Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Másnál is igy van ez ?

Másnál is igy van ez ?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az 1 éves lányom eddig aludt 1,5-2 órat napközben összesen két alvásból és 11 óràt éjjel, de mostanában nem akar aludni napközben, és ha alszik is max 30-40 percet. Mindent próbáltam màr, otthon, babakocsiba, kocsiba altatni de nem alszik többet… mit csinálok rosszul? Segítsetek kérlek

ma 12:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Mármint egy alvása 30-40 perc?
ma 12:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Éjjel jól alszik? Én kettő dologra gondolnék:

-1. kezd átállni az 1 alvásra, és csökken az alvásigénye. Esetleg az alvásidővel próbálnék játszani, hogy délelőtt jól lefárasztani, amennyire az idő engedi, friss levegő, játszótér, séta, és ebéd után megpróbálni altatni

-2. van valami, ami megzavarja az alvásban, és éjjel elég mélyen alszik hozzá, hogy ne ébredjen fel, de nappal ahogy letelik az első alvásciklus, felriad rá, ilyenre gondolok, hogy jön a foga, és fájdalma van, vagy a mozgásfejlődés bekavar, pl. hogy mondjuk épp elkezdett járni. Valószínűleg ez átmeneti, ha ez a gond egyébként. Amikor nálunk ilyen volt, akkor mikor elaludt a lányom, akkor mondjuk 20-30 perc alatt megcsináltam, amit kellett, aztán visszamentem mellé. Amikor elkezdett ébredezni, akkor megsimogattam, stb., visszaaludt, mert tudta, hogy ott vagyok, aztán volt újabb x időm csinálni a dolgomat.

ma 12:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen egy alvás 30-40 perc, és csak egyszer tudom lerakni aludni napközben, mert hiába àlmos hisstizik s sehogy nem tudom elaltatni. Mindig evés után fektetem le, és azelőtt meg játszunk sokat, szóval ki van fáradva. Amennyiben mellette alszok is ugyanez van 30-40 perc és kel fel
ma 12:30
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen éjjel jól alszik
ma 12:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Tehát, akkor felkel mondjuk 7 körül, fent van 12ig kb és 12:15-13 között alszik, majd 8 körül fekszik?
ma 12:34
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen igy ahogy mondod
ma 12:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Semmi gond. Most álltok át 1 alvásra.

Probáld megtartani az első nappali alvasát, csak told ki fokozatosan 1-1.5 órával. Ha 7-kor kel kb.délben altasd. És este 7-8 körül már menjen aludni legkésőbb.

Az átmenet nem lesz sima, néha elalszik majd még korábban, mint kéne, de át fog állni magától ne aggódj.

ma 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!