Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Együttalvás- jó vagy rossz?...

Együttalvás- jó vagy rossz? Vélemények?

Figyelt kérdés
Kislányom 9 hónapos lesz kb. 2 hónapja alszik mellettünk. Nekem is és apukának is jobbak az éjszakáink, jobban kialusszuk magunkat valamint a pici is nyugodtabban alszik. Ezzel nem is lenne baj de a védőnőtől kezdve az anyósig mindenki azzal nyaggat hogy az életbe nem fogom külön ágyban altatni. Párom öccse 14 eves koraig aludt anyosomek mellett szerintem ez nem normalis az en occsem ket evesen magatol aludt a sajat agyaban ugyanigy az unokaocssem. Ti mit gondoltok? Jo lenne egy-ket utos erv amnivel visszatudok szolni a tanacsosztogatoknak. Koszi elore is!
2013. aug. 2. 09:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
szerintem mindenki ugy alszik a gyerekèvel ahogy akar az a lènyeg hogy mindenkinek kènyelmes legyen, bàr èn ahogy hazajottem a korhàzbol rogton kisàgyba tettem ès ott aludt mindig, ès most èrezni nagyon a hatàsàt mert egy szo nèlkul megy aludni estènkènt. az èjszakàkkal sem volt szinte gondom evès ès alvàs hiszti szinte nem is volt. persze reggelente mindig mellènk bujik ès van hogy mèg ot is alszik egy kicsit. most 5 èves ès tundèri kislàny.
2013. aug. 2. 13:27
 12/14 anonim ***** válasza:
Szia! Kisfiam 6 hós koráig éjjel-nappal 2,5-3 óránként szopizott. Így 2 hós korától kb. éjféltől már nem tettem vissza a kisáágyába (ami a szobánkban volt), mert nagyon fáradt voltam már az állandó kelésektől. Így kb. 1 éves koráig aludt velünk egy ágyban fél éjszaka. Utána is szopizott még éjjel, de ugye többet aludtam mint előtte, így nem voltam már annyira fáradt az éjszakázásoktól. Imádtunk vele aludni, hol hozzám bújt, hol az apukájához. Ha felébredt és éhes volt, megkereste a cicit, bekapta és szinte el is aludt 5 perc után. Na de ugye egy egy ves már nagyon mocorgott, keze-lába járt alvás alatt, így ezért is tettem mindég vissza a kiságyába. Sosem sírt, hogy visszatettem a kiságyba. Nem volt mellettünk a kiságy. Én azt tanácsolom, hogy ne törődj mások véleményével, ez a ti dolgotok. Ha nektek jó, akkor más ne szóljon bele. Én még most is imádok/imádunk 4 évesünkkel aludni. Előfordul, hogy megjelenik az éjszaka közepén, kb. fél évente 1x.
2013. aug. 2. 14:15
 13/14 anonim ***** válasza:

Ez teljesen gyerekfüggő!

Az egyik fiam velünk aludt másfél éves korától, neki így volt jó, nem bántam meg (a szexuális életünkbe nem szólt bele nyilván és a férjem is imádta, hogy ott van). Másik fiunk pedig mindig egyedül aludt saját szobában, mert ő meg ilyen, neki ez a jó, hiába is próbálnám magam mellé venni, mert akkor meg vihogva ugrálna a fejemen :)

Nem kell mások vélményével ilyen szinten foglalkozni, a gyerek is megérzi, ha "szégyelled" bizonyos igényeit, tulajdonságait és az nem jó, állj csak ki bátran mellette, magatok mellett!

2013. aug. 2. 19:31
 14/14 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok együtt alvás párti.

Mióta a Kisfiamat hazahoztuk a kórházból (10hónapos) azóta külön alszik. 1 alkalom volt mikor oltás után éjjel lázas volt,bevittem magam mellé, hát mit ne mondjak alig aludtam. Állandóan figyeltem, minden megmozdulására felkeltem. :S

Most már.hogy ilyen nagy , egyszerűen nem képes az ágyunkba aludni, megszokta hogy az nem az övé, és ennek nagyon örülök!

Most jönnek az első fogai, így az éjszakák nem a legjobbak, de egy dologban biztos voltam, nem adom fel és bármilyen álmos is vagyok, a saját szobájában marad! az Anyukák többsége a fáradtság miatt feladja az elveit, beviszi a gyereket és aztán jó darabig nem tudja onnan "kitessékelni".

2013. aug. 6. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!