Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Más anyukák, akiknek pocakfájó...

Más anyukák, akiknek pocakfájós a babája, hogyan altatjátok? Vagy próbáljátok altatni?

Figyelt kérdés
Kislányom lassan 2 hetes, minden evés után sír 1-2-3 órákat, mert fáj a pocakja. Görcsök gyötrik és eszméletlen, hogy szegénykém ha nem alszik állandóan csak sír. Más szülők, akik ezzel küzdenek hogy viselik ezt? Vannak szerek, praktikák, amik esetleg segítenek? Mi kipróbáltunk egy csomót, de reménykedem hátha van még több. Mondom miket próbáltunk: Infacol, BioGaia, hasmasszírozás, büfiztetés, szélcsövezés, kamilla tea (pár kortyot a babának evés előtt), ringatás, hátpaskolás, lábtorna, magzatpózba való "csomagolás" takaróval, ss-ss-ss hang ismétlése (megnyugtatásképp), éneklés... Mellre nem akarom tenni, mert így is 70 ml-ket eszik 2 hetes létére, mondjuk alszik utána 3-4 órát is ha végre sikerül elaludnia a görcsök után... Szóval van még valakinek MÁS tipjje? Ja és lelkileg hogyan viselik a hasonló cipőben járó szülők? Én van hogy sírok már tehetetlenségemben, a férjemen is látom, hogy dühös a sorsra. :( Nehéz elfogadni, hogy szenved a pici és nincs konkrét megoldás, vagy gyógyszer a 21. században...

2013. szept. 30. 16:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ja amúgy 7es válaszoló, mi a baj a laktoherb-el? Amúgy iszom igen nem is keveset, hogy legyen tejem.
2013. okt. 1. 13:43
 12/18 anonim ***** válasza:

7es vagyok.

Ugyanezzel a problémával küzdöttem....a védőnőm javasolta,hogy azonnal hagyjam abba,mert sok babánál hasfájást okoznak a gyógynövények + colief csepp.....azóta alszunk :)

2013. okt. 1. 17:13
 13/18 petera6 ***** válasza:

Igen, azt én is hallottam, hogy sok babának fáj a hasa a tejserkentő tea miatt is. Nekem ma nagyon rendi babám volt. Tartsa meg jó szokását. :)

Szerintetek az nagy gáz, ha a colief cseppet vízben oldom fel, és úgy adom a babának? Ez a tej fejegetés evés előtt..neki azonnal kell a kaja, nincs kecmec. Így az előre elkészítés nem jó, mert melegíteni kéne.

2013. okt. 1. 17:28
 14/18 A kérdező kommentje:
Én először anyatejben oldottam fel, de mivel olyan türelmetlen a pici, ezért úgy csinálom, hogy belecseppentem a szájába és rögtön rászopizik... Nem tudom mennyire jó megoldás... Vagy egy kiskanál anyatej ha épp van lefejve és nem volt hűtőben egész nap... A frissen fejt tejet szobahőmérsékleten tartom pár órán át. Az ilyen esetekre...
2013. okt. 1. 20:14
 15/18 anonim ***** válasza:

Lányok az NEM JÓÓÓ! A Coliefnek állni kell, különben nem ér semmit. Én azt csinálom, hogy:

Van mindig pici (kb 10 ml) lefejt tej a hűtőben. Szopi előtt kb 20-30 perccel egy cumisüveg aljába engedek 30-40 fokos vizet. Beleteszek valamit, ami megmarad a tetején és beleér a vízbe ( cumisüveg zárókupak :) ) teszek bele pici tejet, amibe csöppentek Coliefet. Ezt állni hagyom. A 40 fokos víz le fog hülni, közben a korty anyatej felmelegszik langyosra. Szopi előtt odaadom :) ennyi.

2013. okt. 1. 20:20
 16/18 anonim ***** válasza:

Mindenkinek ajánlom figyelmébe a laktáz enzim csepp honlapját, azon belül is alkalmazás menüpontot. Pontosan le van írva az alkalmazás. Anyatejes táplálásnál nem kell várni az előetetés és a szopatás között! Én pl minden napra csinálok előre egy enzimes tejet. 1 dl tejhez keverem az egész napi csepp mennyiséget (etetések számától függ), és ebből adok neki minden étkezés előtt.

Megjegyeznem, hogy a száj Ph-ja savas, így az enzim egy része biztosan elpusztul amíg lejut a belekbe, szerintem ez nem jó megoldás.

2013. okt. 2. 15:22
 17/18 petera6 ***** válasza:
Kinek, milyenek a napjai? Én éjjel kb 1 órát aludtam, most nap közben a lányom csak a cicimen nyugszik meg, de elaludni nem tud így sem. Semmi nem használ most.
2013. okt. 2. 15:54
 18/18 A kérdező kommentje:
Teljesen változó! Éjjel fent volt 3 órát, meg ma délelőtt is... És csak sír és sír és sír.... Hajszárítózom a hasát és szélcsövezem a fenekét. A szélcsővel csomó habos kaki távozik a hajszárító pedig megnyugtatja, ezekkel a módszerekkel sokszor előfordult már h egy órán belül visszaaludt.
2013. okt. 4. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!