Átalussza valaha az éjszakát!?
20 hónapos a lányom és még mindig nem alussza végig az éjszakát.
Este 7-kor fürdik, utána közös vacsi, mesélünk Neki, éneklés, és ágyba tesszük, szereti is, megy szívesen, macik zenélnek, éjjeli fény megy (csillagok, hold).
Van, hogy vissza hív minket párszor egy kis énekre, vagy puszira, simire. vagy kivesszük, vagy az ágyban nyugtatjuk és fél 9 ig általában elalszik. :)
Éjjel általában 2-3x kel, egyszer éjfél után, majd hajnal 3 után és 6 körül is, de akkor elég beszólnom a szobánkból, hogy "aludj még, macit öleld meg, még korán van". Éjjel viszont hív, hogy "anya, gyegye", annyira cuki, bemegyek mindig, és vagy iszik, vagy kéri, vegyem ki egy kicsit, majd pár puszi után visszateszem, zene, betakarás és alszik.
Reggel fél7-fél8 körül kel, majd 12 előtt teszem le kicsivel. Általában 2 órát alszik, de van, hogy többet, vagy picit kevesebbet.
Mi lehet az oka a kelésnek?
23 fok van Nála, nem fűtünk és így is.
Egy vékony ujjatlan body és egy vékony hosszú ujjú, rugi van Rajta és normál takaróval takarjuk.
Sokszor ugye inni kér, de ha odakészítem Neki, félálomban nem veszi le magának, csak hív be...
Ti mivel próbálkoznátok még? Mivel lehetne leszoktatni erről, hogy éjjel keljen?
Gondoltam arra, hogy mint hajnalban, csak beszólok majd Neki, hogy aludjon vissza, nem megyek be, de ha hív.... Meg ha mondjuk fázik, vagy szomjas... Nem tudom mi lenne a jó. :(
Köszi a tanácsokat!
most így elsőre az tűnt fel, hogy lefekvés előtt nem írtad, hogy kapna tejet. ennyi idősen még általában igénylik és megszomjazni is később fog ha iszik egy nagy bögre tejet.
egy próbát mindenesetre megér :)
Szerintem nem azért ébred mert valami baja van, csak egyszerűen még nem tart ott, hogy átaludja az éjszakát (állítólag bizonyos agyi, idegrendszeri érettség szükséges hozzá).
Minden baba, kisgyerek különböző, vannak akik már pár hónapos korukban átalusszák az éjszakát, aztán utána egyszercsak ébrednek többször is, vannak jó és rossz alvók, ugyanúgy mint a felnőttek között is.
Szerintem ezzel nem nagyon tudsz mit tenni, mint kivárni ennek az időszaknak a végét.
Az én kisfiam két éves múlt, és még nem aludt át egyetlen éjszakát sem.
Lehet, ha alvástréninggel megpróbáltam volna "beidomítani", már régen átaludná, de az nem az én műfajom.
Szerintem a legjobb amit tehetsz vele, hogy bemész hozzá hogyha hív, ez neki biztonság érzetet ad.
Köszi a tippeket, igazából én sem hagynám magára, vagy azt sem bírnám, ha hívogatna és nem mennék be...
Tejet akkor kap, ha valamiért korábban vacsorázunk, vagy keveset eszik vacsira, és akkor kevés tápszert is teszek bele, de néha magától is kéri. Igazából ez nem fix dolog, de szereti, lehet bevezetem fixre, hátha... Mindenesetre nem vettem észre, hogy tejivós este után jobban aludna...
lehet akkor mégis a tej lesz. az azért laktat. eddig akkor kapott mikor kevés volt a vacsi, így kelt. na most próbáld meg úgy adni neki, hogy jól is lakott előtte :)
majd írd meg, hogy bevált-e, kíváncsi vagyok. nálunk mai napig kell a nyugodt alvásához, pedig már 4 éves is elmúlt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!