Miért csinálja ezt?
Kisfiam 5 hónapos.
Az esti altatással van gondom...
Kezdettől fogva, ringatva altatom, eddig 20 perc alatt szépen elaludt.
Fürdés után, a nappaliban megetettem, elringattam és 20-25 perc után felvittem a szobába aludni.
Kb. egy hónapja megváltozott, pedig én semmin nem változtattam.
Kezdődött azzal, hogy az eddigi altatási rituálé alatt elaludt, felvittem, de vagy rögtön elkezdett sírni, amint a popsija elérte az ágyat, vagy pontosan 15 perc után felkelt és sírt és kezdhettük elölről az egész szertartást. Ez addig fajult, hogy ezt az egész altatást 4x kellett megismértelni egymás után! :(
Elkezdtem kísérletezgetni, mert gondoltam valamin muszáj változtatnom, mert ez így nem jó!
Egy hete már nem a nappaliban etetem és altatom, hanem fürdés után megyünk fel a hálószobába, ott nyugiban megetetem és altatom.
Valamivel javult a helyzet, de most már meg sem próbálom 20 perc után lerakni, mert még nem alszik!
Hiába fáradt nagyon, egyszerűen valami miatt, ez a mély fázisba jutása kitolódott 30-40 percre!!!
(általában onnan tudom, hogy már mélyen alszik, hogy figyelem a légzését, és a hangosabb, össze-vissza légzés után egy egyenletes, halk légzés következik, akkor tudom, hogy letehetem)
Mitől van ez? Tényleg a mozgásfejlődéstől változott meg? Eddig sem volt egyszerű, hogy altatni kell, de a 20 perchez már hozzászoktam, és annyira nem is hosszú idő, na de ez sokszor 20 perc. :(
Más is észrevett hasonlót aki így altatott?
Hogy csinálja az az ember, aki 10 perc alatt mélyen el tudja altatni a babáját? (olvastam itt ilyet)
Mit kéne máshogy csinálnom?
A segítséget és a tanácsokat előre is megköszönöm!
Erre én is kiváncsi vagyok, mert nekem is ugyen ezt csinálja a lányom, de ő csak 2 hónapos.
Eddig nekem is sikerült elaltatnom, sőt magától is elaludt, de mostanában nagyon nehezen alszik el és még le sem teszem a kiságyba de már sír(mikor le akarom tenni).
Én gondoltam arra is, hogy nem elég a kaja neki de nem kér többet. Remélem azért hamar elmúlik ez.
Én úgy vettem észre, h kb két hetes periódusban változik a babám viselkedése, legyén szó akár pozitív akár negatív dologról.
Lassan mar letelik a két hét, ami ezt illeti... Nagyon jo lenne ha visszaallna a régi rend... De lehet h ez így fog maradni.
Azért remélem kapok/kapunk majd egy tapasztalt, ezen már átesett anyukatol vmi biztató hozzászólást! :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!