3 hetes babám nappal nagyon jó alvó és ébren is jól el van, de mikor eljön az éjszaka, rákezdi és órákig fenn van. Mitől lehet?
Figyelt kérdés
Cicin olykor elálmosodik, de mikor a kiságyba teszem azonnal ordít. Egy órát sem bír ki nyugalomba. Van mikor már a cici sem kell neki és ringatva is sír. Sírni sem bírom hagyni túl sokáig. Nem tudom mit csinálhatnék még, hogy mi is tudjunk aludni, meg ő is valamennyit.2014. jan. 17. 11:47
1/7 anonim válasza:
Szia. Nalunk is ez volt/van. En arra a kovetkeztetsre jutottam, hogy nem altatom mig nem lesz almos ugy sem alszik el hamarabb. Sajnos mi csak 12 fele alszunk el es mar 4 honaposak vagyunk. Ete 6 tol egyaltalan nem alszik, van, hogy elszundizik, de 5 perc utan felebresztem, es megsem sikerul hamarabb elaltatni. Egy jo tanacs, ha magatol elalszik ne kezd ringatni este, mert raszokik, mikor eljon az ideje ugyis elalszik. Sajnos en elkezdtem ringatgatni 3 hetesen es most is ringatva alszik el ejfelkor.
2/7 A kérdező kommentje:
Azt se bánnám ha éjfélkor aludna el, csak aludna folyamatosan 4-5 órát. A másik, ha mégis elalszik s fel kel utána, másfél óra míg valahogy visszaaltatom. Te éjszaka sem altatod vissza ha nem álmos? Foglaljam le valamivel akkor? Elég nehéz, mert egy szobában vagyunk vele s hát ugye apa aludni akar munka után.
2014. jan. 17. 13:03
3/7 anonim válasza:
Az elején gyakori, hogy a babák felcserélik a nappalt az éjszakával. Fiamnál is ez volt, de idővel rendeződött, először úgy, hogy nagyon későn aludt el, majd kb óráról órára előrébb hozta ezt az időpontot. Én nem eröltettem semmit, csak figyeltem őt és az igényeit. Amit tehetsz, hogy bevezetsz egy esti rutint. A baba nem tudja hány óra, viszont hamar megtanulja, hogy mi után mi következik. Pl fürdés után cici, majd alvás. Nyugi, rendeződni fog! :)
4/7 anonim válasza:
Ez volt nálunk is, sajnos a babák nem tudják,hogy mikor van nappal és mikor van éjjel. Én azt csináltam, hogy nappal ha álmosis volt, nem altattam, elaludt magától, persze ha sírt akkor cumit adtam a szájába, kicsit ringattam, a sírástól kifáradt és elaludt. Ha kaja idő volt keltettem, hogy szokja mikor kell enni. Fürdetés mindig 7-8 között van nekünk, így kb abból is tudja, hogy este van. Éjjel ha felkel nem altatom, nem ringatom, visszaalszik magától.
5/7 anonim válasza:
Ejszaka vissza altatom, nagyon fotos, hogy ejjel nem szabad beszelni a babahoz, hogy tudja megkulonboztetni az ejjelt a nappaltol. Nem lehet, hogy a foga kinozza? Nekunk kijott ket fogacskank pedig alig multunk 4 honaposak.
6/7 anonim válasza:
Szoktad szopiztatás után mérni? Megeshet, hogy estére nincs annyi tejed, és éhes még. Nálunk is ez volt, nem tudtuk megnyugtatni esténként, álmos volt szegény, de nem tudott aludni. Csak akkor kezdtük mérni, és kiderült, hogy kevés a tejem, és ami volt is, az is kissé színtelen volt, ami nem tartalmaz elég tápanyagot.
7/7 A kérdező kommentje:
Tápszert is kap valamennyit, mert az elején nem akart megindulni a súlya és a gyerekorvos mondta, hogy kell. Este mindig kap tápszert is, hogy jobban teli legyen a hasa. Hát a foga nem tudom, hogy 3 és fél hetesen már kínozhatja e. Viszont amit észre vettem, hogy menetrendszerűen hajnali 2-kor erőlködik és van is kakis pelenka. Már 3 napja így megy. Nem tudom, hogyha hasfájós lenne, akkor például annak milyen tünetei vannak és az lehet, hogy csak éjszaka fáj a hasa egy babának? Éjszaka nem szoktam beszélni hozzá és csak kislámpát oltok. Inkább az a baj, hogy órákig nem tudom visszaaltatni, mintha azt szeretné, hogy foglalkozzak vele, mint nappal. Nem tudom mikor lesz ennek vége...
2014. jan. 20. 17:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!