Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Más anyukák, akiknek pocakfájó...

Más anyukák, akiknek pocakfájós a babája, hogyan altatjátok? Vagy próbáljátok altatni?

Figyelt kérdés
Kislányom lassan 2 hetes, minden evés után sír 1-2-3 órákat, mert fáj a pocakja. Görcsök gyötrik és eszméletlen, hogy szegénykém ha nem alszik állandóan csak sír. Más szülők, akik ezzel küzdenek hogy viselik ezt? Vannak szerek, praktikák, amik esetleg segítenek? Mi kipróbáltunk egy csomót, de reménykedem hátha van még több. Mondom miket próbáltunk: Infacol, BioGaia, hasmasszírozás, büfiztetés, szélcsövezés, kamilla tea (pár kortyot a babának evés előtt), ringatás, hátpaskolás, lábtorna, magzatpózba való "csomagolás" takaróval, ss-ss-ss hang ismétlése (megnyugtatásképp), éneklés... Mellre nem akarom tenni, mert így is 70 ml-ket eszik 2 hetes létére, mondjuk alszik utána 3-4 órát is ha végre sikerül elaludnia a görcsök után... Szóval van még valakinek MÁS tipjje? Ja és lelkileg hogyan viselik a hasonló cipőben járó szülők? Én van hogy sírok már tehetetlenségemben, a férjemen is látom, hogy dühös a sorsra. :( Nehéz elfogadni, hogy szenved a pici és nincs konkrét megoldás, vagy gyógyszer a 21. században...

2013. szept. 30. 16:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Üdvözöllek a klubban, nyugodj meg, ezen a legtöbb szülő át esik! - két kislányom van, az első iszonyat hasfájós volt, minden csodaszert kipróbáltunk, majd mikor 3 hetesen már a sokadik gyógyszernek nem minősülő cuccot kapta , úgy döntöttem befejezzük , mert egyik sem használt... ami viszont bevált a hajszáró - meleg levegőt fujattuk a hasára , kb. 2 perc alatt békésen elaludt :) - aztán így jött a melegítőpárna, pocakjára tettem, betakartam, s hatalmasakat aludt... persze így is volt hasfájás, de lényegesen kevesebb , és legalább volt amihez nyúljunk... a kisebbik már semmi csodaszert nem kapott , csak melegítőpárnáztunk.
2013. szept. 30. 16:53
 2/18 anonim ***** válasza:
Ja, és igen, én is bőgtem vele együtt az első hetekben :)
2013. szept. 30. 16:54
 3/18 petera6 ***** válasza:
Lehet csatlakozni a klubbhoz? Szintén 2 hetes kislány, és csak sír és sír, és már én is, mert meg is betegedtem, és kialvatlan vagyok, és nincs türelmem, amitől csak elszomorodom, hogy miért. A létező összes hasfájás gyógyszert használtuk már. Néha bejön, most nem. :(
2013. szept. 30. 17:23
 4/18 petera6 ***** válasza:
Amúgy nekem jó formán csak cicin alszik el. Sokszor összefolynak az etetések,mivel nem alszik el 2-3 órán át. Viszont, ha etetem,azzal megint hasfájást okozom. Tehát bármit csinálok az nem jó. Most üvöltött 2 órát, nem bírtam tovább, adtam beki enni, most talán elalszik.
2013. szept. 30. 18:00
 5/18 anonim ***** válasza:

Én is csatlakozom.Sajnos válaszolni nem tudok a kérdésedre.De mintha én írtam volna ki a kérdést.Én is sírok és próbálom túlélni egyik napot a másik után.

