Más anyukák, akiknek pocakfájós a babája, hogyan altatjátok? Vagy próbáljátok altatni?
Én is csatlakozom.Sajnos válaszolni nem tudok a kérdésedre.De mintha én írtam volna ki a kérdést.Én is sírok és próbálom túlélni egyik napot a másik után.
3 hetes kislány anyukája
Nálunk négy hónapos múlt (de kettőnek számít), és tápos. Másfél és két hónapos kora között fájt a pocakja erősen, és inkább este felé. Mindenképp lassú cumit használtunk, hogy kevesebb levegőt nyeljen. (A mostani táp, a Milumil AR annyira habos, hogy felrázás után le kell kanalazni róla, mégsem fáj tőle a hasa, már csak a büfire koncentrálunk.)
Infacolt próbáltuk (mert nem felszívódós), csekély sikerrel. A cseresznyemag párna bevált, de elég macera külön melegítgetni. Sütőbe raktuk 10 percre 100 fokra. Hastorna lábakkal is ment, de csak érintőlegesen. A leglényegesebb a büfiztetés: rögtön etetés után úgy ültetem a térdemre, hogy a hóna alatt tartom, így függőlegesen van, és a hasa sem nyomódik, a hátát enyhén masszírozom.
Gyengéd fenékpaskolás is segíti összeállni a buborékokat.
Büfi után jöhetett a párna, vagy csak melegítő kéz a hasra, ami már a lentebb képződő levegőre hat jótékonyan.
Hogy viseltem:
mikor az éjjel hármas etetés után még hajnalban is úgy sírt, hogy be kellett csukni az ablakot, hogy ne ébredjenek korábban a szomszédok, akkor elég nehéz volt türelemmel nyugtatgatni. Úgy tapasztaltam, hogy a türelem rengeteget számít, hiszen a baba mindent megérez.
Sok türelmet és kitartást kívánok ezekre a nehéz percekre, és mielőbbi enyhülést a panaszra!
Ja, és a 70 milli szerintem is sok.
Egyszer 60 helyett 90-et adtunk és órákig sírt utána. A táp mennyiségét persze pontosabban be lehet lőni, viszont nálunk is annyit eszik, amennyit kap, bármennyi legyen is az. Ezért szigorúan ügyelni kell rá, nehogy többet egyen, mert abból is lehet hasfájás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!