Hogyan kell a babát az éjszaka átalvására szoktatni? Kell e egyáltalán, vagy magától átalussza?
Nem szabad síri csöndben lenni. Ha nem hangos a TV, akkor nyugodtan hallgathatjátok, akkor is, ha alszik. Ha este eleget szopik, akkor éjjel nem fog felkelni. Legfeljebb teát adj neki. De ha sír, se vedd fel. Meg kell tanulnia megkülönböztetni a nappalt az éjszakától.
Ha állandóan eteted és felveszed éjjel, akkor erről nem tudod leszoktatni.
Nem tudom miért lett divat éjjel is etetni és dajkálgatni a babákat. Azután pedig sírni, hogy egyetlen éjjelt sem alszik végig, az anyuka meg összeesik a fáradságtól.
Egy szobában vagytok a babával? Mert, ha nem nyugodtan lehet élni az életeteket, tvt nézni, vacsizni. Ha nem szokja meg a zajokat, később is minden légyzümmögésre felriad majd.
Fürdés után már valóban legyen nyugalom, alvás előtt félhomályban szoptatsd meg. Aztán amikor éjfélkor ébred, akkor is csak minimális fény legyen, csak annyi, hogy te azért megtaláld a babát, ne essél el vele,ilyesmi. Ne beszélj hozzá, csak szoptatsd meg szép csendben. Én ilyenkor még a kisfiam szemébe sem néztem, mert ez annyira felspanolta, hogy nem aludt vissza sokáig. :) Aztán még valami. Nem várd meg míg sírni kezd, inkább az első nyöszörgésre vedd ki a kiságyból és szoptasd meg, mert a sírástól felébred.
Egyébként az én fiamnak is volt egy időszaka, amikoréjjelente órákat fent volt. Türelmesnek kell leni. Ha mindent kipróbáltál a fentiek közül, és semmi nem használt, akkor azt tanácsolom, hogy használd ki azt a pár órát éjszaka. :) Én volt, hogy megfőztem a másnapi ebédet, vasaltam, vagy sorozatot néztem . :) Aztán így másnap volt időm aludni napközben a babámmal. :)
Eszedbe se jusson ilyen butaság, hogy cici helyett teát adsz neki! Még nagyon pici, szüksége van a szopira, a közelségre, és az anyatejre. Ez teljesen normális ebben a korban.
Az teljesen változó, hogy melyik baba mikor alussza át az éjszakát.
Ne adj neki teát, és ne hagyd sírni!!!
Nálunk van külön szobája a fiamnak, mikor leteszem, nála sötét van, de a nappaliban fény, meg tv, meg beszélgetünk.
Mindig etettem, amikor ébredt éjjel, de csak egy sólámpát kapcsoltam, hogy félhomály legyen, és nem beszéltem hozzá.
Kb 2,5 hós korától alussza át az éjszakát. Fél 9 kor leteszem, reggel fél6-6-ig alszik, szopi, és kb 9-ig még szunyókál. most 4,5 hónapos.
Erre nem tudod szoktatni őket, maguktól alusszák át az éjszakát egyszercsak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!