Együttalvás- jó vagy rossz? Vélemények?
Szia!
Hát kapni fogsz itt hideget meleget, az biztos! Én egyszer leírtam, hogy egy ágyban alszik velünk a kisfiam. Hát olyan kommentek jöttek, hogy a szám tátva maradt. :( Bántam is nagyon, hogy kiírtam.
Csak egy részletet ragadtam ki az egyik hozzászólásból:
"Nem is tudom, milyen intim élete lehet az ilyen házaspárnak.(?) Bár lehetséges, neki elég, egy "parasztos" szex, mikor fél percre ráfekszik az ura... Majd csodálkozik az anyuka, hogy férje máshol keresi a boldogságot.
Most, mikor jobban belegondolkodok nagyon undorító lehet egy ovis, kisiskolás nagy gyerek mellett szexelni egy ágyban! FÚJ!!!"
Az a lényeg, hogy neked és a férjednek tényleg jó legyen. Amikor terhes voltam, beszéltünk erről a férjemmel és mondta, hogy sok barátja nem szeret a gyerekkel aludni, de nem mer szólni a feleségének mert nem akar plusz vitát.
Szóval nagyon őszintén beszélj a férjeddel erről.
Mi már akkor kizártnak tartottuk az együtt alvást, amikor még csak kósza gondolat volt.
Én félek az intimitás elvesztésétől, és attól hogy a babám 24 órában mellettem lesz, akkor később nehezebb lesz a bölcsőde, az elszakadás.
Én szeretném az 1. naptól önálló éjszakai alváshoz szoktatni, etetni sem fogom felkelteni. Nálam ez alapelv.
Én ettől senkit nem fogok megszólni, vagy bunkón reagálni, mert ő másképpen csinálja. Viszont sajnos nagyon sok példát láttam együtt alvós babáknál, hogy kistestvér már nem lett..., vagy a gyerek még 6 évesen is ott aludt.
Szóval nálunk elsődleges érv, hogy önálló éjszakái legyenek :)
DE!!!! Ez a vélemény senkit nem jogosít arra, hogy megmondja Te mit csinálj. Ha nektek így a jó, akkor ne foglalkozz másokkal.
Egy ismerős családnál a kislány a szülőkkel aludt egy ágyban a kezdetektől fogva és két éves kora körül magától kért saját ágyat és pár nap alatt át is szokott bele. Ők nem tudom, hogy kapták-e a kéretlen tanácsokat, mindenesetre nem azok a fajták, akik törődnének ezzel.
Mi is együtt fogunk majd aludni a gyerkőccel, vagyis ő mellettem fog aludni. Én nem aggódom, hogy ebből később gond lenne. Bár én is folyton hallgatom, hogy később majd nem akar külön aludni és mennyi gondunk lesz ebből. Szerinted érdekel? :) Erre csak annyit szoktam mondani, hogy majd meglátjuk és előre ne kreáljunk még nem létező problémákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!