Mit tegyek, hogy a kislányom ne cserélje fel a napszakokat? (nappal-éjszaka)
Az egyetlen, amit tudsz csinálni, hogy éjjel ha felébred, nem csinálsz világosat, és lehetöleg nem beszélsz (legfeljebb suttogsz), nem énekelsz, hanem megpróbálsz csöndet tartani, nappal pedig ne legyen halálos csönd, hanem a normális nappali zajok mellett legyen a gyerek (a másk szobában porszívózhatsz, hallgathatsz rádiót, TV-t, fözhetsz normális zajokkal), igy egy idö után "rájön", hogy mikor van alvási idö, és mikor nappal.
Persze nem nagy zajongást kell csapni nappal, de a gyereknek fontos, hogy megszokja, hogy nincs mindig halálos csönd, mert különben késöbb mindenre fel fog ébredni, ha meg kisebb zajszintet megszokik, akkor nem fogja zavarni a mindennapi élet körülötte.
Nálunk 4 hónapos korig ment ez, hajnali2-től aludt 10-ig, délig...
4 hónaposan már elég nagy volt hozzá, hogy felébresszem reggel, előtte nem akartam piszkálni, meg hát ha alszik, akkor alszik! :) Meg vártam, hátha beáll magától.
4 hónapos kora után pár napig felébresztettem reggel 9 körül, megetettem, utána aludt tovább, így lassan visszább állt. Most 9 hónapos, sokáig éjfélkor aludt el, utána 11-kor, 10-kor, és 2 hete már tartjuk az este 9 órát.
Szerintem hagyd még, nagyon picike.
Amúgy az előzők nagyon jókat írtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!