Hogyan szoktassam le a cicivel alvásról?
Apukája esti altatásnál otthon van?
Azért kérdem, mert nálunk akkor derült ki, hogy a lányon szopi nélkül is el tud aludni:), amikor bölcsibe került(nagyjából ennyi idős volt). MIndenki, köztük én is aggódtam e miatt, de a bölcsiben, amikor nem voltam ott, simán elaludt hátsimogatással:). Anniy volt, hogy meg"lapogatt" a gondozó néni mellét és mondta, hogy "cici nem":D, és szépen elaludt.
Esetleg most párhozamosan "Építs" fel egy másik elalvási szertartást(alvósállat, rongyi, simogatás, ringatás...), és szépen lassan próbáljátok a szopi időt csökkenteni. ÉS ha van rá múd, próbáljátok ki, hogy nem Te altatod, hanem mondjuk az apukája, vagy akivel rajtad kívül meg tud nyugodni, ellazulni. És ha "rájön", hogy más útja is van az ellazulásnak mint a cicizés, hátha Veled is könnyebben átáll majd:).
5-nek.
Én sem terveztem semmilyen drasztikusat, csak most már kezelni kellene az epeproblémámat, mert már fogyok a nemevés miatt és még kialudni se tudom magam már 18 hónapja. Remélem amúgy nekünk is hasonlóan megoldódik majd a problémánk. Köszönöm a válaszodat, kis reményt adott.
Hát, pedig az erős idegzetre most szükséged lesz, mert itt a dackorszak! Ugye nem akarod, hogy átvegye a fejed fölött az irányítást?! Az ugyanis neki egyáltalán nem jó!!! (hiába tűnik úgy) Határokra szüksége van, mert a korlát kapaszkodó is!
Nagyon jó ötleteket kaptál a leszoktatásra, nem is tudok mást hozzátenni. Először az elhatározásra van szükség. Egy 18 hós már nem csecsemő, semmi baja nem lesz egy kis sírástól. A bizalma sem fog elszállni, téged sem fog megutálni. Szeretettel, gyengéden, de határozottan fel kell lépned. Határozottság nélkül esélyed nincs.
Lányok, nekem is ugyanez a problémám. A kislányom 17 hónapos, és az elalvás csakis cicivel megy, legyen nappal vagy éjszaka. Éjszaka ő is kb. 2-3-szor felébred, mellettem alszik, cicil és visszaalszik.
Az éjszakai még belefér egy darabig, de a nappaliról sürgősen le kellene szoktatnom, mert 2 hét múlva bölcsödébe megy. Ott nem lesz cici, hogy fog ott aludni?
Egy pár napja próbálkozok, azt olvastam, hogy félálomban el kell tőle venni a cicit, akkor sír, éjszaka kb. 2 órán keresztül ezt játszottuk, szinte a végkimerülésig, aztán mégiscsak azon aludt el. Ja, és mondanom sem kell, a párom 6-kor kel, mert dolgoznia kell menni. Szóval nem egyszerű. De lehet a bölcsi majd megoldja ezt a helyzetet? Nem tudom... Majd kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!