Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan alakul át a babáknál...

Hogyan alakul át a babáknál az éjszakai ébredés? -mindig tolódik az éjjeli evés időpontja, aztán egyszer csak átalussza?

Figyelt kérdés
ha pl éjjel 1-2 között eszik,az később tolódik?lehet ezt befolyásolni,vagy a pici babák mindig az éhség miatt ébrednek?lehet befolyásolni,hogy átaludja az éjszakát?
2013. okt. 4. 15:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez babánként változó.Az én kisfiam kezdetben 2 óránként ébredt: éjfélkor, éjjel 2-kor,4-kor majd reggel 6-kor.Aztán elmaradt az éjféli evés és 3 óránként ébredt,aztán már csak egyszer kora hajnalban. Most 5 hónapos és úgy alakult,hogy este 9-kor eszik utoljára és reggel 7-ig alszik,mint a bunda.
2013. okt. 4. 16:01
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi-akkor elvileg nem érdemes bolygatni,keltegetni?-kinlódni,meg visszaaltatni?
2013. okt. 4. 16:05
 3/8 anonim ***** válasza:
A fiam 8 hetes koráig ébredt kb. hajnal 3 körül enni. Aztán 8 hetesen 6-kor arra ébredtünk, hogy nem kellett kelni 3-kor. Végül átállt a reggel fél 8-8 körüli ébredésre.
2013. okt. 4. 16:07
 4/8 A kérdező kommentje:
anyatejes ?és nem csináltatok semmit-csak igy alakult?
2013. okt. 4. 16:36
 5/8 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Tápszeres a fiam. Magának alakította ki az alvást, de azt hozzá kell tennem, hogy a mai napig (16 hónapos) nagyon jó alvó, szóval ez szerintem babafüggő.
2013. okt. 4. 16:43
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi-igen azt mondják,az anyatejes babák gyakrabban ébrednek....de akkor te szerencsés vagy,hogy neked ilyen jó alvó
2013. okt. 4. 17:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is anyatejes. Kezdetben 3 óránként kelt enni. De gyorsan evett, aztán aludt is. Aztán egyszercsak az éjféli kaja kimaradt,de megmaradt a hajnal 3-as. Majd az tolódott ki azt hiszem olyan 4 órára. Aztán azt vettem észre, hogy a hajnal 4-es kaját is letudja 5-8 perc alatt. Ebből arra következtettem, hogy nem az éhség miatt kel föl, csak megszokásból. Kipróbáltam mit csinál ha nem etetem meg. Gondoltam, ha éhes, úgyse alszik vissza. És láss csodát 5 perc múlva evés nélkül aludt tovább. Ezután 5 kor kelt egy darabig. Ma már 4,5 fél hónapos, nem eszik éjszaka 2 hónapja. De ez nem jelenti azt, hopgy mindig minden estét végig alszik. Úgy ahogy a felnőtt ember is van, hogy felébred, sokszor anélkül, hogy emlékezne rá.Van, hogy alszik este fél9től reggel 6ig, de van hogy felébred. De akkor is csak bemegyek hozzá, megsimogatom, és alszik tovább. Én azt tanácsolom, hogy figyelj a babádra. Jelezni fogja, ha az éhség miatt ébredt fel. Nem mindig amiatt kelnek. Lehet, hogy csak fázik, lehet hogy csak szomjas,vagy épp szél bántja.Ki kell kísérletezni. Ébreszteni pedig én biztos, hogy nem ébreszteném.
2013. okt. 4. 17:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Kialakul magától. Az én fiam kezdetben 3 óránként ébredt éjjel, aztán 4-3-2 órát aludt, aztán 5 órát egyben. Egyszercsak átaludt 8 órát, teljesen magától. Most megint gyakrabban ébred, de szerintem növekedési ugrása van éppen. 3 hónapos.
2013. okt. 4. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!