Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktassam le a cicivel...

Hogyan szoktassam le a cicivel alvásról?

Figyelt kérdés
Kislányom 18 hónapos és csak a cicivel hajlandó elaludni. Cumit soha nem fogadott el. Már próbálom a déli alvásnál a szopizásról leszoktatni, de általában üvöltés a vége. Ma sem sikerült elaltatnom. Odafekszem mellé, mesélek, énekelek, simogatom, már mindent csináltam, de nem sikerül. Állandóan a cicit követeli. Mondjuk nem is volna vele semmi gondom, mert cicivel szépen elalszik, berakom a kiságyba és alszik másfél órát. A gondom az, hogy állandó epeproblémáim vannak, amire colagol csepp kúrát javasolt az orvos, de azt meg szoptatás alatt nem lehet szedni, sőt semmilyen epegyógyszert. Éjszaka is ugyanez a helyzet. Kétszer kel. Ezmiatt fáradt vagyok és amúgy sem érzem magam jól, a türelmem sem az igazi, szóval hogyha valaki tudna tanácsot adni hogyan szoktassam le cicifüggő lányomat a szopival alvásról, nagyon örülnék. Előre is köszönöm.
2012. dec. 19. 13:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem ez máshogy nem fog menni, mint hogy egyszerűen nem adod oda neki a melledet.
2012. dec. 19. 13:38
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Apukája esti altatásnál otthon van?

Azért kérdem, mert nálunk akkor derült ki, hogy a lányon szopi nélkül is el tud aludni:), amikor bölcsibe került(nagyjából ennyi idős volt). MIndenki, köztük én is aggódtam e miatt, de a bölcsiben, amikor nem voltam ott, simán elaludt hátsimogatással:). Anniy volt, hogy meg"lapogatt" a gondozó néni mellét és mondta, hogy "cici nem":D, és szépen elaludt.

Esetleg most párhozamosan "Építs" fel egy másik elalvási szertartást(alvósállat, rongyi, simogatás, ringatás...), és szépen lassan próbáljátok a szopi időt csökkenteni. ÉS ha van rá múd, próbáljátok ki, hogy nem Te altatod, hanem mondjuk az apukája, vagy akivel rajtad kívül meg tud nyugodni, ellazulni. És ha "rájön", hogy más útja is van az ellazulásnak mint a cicizés, hátha Veled is könnyebben átáll majd:).

2012. dec. 19. 13:42
 3/11 anonim ***** válasza:
Kisfiam ugyanilyen cicifüggő volt, próbálkoztam én is a kíméletes módszerekkel, nem ment. A végén egyszerűen nem adtam oda, vizet adtam neki pohárból, 3 nap alatt leszokott az éjjeli cicizésről. Felkelni ugyanúgy felkelt utána is, nagyon sokszor. A déli alvásnál ugyanez volt a menetrend. A reggelit egy nap alatt elhagytuk, az estit, fél évvel később pedig maga hagyta el. Se cumit, se kendőt, se alvós állatkát nem fogadott el Ő sem. Elhatározás, erős idegzet. Ennyit tudsz tenni :(
2012. dec. 19. 13:52
 4/11 anonim ***** válasza:
3- as vagyok. Apukájával, nagymamájával el tudott aludni, de velem nem. Éjszaka pedig csak velem aludt vissza.
2012. dec. 19. 13:53
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem csináltam semmi drasztikusat. 18 hónaposan még cicin aludt el, éjszak többször ébredt cicizni, aggódtam, de reméltem, hogy megoldódik. Így is lett, 20 hós korában egyik napról a másikra már nem aludt el szoptatás közben, simán elaludt magától a szobájában. Egyszerre a ciciről és az együtt alvásról is leszokott.
2012. dec. 19. 14:03
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Erős idegzet, na az ami már régen nincsen :-) Ma délben 15 perc szopi, 45 perc altatás és 30 perc kiságyban állás és üvöltés után úgy érzem, hogy teljes kudarcot vallottam. Ja és persze ez nem az első alkalom már. Remélem egyszercsak megoldódik valahogy. Várom még az ötleteket.
2012. dec. 19. 14:05
 7/11 A kérdező kommentje:

5-nek.

Én sem terveztem semmilyen drasztikusat, csak most már kezelni kellene az epeproblémámat, mert már fogyok a nemevés miatt és még kialudni se tudom magam már 18 hónapja. Remélem amúgy nekünk is hasonlóan megoldódik majd a problémánk. Köszönöm a válaszodat, kis reményt adott.

2012. dec. 19. 14:09
 8/11 anonim ***** válasza:
59%

Hát, pedig az erős idegzetre most szükséged lesz, mert itt a dackorszak! Ugye nem akarod, hogy átvegye a fejed fölött az irányítást?! Az ugyanis neki egyáltalán nem jó!!! (hiába tűnik úgy) Határokra szüksége van, mert a korlát kapaszkodó is!

Nagyon jó ötleteket kaptál a leszoktatásra, nem is tudok mást hozzátenni. Először az elhatározásra van szükség. Egy 18 hós már nem csecsemő, semmi baja nem lesz egy kis sírástól. A bizalma sem fog elszállni, téged sem fog megutálni. Szeretettel, gyengéden, de határozottan fel kell lépned. Határozottság nélkül esélyed nincs.

2012. dec. 19. 14:20
 9/11 anonim ***** válasza:
5ös vagyok. Elfelejtettem írni, hogy akkoriban választottam el, amikor elkezdett egyedül aludni. Kellett mennem egy altatásos beavatkozásra, és bár tudom, hogy 24 óra után már lehet szoptatni, de azt is jól tudtam, hogy kissé "cicifüggő" a kisfiam, és azt, ha ezt az egy napot kibírja-kibírjuk, akkor el is választom. Nem volt olyan nehéz, csak el kellett terelnem a figyelmét, pl. mindig akkor jött oda szopizni, amikor leültem, aznap direkt nem ültem előtte le, hanem elfoglaltam mindennel, játékkal, tereltem a figyelmét, este pedig elaludt a saját ágyában. Másnap már könnyebb volt, utána már nagyon nem is jutott eszébe. Itt is találhatsz jó tippeket, de igazából te ismered a kislányod természetét és ahhóz igazodva kell majd kitalálnod valami "stratégiát", mivel tudod elterelni a figyelmét, lekötni. Nem biztos, hogy könnyű lesz, de csak pár nap a nehéz. Sok sikert nektek!
2012. dec. 19. 22:32
 10/11 anonim válasza:

Lányok, nekem is ugyanez a problémám. A kislányom 17 hónapos, és az elalvás csakis cicivel megy, legyen nappal vagy éjszaka. Éjszaka ő is kb. 2-3-szor felébred, mellettem alszik, cicil és visszaalszik.

Az éjszakai még belefér egy darabig, de a nappaliról sürgősen le kellene szoktatnom, mert 2 hét múlva bölcsödébe megy. Ott nem lesz cici, hogy fog ott aludni?

Egy pár napja próbálkozok, azt olvastam, hogy félálomban el kell tőle venni a cicit, akkor sír, éjszaka kb. 2 órán keresztül ezt játszottuk, szinte a végkimerülésig, aztán mégiscsak azon aludt el. Ja, és mondanom sem kell, a párom 6-kor kel, mert dolgoznia kell menni. Szóval nem egyszerű. De lehet a bölcsi majd megoldja ezt a helyzetet? Nem tudom... Majd kiderül.

2013. szept. 24. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!