Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Rossz alvó babáitokról mesélné...

Rossz alvó babáitokról mesélnétek?

Figyelt kérdés

1 éves kisfiam, kb 5 hónapos koráig jól aludt éjjel is nappal is. Akkor valami megváltozott és borzalmasak lettek az alvások.

Most ott tartunk, hogy nappal 1szer alszik, csak babakocsiban alszik, mert 2 órás alvás alatt kb 4szer felébred, és csak akkor alsazik vissza ha visszaringatom babakocsival.

Éjjel, újabban mellettem alszik, mert a kiságyba ordít ahogy betesszük. De így is sokszor felébred, nyugtalan, mindig sír, nincs olyan ébredéss mikor ne ordítana.

Higyjétek el mindent próbáltunk már, sírni hagyni , dajkálni, külön szoba, járóka, de semmi.

Meddgi tarthat ez az időszak, kinövi e valaha, van e valami jó megoldás?

2013. nov. 5. 09:02
 1/6 anonim ***** válasza:
18%
Nem, soha nem növi ki, még 14-15 évesen is így kell majd őt altatni.
2013. nov. 5. 09:33
 2/6 anonim ***** válasza:

ó,de kedves vagy egyeske!

itt segitséget várnak,nem gúnyos megjegyzéseket.az ember mindent kipróbál kinjában-de én azt javaslom,hogy egy módszert válassz,tarts ki amellett.sirni fog-biztos-de csak pár napig .ennyit áldozz fel az idődből-és tedd a kiságyba.hogyan szokná meg az állandóságot-ha te is össze vagy zavarodva,mindig mást próbálsz.csendesdedjetek el-dúdolj egy dalt-és tedd le.tudom,hogy sirni fog.vedd ki,vagy simogasd,és tedd vissza,ha kell100szor.pár nap alatt megszokja-sirni ne hagyd-ez hülyeség-legyél ott,de ne változass menet közben.ne szoktasd ahhoz,hogy órákig tologatod-semmi időd nem marad.kitartás!

2013. nov. 5. 10:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs "rossz" alvó, csak mások vagy megváltozott igényei, esetleg egyéb ok - fog, fél, fázik, elválasztástól való félelem - ilyesmi. Mi például tettünk alá egy gyerekpaplant, és azon sokkal jobban alszik, szereti a puhát. Hát ez csak egy ötlet. Vagy rossz helyen van az ágya, nagy az elektroszmog körülötte..
2013. nov. 5. 10:28
 4/6 anonim ***** válasza:

Sokáig én is azt hittem, hogy nem létezik olyan, hogy "rossz alvó" baba, csak zavaró körülmények. Na, aztán megszületett a második kisfiam...Tény, hogy ő sokszor zavaró dolgok miatt nem aludt (hasfájás, fogfájás, szeparációs szorongás), de mikor nincs semmi baj, akkor is felkel éjszaka még legalább kétszer. Most múlt 1 éves. Nappal viszonylag jól alszik (2x másfél órát), este letesszük 8 körül, éjfélkor és hajnali 3-kor ébred, és fél 6-6 tájban kel föl. Ez már istenes, mert kb 10 hónapos koráig 4-5 alkalommal kelt. Szerencsére ő jól alszik a kiságyban, de sokszor a gyerekszobában alszom, és még mielőtt fölébredne, susorgok neki. De többször előfordult, hogy éjszaka átvittük a férjemmel magunk közé.

Nem lehet, hogy a foga fáj? Próbáljátok a Dentinox gélt. Illetve lehet, hogy egyedül érzi magát a kiságyban, aludj együtt egy ideig lepedőjével, takarójával, így átveszik az illatodat, és így rakjad vissza neki. Ott ülhetsz a kiságy mellett, a rácsokon át simogatod, fogod a kezét, amíg nem alszik el. Vagy simán lehet, hogy a kiságyat nem szereti. Nagyobbik fiam addig kelt éjjel, míg meg nem próbáltuk, hogy ifjúsági ágyon altatjuk, gurulásgátlóval. Ez másfél éves korában volt, azóta átalussza az éjszakákat, de olyan szinten, hogy a kicsire sem ébredt föl soha, pedig írtam, hogy nagyon "bulizós" volt esténként. A nagyot az zavarta a rácsos ágyban, hogy be van zárva, és este, ha nekiütődik a rácsoknak, hangos volt.

Kitartást, szerintem másfél éves korára megoldódnak a dolgok!

2013. nov. 5. 10:42
 5/6 A kérdező kommentje:

Az 1es válaszolónak, valószínűleg nincs még gyereke, vagy ha van olyan szerencsés, hogy egy éjszakát nem virrasztott még. Azért hónapokon keresztül elég fárasztó tud lenni.

Kedves, utolsó, igazából mi is a rácsos ágyra gyanakszunk, mert iszonyú sokat forog, még a nagyágyról is képes lefordulni álmában , a kiságyban meg már nem egyszer lefordult, üti vágja magát.

A leesésgátlós kiságyból is leesne szerintem, mert van olyan, hogy álmában feláll, felül, megy...

Hát egyszer csak javul a helyzet.

2013. nov. 5. 20:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Most 16 hónapos a Kisfiam. Születésétől 2 hónapos koráig 2-szer kelt éjjel, ilyenkor 1, másfél órát ébren volt. Onnantól folyamatosan romlott a helyzet. Most nappal alszik két órát, de csak ha ott vagyok én is vele. Este 10-él előbb nem igazán lehet elaltatni, reggel 6 körül kel és erre a 8 órára jut 20-25 ébredés. Van olyan időszak éjszaka, hogy 5-10 percenként kel és van olyan is ami nem minden éjjelre jellemző, hogy órákat ébren van és sír. Nyáron voltunk két hetet kórházban kivizsgáláson, ott megutálta a kiságyat, fél tőle, úgyhogy azóta velünk alszik, de ez sem változtatott a helyzeten.

Mi minden létező dolgot kipróbáltunk, amit csak olvastam, vagy javasoltak orvosok, anyukák, de semmi nem vált be.

Most vár ránk egy újabb vizsgálat és néhány nap kórház, mert az evés is problémás.

2013. nov. 5. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!