Hogyan szoktassam át?
Mintha én írtam volna.
Ugyanez volt a helyzet, de én hagytam sírni első alkalomból 15 percet, végül elaludt. 3 nap után már egyáltalán nem sírt. Ez nálunk igaz 2 hónapos kora körül volt.
A délutáni kézben alvás pedig fél éves koráig tartott. Ugyanaz a módszer volt mint az estinél, mivel utána már itt is megvolt a kialakult sorrend.
Előtte akkor szopizott amikor akart így nem mindig jött össze az ugyan akkori alvás.
Ebéd utáni sorrend: evés - büfiztetés - arc illetve kéz mosás - pelusozás - anyától (ha apa is otthon van tőle is) 1 puszi - betakarás - redőnyleengedés és 2 perc múlva már alszik is.
Esti: fél 6-kor fürdés - masszírozás - cici - 1 óra játék - korának megfelelő mennyiségű jó éjszakát tápszer, víz - büfiztetés - betakarás - puszi - alvás.
Bocsi a részletezésért nagyon belelendültem. Sok sikert!! lassan 9 hónapos nagy legény anyukája
Köszönöm a válaszokat csajok megnyugodtam h nem vagyok most egyedül :D
Első válaszoló örülök bőszavúan írtál ilyesmi napirend dologra gondoltam . Csak nekünk sajna cici nincs 1 hónapos koráig volt az óta tápit kap. Sírni nem hagyom őt mert féltem mikor kisebb volt ha éhes volt olyan sírásba kezdett hogy szinte elhalt benne mire kész lett a tápi pedig csak pár pillanat volt aztán mire vittem nem akarta elfogadni úgy bepörgött , most meg egy hisztiből is olyan sírásba megy át uhh ne is mondjam. Nem bir a fiam az erejével :D
Ott kezdeném, hogy nem rontottad el. És kész. Az embergyerek az anyja "tartozéka" egészen addig, amíg meg nem tanul fizikailag majd azt követően lelkileg eltávolodni. Jól működsz, jól reagálsz ha az ő "működését" figyelembe veszed:). Ne aggódj, amint elkezd mászni, járni, lesz nálad fontosabb dolga, neked csak az a dolgod, hogy "megtanítsd" neki, ha el is távolodik, mindig van hova visszatérni. És ezt idáig jól is csináltad:).
Próbáltad úgy altatni, hogy elalvás után ne kelljen mozgatni, amire felébred? Mondjuk mellé feküdni vagy magad mellett elaltatni? Merthogy bennük működik ám egy beépített vízszintjelző:), ami ha azt jelzi a kis agyának, hogy "anya letett, magamra maradtam, ki véd meg a ragadozóktól?!", akkor bizony ébredés jelez, hogy "anya ne hagyj itt, egyedül totál ki vagyok szolgáltatva!".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!