Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ferber módszer. Megosztanátok...

O.Dia kérdése:

Ferber módszer. Megosztanátok tapasztalataitokat a módszert illetően?

Figyelt kérdés

Tudom vannak a módszernek ellenzői, akik ki sem próbálták, hogy ők ne írjanak! Azt is tudom lesznek Olyanok akik elítélnek majd, mert nem vagyok jobban önfeláldozó.

A Kisfiam 4.5 hónapos és hát nem kis gondunk van alvás téren. Napközben és éjszaka is! Én kb 3-4-5 órákat alszom egy nap, segítségem nem túl sok, a Férjem heti 50 órát dolgozik egy másik 10 pedig utazik, a családunk pedig távol él.

2013. szept. 9. 14:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
62%

2-es vagyok. 3 napig próbálkoztam a módszerrel ,majd abbahagytam. Amikor ezt a cikket megtaláltam örültem, hogy nem hagytam a picimet tovább sírni. Nagyon jól leírja a dolgot.

[link]

2013. szept. 11. 18:47
 12/14 anonim ***** válasza:
80%

[link]

Mi is hasonló helyzetben voltunk. Mikor haza hoztuk nappal 3 percet aludt kb. 2 óránként. Depressziós lettem, alig volt tej, cumi, cumisüveg nem kellet neki. 4 órát aludtam 1 nap, mert éjszaka is kijártam enni, hogy legyen tej. Öngyilkossági gondolatokkal sétálgattam éjszaka gyerekkel a vállamon. Ekkor gondolkodtam el, hogy kipróbálom ezt a módszert. Aztán nem bírtam megtenni.

Eldöntöttem, hogy márpedig meg kell nyugodnom, másképp nem lesz jobb...és sikerült (de nem volt könnyű!)

Elkezdtem MgB6-ot szedni, segítségnek pedig vettünk egy rugós bölcsőhintát. Mindkettő bevált.

Meg valahol olvastam, hogy egy babának 20 perc kell, hogy alváshoz ellazuljon. Mikor altattam, néztem az órát - megfogadtam, hogy legalább addig "fapofa" a síráshoz. Az előtte 1,5-2 órás altatás 15 perc lett! Dúdolva, sötét szobában...és végig arra gondoltam: "Szeretlek! Nagyon! Segítek neked, mert SZERETLEK!" Nevess ki, de ez bevált! Napközben 2x3,5 óra alvást eredményezett.

2013. szept. 12. 13:28
 13/14 anonim ***** válasza:
40%

tudom, kérted, hogy olyan írjon, aki ismeri a módszert... hát én nem, és a nem is merek belegondolni, hogy mi lehet valakiről/fogalomról elnevezett "altatási módszer" ...

van több ezer éves természetes altatási mód, ez pedig a ringatás, az altatódal, az anyához bújás, a cicin elalvás...

nem ördöngösség, a mi babánk 3,5 hónapos, szinte kinyaltuk a kis valagát, ha kellett 2 órát ringattuk, ciciztettem órákig, lefeküdtem vele aludni inkább, csak pihenjen a kicsi, 12-13 hetes kora óta este 7-kor elalszik (kb. 30p alatt, vagy cicin, vagy a vállamon) és reggel 7-ig alszik, csak enni kell fel éjjel, kb háromszor... valamikor vissza se rakom a kiságyba, hanem velem csicsikál... talán heti 10 perc az átlag sírásideje, olyan kiegyensúlyozott... (napközben is alszik - magától elalszik a kiságyba kb. háromszor 30-60 percre, ennyi elég is neki)

azt mondom neked, hogy ezt az állapotot te is el tudod érni, ha ráhangolódsz a babára, ha nem feszülsz,hogy jaj, aludjon, jaj, aludjon, jaj, nincs időm, jaj háztartás, jaj kész vagyok, jaj mikor lesz vége - mert a feszültséget pontosan megérzi, átveszi ő is... kezeld úgy a babát, ahogyan szeretnéd, hogy téged is kezelne valaki, ha kisbaba lennél. meglátod, előbb utóbb azt veszed észre, hogy te ráérzel arra, ő mikor akar aludni napközben, és segítesz neki elaludni (pl. csendet teremtesz, betakarod, vagy ringatod egy kicsit) és a baba is rájön, hogy anya éjszaka aluszkálni szeretne (a babák a szüleiktől tanulják az érzelmeket is, tehát ha empatikus és türelmes és megértő vagy, ő pont ugyanilyen lesz már 4,5 hónaposan is!!!) szóval a baba este el fog aludni, mert tudja, hogy éjjel van.

ez ilyen egyszerű, csak sokszor elrontjuk a dolgokat,mert hülye könyveket olvasunk, holott csak az ösztönre kellene hallgatni (itt főleg a baba etetésére és altatására gondolok)

jó babázást, és ne feszülj, élvezd, hogy anya vagy! (egyedül meg jobb babázni, mert senki nem szól bele az idillbe, hidd el!)

2013. szept. 12. 22:05
 14/14 anonim ***** válasza:
50%
utolsó kettővel egyetértek, mert nálunk is ez lett valahol a jó út: az elfogadás. A férjem rágta mindig a fülem, hogy ne stresszeljek azon, hogy most miért ilyen, miért olyan, miért nem alszik, eszik, büfizik, stb (tetszőlegesen behelyettesíthető). Nagy nehezen, de elfogadtam, hogy oké drágám, nem tudok rajtad segíteni, itt vagy az ölemben, sírd ki magad, nem baj ha megsüketülök, stb stb. És sikerült :) Meg, amikor leteszem aludni, még most is (5 hós), úgy teszem le, hogy elfogadom, ha esetleg csak húsz percet alszik, nem érdekes, nem agyalok, hogy jajj akkor majd mi lesz
2013. szept. 14. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!