3 hetes kislány anyukája

2013. szept. 30. 21:01
 6/18 anonim ***** válasza:
Sok féle "csodaszer" létezik, de nekünk sem használt semmi. Próbáltunk Infacolt, Espumisant,édesköményteát, aztán az orvosunk felírt valami Mayerhoffer port, amiben nyugtató is van. A maximális adagtól sem lett jobb semmivel. Ilyenkor csak a szeretgetés és babusgatás marad. Embert próbáló időszak, de ahogy jött a hasfájás, úgy el is múlik majd! Kitartás nektek!:)
2013. szept. 30. 21:02
 7/18 anonim ***** válasza:
Iszol laktoherbet, vagy más tejserkentőt? Azonnal hagyd abba! Ne adj neki kamillát sem.....a 70ml is sok :) ha túleszi magát, szenved, mert feszül a pocikája. Ha mohó és enne még többet is, akkor ne cicivel nyugtasd (megjegyzem, az én babám is képes volt 3 hetesen 100at enni, mert mentem az igény szerinti szoptatás után, de vannak babák, akiknek ártunk vele) Szóval kis mohó ne egyen annyit! Ha még 2 hetes sincs, akkor nem próbáltátok elég ideig az Infacolt vagy mást sem. Kell ezeknek a szereknek pár folyamatos nap. De NE adj minden étkezésnél....sok a gyógyszerből! 6-7 alkalommal szopizik, adj max 3X, de ne maximális adagot. A büfizésnél jó magasan tedd a válladra, hogy a vállad a pociját nyomja. Nem kell sokáig, mert hamar kijön a büfi. Ne a hátát paskold, hanem alulról a popsiját! A hasmelegítő párna sem rossz, de első feladat a büfi....ha marad a fájdalom, akkor jöhet a párna! Legtöbb babánál kevés még a tejbontó enzim. A Colief csepp csodákra képes, de pontosan be kell tartani a használati utasítást. Ez sem kell minden étkezés előtt....én 3X adtam. Elég drága, de megéri :) neki még elég 2 csepp! Én úgy vélem, ha ezeken elgondolkozol és biztosan nem fázik , nincs melege és nem kényelmetlen a ruhája...akkor nem fog ennyit reménytelenül sírni a babád. Minden rendben lesz.....alapból is elmúlna ez a rémálom 3 hónaposan, de neki is és nektek is szükségetek van pihenésre, ugyhogy....sok sikert! Esetleg írj kérlek, ha bevált valami, amit mondtam.
2013. szept. 30. 23:53
 8/18 Dreigang ***** válasza:

Nálunk négy hónapos múlt (de kettőnek számít), és tápos. Másfél és két hónapos kora között fájt a pocakja erősen, és inkább este felé. Mindenképp lassú cumit használtunk, hogy kevesebb levegőt nyeljen. (A mostani táp, a Milumil AR annyira habos, hogy felrázás után le kell kanalazni róla, mégsem fáj tőle a hasa, már csak a büfire koncentrálunk.)

Infacolt próbáltuk (mert nem felszívódós), csekély sikerrel. A cseresznyemag párna bevált, de elég macera külön melegítgetni. Sütőbe raktuk 10 percre 100 fokra. Hastorna lábakkal is ment, de csak érintőlegesen. A leglényegesebb a büfiztetés: rögtön etetés után úgy ültetem a térdemre, hogy a hóna alatt tartom, így függőlegesen van, és a hasa sem nyomódik, a hátát enyhén masszírozom.

Gyengéd fenékpaskolás is segíti összeállni a buborékokat.

Büfi után jöhetett a párna, vagy csak melegítő kéz a hasra, ami már a lentebb képződő levegőre hat jótékonyan.

Hogy viseltem:

mikor az éjjel hármas etetés után még hajnalban is úgy sírt, hogy be kellett csukni az ablakot, hogy ne ébredjenek korábban a szomszédok, akkor elég nehéz volt türelemmel nyugtatgatni. Úgy tapasztaltam, hogy a türelem rengeteget számít, hiszen a baba mindent megérez.

Sok türelmet és kitartást kívánok ezekre a nehéz percekre, és mielőbbi enyhülést a panaszra!

2013. szept. 30. 23:55
 9/18 Dreigang ***** válasza:

Ja, és a 70 milli szerintem is sok.

Egyszer 60 helyett 90-et adtunk és órákig sírt utána. A táp mennyiségét persze pontosabban be lehet lőni, viszont nálunk is annyit eszik, amennyit kap, bármennyi legyen is az. Ezért szigorúan ügyelni kell rá, nehogy többet egyen, mert abból is lehet hasfájás.

2013. okt. 1. 00:31
 10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz :) Most vettünk melegítő párnát, és Colief cseppet (az a tejcukor feldolgozásában segít)... Úgyhogy most elhagyjuk az espumisant és az infacolt is elhagytuk már. Marad a pakliban egy kis édeskömény tea, Biogaia csepp (az elvileg segít fejlődni a bélrendszerének bacikkal), és ez a Colief (A kettőt lehet egymás mellett adni) na meg a melegítőpárna... Mindig amikor veszek egy új cuccot elönt a reménység!!! Hátha majd MOST ezek segítenek...
2013. okt. 1. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!