Ferber módszer. Megosztanátok tapasztalataitokat a módszert illetően?
Tudom vannak a módszernek ellenzői, akik ki sem próbálták, hogy ők ne írjanak! Azt is tudom lesznek Olyanok akik elítélnek majd, mert nem vagyok jobban önfeláldozó.
A Kisfiam 4.5 hónapos és hát nem kis gondunk van alvás téren. Napközben és éjszaka is! Én kb 3-4-5 órákat alszom egy nap, segítségem nem túl sok, a Férjem heti 50 órát dolgozik egy másik 10 pedig utazik, a családunk pedig távol él.
Ez melyik is pontosan, amikor hagyod, hadd ordítson, majd belealszik?
Ha igen, akkor lebeszélnélek róla. Az első bébimmel nagyon depressziós voltam, egyedül voltam vele. Nem ilyen-olyan módszert követve, hanem egyszerűen csak nem voltam többre képes, sokszor aludt el sírva szegény.
Ha tudnám, visszacsinálnám. Mert már 3 éves, és még mindig pokoljárás őt elaltatni. MINDENT kitalál, hogy ne kelljen aludnia.
Szóval ez egy nagy baromság, ami később simán megbosszulhatja magát.
13 hónaposan próbáltam ki ezt a módszert végső elkeseredésemben.
Eredmény: olyan sírógörcsöt kapott, hogy utána alig bírtam megnyugtatni, pedig 1 percenként mentem hozzá. 3-4 napig próbálkoztam, majd feladtam.
Ami most bevált: Lágy zenét (Mozart, Bethoven...) hallgatunk fürdés után,öltözés és tejpép alatt, és erre alszik el úgy hogy a kiságyba letéve simizem a kezét én meg ott fekszem mellette a földön.
Én is próbálkoztam vele annak idején, akkor még nem is tudtam, hogy van neve, úgy csináltam, ahogy anyum (akivel egyébként nagyon jó a kapcsolatom) javasolta. Szóval ordítson, majd bealszik. Néha, ha már nem bírtam hallgatni, bementem megnyugtatni, de jöttem is ki.
Kb. hasonló eredményről tudok beszámolni, mint az első: 3 éves, és képtelen egyedül elaludni.
Biztos vannak, akiknek bejött, meg ha valaki elég kitartó, és hajlandó akár hónapokig is csinálni, akkor a gyerek előbb-utóbb valószínűleg betörik, de nem lehet véletlen, hogy ilyen sokunknak vannak negatív tapasztalatai róla.
Az első gyermekemnél alkalmaztam ezt a "módszert" én barom. Nagyon nem tett jót a kapcsolatunknak!!!!!!!!!!! Ez kínzás, ma már büntetném. Most a másodiknál rájöttem, hogy ha az ilyen pici sír, annak oka van, azon segíteni kell! Mindig átnézem az alábbiakat:
-hőmérsékletnek megfelelően öltöztettem e?
-nem szúrja, csípi a ruha?
-éhes e?
-túl fáradt?
Elkövettem azt az őrült hibát, hogy minden nyekkenésnél cicire tettem, így úgy túlette magát, hogy csoda,hogy nem szakadt szét a gyomra. Mert a cicis babákat is túl lehet etetni! Ma már este 22kor cicizik 120 ml (6 hetes) és ennyi, nem kap többet, reggel 5ig. Az első nap meglepődött, nyekergett, de nem sírt. A második naptól pedig sírás mentesen alszik. Egy csomó baba túl van etetve, ezért hasfájós és üvölt. Ha üvölteni hagyod, még több levegőt nyel és attól is fáj a hasa. Próbáld csak ki! Hidd el, ok nélkül nem sír még, ennyi idősen nem hiszti! Ha pedig baj van, miért hagynád magára?! Kitartást és találd meg a sírás okát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!