Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért csinálja ezt?

Miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés

Kisfiam 5 hónapos.

Az esti altatással van gondom...

Kezdettől fogva, ringatva altatom, eddig 20 perc alatt szépen elaludt.

Fürdés után, a nappaliban megetettem, elringattam és 20-25 perc után felvittem a szobába aludni.

Kb. egy hónapja megváltozott, pedig én semmin nem változtattam.

Kezdődött azzal, hogy az eddigi altatási rituálé alatt elaludt, felvittem, de vagy rögtön elkezdett sírni, amint a popsija elérte az ágyat, vagy pontosan 15 perc után felkelt és sírt és kezdhettük elölről az egész szertartást. Ez addig fajult, hogy ezt az egész altatást 4x kellett megismértelni egymás után! :(

Elkezdtem kísérletezgetni, mert gondoltam valamin muszáj változtatnom, mert ez így nem jó!

Egy hete már nem a nappaliban etetem és altatom, hanem fürdés után megyünk fel a hálószobába, ott nyugiban megetetem és altatom.

Valamivel javult a helyzet, de most már meg sem próbálom 20 perc után lerakni, mert még nem alszik!

Hiába fáradt nagyon, egyszerűen valami miatt, ez a mély fázisba jutása kitolódott 30-40 percre!!!

(általában onnan tudom, hogy már mélyen alszik, hogy figyelem a légzését, és a hangosabb, össze-vissza légzés után egy egyenletes, halk légzés következik, akkor tudom, hogy letehetem)

Mitől van ez? Tényleg a mozgásfejlődéstől változott meg? Eddig sem volt egyszerű, hogy altatni kell, de a 20 perchez már hozzászoktam, és annyira nem is hosszú idő, na de ez sokszor 20 perc. :(

Más is észrevett hasonlót aki így altatott?

Hogy csinálja az az ember, aki 10 perc alatt mélyen el tudja altatni a babáját? (olvastam itt ilyet)

Mit kéne máshogy csinálnom?

A segítséget és a tanácsokat előre is megköszönöm!

2013. dec. 16. 21:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Erre én is kiváncsi vagyok, mert nekem is ugyen ezt csinálja a lányom, de ő csak 2 hónapos.

Eddig nekem is sikerült elaltatnom, sőt magától is elaludt, de mostanában nagyon nehezen alszik el és még le sem teszem a kiságyba de már sír(mikor le akarom tenni).

Én gondoltam arra is, hogy nem elég a kaja neki de nem kér többet. Remélem azért hamar elmúlik ez.

2013. dec. 17. 08:04
 2/4 A kérdező kommentje:

Én úgy vettem észre, h kb két hetes periódusban változik a babám viselkedése, legyén szó akár pozitív akár negatív dologról.

Lassan mar letelik a két hét, ami ezt illeti... Nagyon jo lenne ha visszaallna a régi rend... De lehet h ez így fog maradni.

Azért remélem kapok/kapunk majd egy tapasztalt, ezen már átesett anyukatol vmi biztató hozzászólást! :-)

2013. dec. 17. 16:34
 3/4 anonim ***** válasza:
ebben én is reménykedem. DE ez is el fog múlni. Túl kell élni, mint még sok mást is. A lényeg, hogy jól érezzék magukat.
2013. dec. 18. 11:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia! Bezavarhat a mozgásfejlődés simán de az is lehet, hogy már kezdi érezni, hogy mocorognak a fogacskák és attól nyugtalanabb. Nálunk is a fogzás idején kezdődött ugyanez a herce-hurca. Addig szépen átaludta az éjszakákat és könnyű volt letenni is . Hát megnyugtatót nem tudok mondani. Most lesz egy éves és még mindig nem tudtunk beállni normális alvásra. Ahogy írtad kb. két hetes periódusokban tartja a rendet aztán változik a téma. Van, hogy pillanatok alatt elalszik és nyugodt az éjszaka és van, hogy alig bírom elaltatni és éjszakázunk ezerrel. Nappali alvást sem sikerül belőni. Megvan a napirend, mindig ugyanakkor evés-játék-séta stb.. de aludni nem akar ugyanúgy ( nyílván ez az előző éjszakai állapot függvénye is ) A félhomály, teljesen ingerszegény környezet segítenek, ha láthatólag jön a foga akkor dentinox gél és/ vagy chamomilla vulgaris 15ch is jól jöhet. Nálunk bejött az is, hogy nem ringatom hanem beteszem az ágyába és hagyom , hogy ott aludjon el.Nem hagyom sírni, ottmaradok vele, simizem a hátát amíg elalszik, így már nem kell mozgatni ha sikerül elaludnia. Ezen kívül a legjobb amit tehetsz, hogy elfogadod, hogy ez ilyen és alkalmazkodsz hozzá mert ha nem álmos vagy zavarja valami nem fog könnyen aludni és ha idegesíted magad akkor kikészülsz egy idő után ( tapasztalat ) :-)
2013. dec. 19. 15:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!