Egy 14 hónapos kisgyereknek mennyit kellene aludnia?
A párom egyfolytában utasítgat, hogy szoktassam már rá a kicsit, hogy naponta csak egyszer aludjon (azaz ebéd után) mert ha jön az ovi akkor szokjon ahhoz hogy ott is ebéd után alszik. de az én drágám annyira aktív hogy délelőtt is alszik mert ugy le fárasztja magát, és délután is. ha nem alszik délelőtt akkor csak dél után alszik egyet (apa kívánsága szerint) de szerintem egy ilyen pici gyereknek még több kell mint 1.
cáfolatok és egyetértések is jöhetnek egyaránt :)
köszi
Ilyen korban már általában csak egyszer alszanak a gyerekek, de ha nektek így jó, akkor kár változtatni, ráadásul a gyerek is csak nyűgösködne.
Az ovikezdésig még rengeteg idő van, addig biztos fog változni az alvási szokása, úgyhogy ne aggódj (ill. a párod ne aggódjon :D )
Szerintem annyit aludjon, amennyire igénye van. Az ovi még nagyon messze van, addig rengeteget fog változni.
Nagyon eltérőek a kisgyerekek szokásai, nagyok az egyéni különbségek, szerintem butaság lenne ilyen pici korban már az ovira "trenírozni".
Ő érzi, hogy mennyi pihenésre van szüksége, én ezt nem befolyásolnám. Hidd el, magától át fog állni az egy alvásra.
Szerintem is gyereke válogatja. Én még suliban is sokszor aludtam délután, de anyuék mindig hagyták, tudták így is mindig kész lesz a lecke és este 9kor kidőlök.
A lányom 1 hét múlva lesz 14 hónapos. Nagyon össze- vissza alszik egy hete, mert most fog átszokni az egy alvásra, de lehet, hogy még hetek telnek be, mire átszokik.
Se neked se a férjednek nincs igaza. :) Nem feltétlenül kell több mint egy alvás és az sem vaj, ha többször alszik- persze szerintem. Jó így, ahogy van.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!