Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Nem alvás félelem miatt?...

Nem alvás félelem miatt? Többi lent.

Figyelt kérdés
Kisfiam kilenc hónapos,külön szobában alszik.Amíg nem indult meg a fogzása,szinte végigaludta az éjszakákat.Mikor jöttek a fogacskák,három óránként ébredt,de ivott és minden dajkálás nélkül visszaaludt.Hat hónapos kora óta nagyon fél az idegenektől.Ha valaki közel lép hozzá és szól neki,már sír...Messziről semmi gond.Viszont!Kb.két hete házfelújításban vagyunk,sok számára idegen ember jött dolgozni nap mint nap.Azóta képtelenség lerakni az ágyába aludni.Nappal öt perceket alszik,ameddig fogom,ha megpróbálom lerakni,sír.Éjjel meg tízpercenként fent van...Nem túlzok,van,hogy az ágyamig nem érek vissza.Sikítva,félve sír,amíg nem érek oda,nem veszem ki.Utána megnyugszik,visszaalszik tíz percre és kezdődik újra előről.Ennyire félhet,hogy nem marad meg a helyén?Mit tehetnék?Teljesen tanácstalan vagyok:(Tegnap este tíznél már nem bírtam tovább és magunk közé vettem,aludt szépen reggelig.Mindkettőnknek kellett már ez az alvás,mert a nagyfiam miatt sem alszunk tíz éve,mert alvászavaros...Nem szeretném ha közénk szokna.Mit tehetnék,hogy megnyugodjon?Minden tanácsot szívesen fogadok!!Köszönöm!!
2013. szept. 4. 20:22
 1/3 anonim ***** válasza:
A felújítás gondolom hanggal is jár ami még inkább félelmet kelt benne. Az idegen emberektől megtudod kímélni, mert nem kell velük feltétlenül találkozni. Sajnos egyenlőre amíg ilyen káosz van nálatok elképzelhető, hogy gond marad az alvás. Nem tudjátok a kiságyat a ti szobátokba vinni, talán attól megnyugodna, veletek is lenne meg nem is, vagy úgy átalakítani a kiságyat, hogy a tietekhez szorosan kapcsolódjon (rácsokat kivenni). Hagyhatod sírni is, mert biztos, az is közre játszik a dologban, hogy te partner vagy számára. Ő sír te azonnal rohansz szórakoztatni őt. Gondold át külső szemlélőként átgondolni a viselkedésedet.( Muszáj felvenni? Muszáj mindig bemenni ha sírdogál? Nem lehetne csak megsimogatni és ott hagyni? )A másik ami még eszembe jutott, hogy mivel a nagyobb alvás zavaros így a picinél is jelentkezhet ez a probléma, most az átalakítás felszínre hozhatta ezt a problémát is.
2013. szept. 4. 20:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.Zajjal jár,igen,sajnos.Nem gondolnék alvászavarra,mert a nagyfiam pavoros volt,teljesen kikelve magából üvöltött órákat is,vígasztalhatatlanul.Középső fiam 4,5 éves,tök jó alvó,végigalussza az éjszakát.A kicsi is rögtön megnyugszik,ha megyek és mellettem reggelig aludt,ezért nem gondolnék még alvászavarra.Próbálom nyugtatni,nem veszem ki rögtön,meg ha már végkimerültség miatt nagyon alszom vagyis aludnék,nem szaladok az első nyekkenésre...Tegnap este felkapcsoltuk a villanyt,körülnéztünk a szobában,lekapcsoltuk a villanyt,mondtam,hogy pihenünk,alszunk,ezt játszottuk el háromszor...Ma szinte egész nap a szobájában voltunk.Remélem,ahogy vége a felfordulásnak,minden a régi lesz!
2013. szept. 4. 21:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Vidd a kiságyát a tiétek mellé és abban próbáld. De ha kell, aludjon közöttetek.

(Mondjuk én összetenném a két kezem, ha legalább közöttünk aludna a harmadik csemetém -az első kettő nekem is szépen aludt a saját ágyában- ő meg minimum 3x ébred egy éjjel, pedig már 15 hónapos)

2013. szept. 6. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!