Ferber módszer. Megosztanátok tapasztalataitokat a módszert illetően?
Tudom vannak a módszernek ellenzői, akik ki sem próbálták, hogy ők ne írjanak! Azt is tudom lesznek Olyanok akik elítélnek majd, mert nem vagyok jobban önfeláldozó.
A Kisfiam 4.5 hónapos és hát nem kis gondunk van alvás téren. Napközben és éjszaka is! Én kb 3-4-5 órákat alszom egy nap, segítségem nem túl sok, a Férjem heti 50 órát dolgozik egy másik 10 pedig utazik, a családunk pedig távol él.
2-es vagyok. 3 napig próbálkoztam a módszerrel ,majd abbahagytam. Amikor ezt a cikket megtaláltam örültem, hogy nem hagytam a picimet tovább sírni. Nagyon jól leírja a dolgot.
Mi is hasonló helyzetben voltunk. Mikor haza hoztuk nappal 3 percet aludt kb. 2 óránként. Depressziós lettem, alig volt tej, cumi, cumisüveg nem kellet neki. 4 órát aludtam 1 nap, mert éjszaka is kijártam enni, hogy legyen tej. Öngyilkossági gondolatokkal sétálgattam éjszaka gyerekkel a vállamon. Ekkor gondolkodtam el, hogy kipróbálom ezt a módszert. Aztán nem bírtam megtenni.
Eldöntöttem, hogy márpedig meg kell nyugodnom, másképp nem lesz jobb...és sikerült (de nem volt könnyű!)
Elkezdtem MgB6-ot szedni, segítségnek pedig vettünk egy rugós bölcsőhintát. Mindkettő bevált.
Meg valahol olvastam, hogy egy babának 20 perc kell, hogy alváshoz ellazuljon. Mikor altattam, néztem az órát - megfogadtam, hogy legalább addig "fapofa" a síráshoz. Az előtte 1,5-2 órás altatás 15 perc lett! Dúdolva, sötét szobában...és végig arra gondoltam: "Szeretlek! Nagyon! Segítek neked, mert SZERETLEK!" Nevess ki, de ez bevált! Napközben 2x3,5 óra alvást eredményezett.
tudom, kérted, hogy olyan írjon, aki ismeri a módszert... hát én nem, és a nem is merek belegondolni, hogy mi lehet valakiről/fogalomról elnevezett "altatási módszer" ...
van több ezer éves természetes altatási mód, ez pedig a ringatás, az altatódal, az anyához bújás, a cicin elalvás...
nem ördöngösség, a mi babánk 3,5 hónapos, szinte kinyaltuk a kis valagát, ha kellett 2 órát ringattuk, ciciztettem órákig, lefeküdtem vele aludni inkább, csak pihenjen a kicsi, 12-13 hetes kora óta este 7-kor elalszik (kb. 30p alatt, vagy cicin, vagy a vállamon) és reggel 7-ig alszik, csak enni kell fel éjjel, kb háromszor... valamikor vissza se rakom a kiságyba, hanem velem csicsikál... talán heti 10 perc az átlag sírásideje, olyan kiegyensúlyozott... (napközben is alszik - magától elalszik a kiságyba kb. háromszor 30-60 percre, ennyi elég is neki)
azt mondom neked, hogy ezt az állapotot te is el tudod érni, ha ráhangolódsz a babára, ha nem feszülsz,hogy jaj, aludjon, jaj, aludjon, jaj, nincs időm, jaj háztartás, jaj kész vagyok, jaj mikor lesz vége - mert a feszültséget pontosan megérzi, átveszi ő is... kezeld úgy a babát, ahogyan szeretnéd, hogy téged is kezelne valaki, ha kisbaba lennél. meglátod, előbb utóbb azt veszed észre, hogy te ráérzel arra, ő mikor akar aludni napközben, és segítesz neki elaludni (pl. csendet teremtesz, betakarod, vagy ringatod egy kicsit) és a baba is rájön, hogy anya éjszaka aluszkálni szeretne (a babák a szüleiktől tanulják az érzelmeket is, tehát ha empatikus és türelmes és megértő vagy, ő pont ugyanilyen lesz már 4,5 hónaposan is!!!) szóval a baba este el fog aludni, mert tudja, hogy éjjel van.
ez ilyen egyszerű, csak sokszor elrontjuk a dolgokat,mert hülye könyveket olvasunk, holott csak az ösztönre kellene hallgatni (itt főleg a baba etetésére és altatására gondolok)
jó babázást, és ne feszülj, élvezd, hogy anya vagy! (egyedül meg jobb babázni, mert senki nem szól bele az idillbe, hidd el!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!