Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szoktassam le a babám a...

Hogy szoktassam le a babám a kendőben való alvásról?

Figyelt kérdés

4 hónapos, kb. 1 hónapos korától nappal kendőben altatom.

Most ott tartunk, hogy délelőtt 10-kor alszik kb. fél órát a saját ágyában, de utána ha nem teszem hordozókendőbe, akkor képes és az esti lefekvésig nem alszik, ettől persze borzasztó nyűgös lesz.

Most még nem nagy gond, mert szívesen hordozom, de mi lesz később???

Mert már most majdnem 6kg, meg amúgy is könnyebb lenne, ha a saját ágyában is el tudnám altatni.

Jártatok már így?

Leszokik magától idővel, vagy van rá valami praktika.

Próbáltam azt is többször, hogy beteszem az ágyába, hagyom sírni, de ő nem sírja álomba magát, hanem behergeli magát és a végén már vörös fejjel üvölt amit meg nem akarok hagyni neki.

Vagy ez a baj? Hagyjam akkor is, ha rettentően sír? ez olyan durvának tűnik, bár a védőnőm szerint ez lenne a megoldás.

2013. márc. 19. 09:49
 1/3 frászkarikaborsó ***** válasza:
Nekem magától leszokott róla a hasfájós időszak után de én azt csináltam hogy megpróbáltam mindig a kiságyban altateni és csak akkor vettem fel ha láttam hogy na ez nem fog menni. Aztán amikor elmúlt a hasfájás, akkor már nem kellett felvenni, elaludt magától.
2013. márc. 19. 10:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha kendőben elaltatod, megvárod a mélyalvást, akkor nem tudod letenni? Akár úgy, hogy nem a kiságyba teszed, hanem a nagyágyra, mert ott vele együtt le tudsz dőlni és ha megriadna, gyorsan vissza tudnád altatni. Én úgy szoktam, hogy amikor leveszem a kendővel együtt, akkor még egy pár percig a kezemet rajta tartom, hogy úgy érezze még rajtam van, majd utána leveszem róla és aludni szokott tovább.

Linkelek neked egy cikket, amiben leírják, hogy miért tud sok csecsemő kendőben aludni, kiságyban nem, bár ez nem megoldás a problémádra, de magyarázat a jelenségre:).

[link]

2013. márc. 19. 11:54
 3/3 A kérdező kommentje:

A lányom nem hasfájós szerencsére.

Ha kiveszem a kendőből, rá max. 10 percre már mocorog, felébred.

Sőt, néha akkor is, ha leülök vele, nem tudom hogy érzékeli, talán a lába hozzáér a combomhoz, vagy behajlik a felsőtestem, de ilyenkor is mocorog, sír, hogy nem jó neki, álljak fel.

Megpróbálom majd ezt, hogy kendővel együtt teszem le és kicsit hozzábújok, hátha segít.

2013. márc. 19. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!