Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Cicin alvásról leszokik...

Cicin alvásról leszokik magától cicifüggő 2 éves gyerek?

Figyelt kérdés
Már nagyon fáj a mellem, de sír, ha mondom neki. Inkább tűröm a fájdalmat, mint sírni hagyjam.

2013. aug. 25. 13:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%

Ha neked fáj, akkor tényleg itt az ideje. Próbálj meg felajánlani neki vamamit helyette, ilyenkor azért már mindent megértenek. Bújjatok össze (akár meztelenül), cirógasd a haját, mesélj neki, ringasd...

Az én kislányomnak az állatkerti állatok vonultak fel a hátán cici helyett, úgy hagytuk el, h minden állatfaj végigcammogott a gerincén és ivott a füléből vagy evett a halántékából (az ujjaim voltak az állatok, azok masíroztak fel-alá) - ettől általában el is aludt.

2013. aug. 25. 13:36
 2/17 anonim ***** válasza:
17%
Hülye lenne magától leszokni.Szerintem szoktasd le te!Éppen megérett rá a pici,hogy most már ne babaként kezeld,hanem tényleg 2 évesként.
2013. aug. 25. 13:41
 3/17 A kérdező kommentje:

Jajj de jó ötlet! Ki fogom próbálni (háziállatokkal, mert azokat imádja)

Egyébként össze szoktunk bújni, mellettem is alszik. Délutáni alváskor már néha hagyja, hogy altassam cici helyett, de este és éjszakai ébredéskor hallani sem akar másról. Csak annyi lebeg a szeme előtt: "cicii...cicii...cicii"

2-szer rábeszéltem (éjszaka 1-kor), hogy visszaaltatom dúdolva, sétálgatva, ringatva mint délután, de 3 óra sikertelen próbálkozás után maradt a cici. Hajnal 4-től reggel 8-ig.

Addigra már úgy érzem, hogy kiszakad a testemből. Aztán persze egész nap feszült és fáradt vagyok. Egyre nehezebben bírom.

2013. aug. 25. 13:44
 4/17 A kérdező kommentje:
Ötleted is van a leszoktatásra 2-es?
2013. aug. 25. 13:44
 5/17 anonim ***** válasza:
21%

Igen van. Nem kellett volna már eleve ezt engedni! Semmi keresnivalója nincs ennyi idősen a melleden. Hihetetlen ez a tipikus kérdés hagytam a mellemen csüngeni mert az egyszerübb volt és már nem bìrom elég volt és most mit tegyek? Unalmas..

Mit tegyél vedd el tőle bìrd ki a néhány borzalmas napot máskor meg lépj időben amikor még nincs tisztában azzal hogy mit csinál.

2013. aug. 25. 14:43
 6/17 anonim ***** válasza:
Durva, de hatásos módszer: mondd azt a gyerekednek, hogy elromlott a cicid. Kend be ecettel és engedd meg neki, hogy megkóstolja.
2013. aug. 25. 16:32
 7/17 A kérdező kommentje:

Hűűű, 2-es...azt sem tudom, hogy sírjak vagy nevessek a válaszodon.

Szerinted mégis meddig van keresnivalója egy csecsemőnek az anyja mellén? Vagy meddig nem érti/tudja, hogy mi történik vele? Ez most komoly, hogy úgy gondolod, amikor egy néhány hónapos baba enni kér (vagy épp az édesanyját) akkor nem tudja, hogy mi történik vele? Csak nem adom oda és kész? Te nem vagy 100-as.

Azt meg honnan tudná valaki előre, hogy a gyerek 5, 9, 14, 19 hónapos korában magától abba fogja-e hagyni (mert eléggé változó) és mivel a gyerek pl. 2,5 évesre van programozva, inkább nem adok neki első perctől, mert 2 év után fájni fog...

Lehet, hogy számodra nem egyértelmű a kérdés, de én kiosztás helyett inkább tapasztalatra és véleményre vagyok kíváncsi - hogy másoknál hogyan történt.

A másik: nem azért hagytam "lógni a mellemen" mert az hű de kényelmes volt, hanem azért mert:

1. kevés volt a tejem, a gyerek állandóan éhes volt és NEM fogadott el pótlást. Gondolom te biztosan közölted volna vele, hogy kuss, majd ha jól megéhezel elfogadod, addig meg ordíthatsz a szobában, majd fél óránként beszólok, hogy itt vagyok, csak fogd be. Én nem akartam éheztetni.

2. szülés közben probléma adódott, gyereken 20 percig "dolgoztak" az orvosok, engem utána sürgősen műteni kellett, vért is kaptam (nem keveset). A 6 hetes vizsgálatra nem tudtam a saját lábamon egyedül elmenni (mikor másnak már a házasélet a legnagyobb problémája) Örültem, hogy ha fekve meg tudtam szoptatni a gyereket...és képzeld...nem volt a homlokára írva, hogy meddig szeretne cicizni. Sőt, ha nem fájna, még most is örömmel szoptatnám!

2013. aug. 27. 12:38
 8/17 A kérdező kommentje:

Kedves 6-os. Köszi a tippet!

Próbáltam, de egy kis fintorgás után cicizik mint ha mi sem történt volna...és magyarázza, hogy: "Látod Anya? Már jó!"

2013. aug. 27. 12:40
 9/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, én vagyok TE?

A gondolkodásmódod, a helyzeted, szinte minden stimmel.

A nagyfiam kétéves koráig szopizott, éjjel-nappal, mikor gyógyszerszedés miatt egyik napról a másikra le kellett szoktatnom. Megbeszéltük, hogy már nincs cici, és ugyanabban a pózban az ölembe vettem, és valami rettenetesen érdekeset kezdtem mesélni, amitől ugyanúgy bealudt 5 perc alatt, mint a cicitől. Igazából még nagyobb sírás sem volt.

A kisasszony pedig csak másfél éves, köztünk alszik, éjfél tájban és hajnali 5 körül bejelenti, hogy dzidzi, 2 perc múlva fordul a másik oldalára és szundít tovább.

2013. aug. 27. 22:53
 10/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Kizárt dolog, hogy Te és én 1 vagyunk... :D

anyós szerint nincs még egy olyan ember mint én - aki nem választja le a kölköt még 3 hónaposan, csak hogy végre "megszabaduljon ettől a nyűgtől is" .

Na de viccet félre téve: mit meséltél a fiadnak, hogy bealudt tőle? Mert én ha mesélni kezdek csak felélénkül és beszáll ő is a mesébe majd átveszi a szót. Sajnos ez reménytelennek tűnik. De azért nagyon köszönöm a segítő szándékot! Próbálom (mese nélkül) hasonló pózban elaltatni, eddig nem sok sikerrel. De egy kis idő után hátha...

2013. aug. 28. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!