gyere ki a szobából. Csak így lehet, vagy még évekig kínlódni fogtok. Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!