Hogy oldanátok meg ebben az esetben egy 2 éves gyerek altatását?
2 éves fiam mindig délben alszik, kb fél2-2ig. Jövőhèten ünnepségre megyünk, a meghívás délre szól. Nem tudom mi legyen az altatással. Kb 20 perc autóútra van a hely ahová megyünk.
Nem akarom azt sem, hogy alvás nélkül meginduljunk, mert akkor nagyon nyűgös a fiam, csak lógna rajtam és semmihez nem lenne kedve. (Tapasztalat)
De ha viszont elaltatom itthon,délben, akkor mire felkel és odaérünk, biztos lenne fél3-3. Az pedig már nagy késés, az ebédet is lekésnénk.
Ki hogy oldaná meg a szituációt?
Étteremben lesz a keresztelő templom helyett? Érdekes.
Amúgy én jobban aggódnék az alvás helyett azon, hogy egy két éves hogy bírja majd a templomban meg mennyire lehet nyugton tartani az ebéden. Bébiszitterre/apára/akarkire bízni addig, amíg te részt veszel a keresztelőn nem opcio?
Az ebéd előtt a templomban lesz a keresztelő, de oda nem terveztünk menni, de most nem ez a lényeg.
Igen, az is opció, hogy a férjem itthon marad vele, de az a szívemnek elég fájó lenne, ha egyedül kellene elmennem. Akkor inkább mindenki vagy senki.
#14 parasztság, hogy a templomba nem mentek, a buliba meg igen.
Ne haragudj, de így nem mennék el tényleg.
Vinnék babakocsit. A helyszínen érkezés után a babakocsiban elaltatnam a gyerkőcöt egy kisebb séta alkalmával, aztán leparkolnam úgy, hogy lássák rá, de ne is legyen nagy zsivalyban.
Én így altattam a 2evesemet a kistesó keresztelőjekor. Bár ő ehhez van szokva, babakocsiban alszik minden nap napkozben.
Ház én sem mennék el csak az ebédre
Full gáz, hogy a szertartásra nem is akartok menni.
Megmondanam, ne haragudjatok nem tudok elmenni, a kicsi nem bírja ki, stb.
Aztán egy hétvégén elmennék, elvinnem az ajándékot a babának.
17: Igen, ezt próbáltuk már egy előző ünnepség alkalmával, el is aludt, viszont nem aludt annyit és nem is pihentetőt, így ugyanolyan nyűgösen kelt fel, mint mielőtt elaludt. Ezt a kártyát már kijátszottuk.
A templomos beszólóknak pedig: a meghívóban áll, hogy a templomba csak a szűk családot várják, felénk teljesen ez a szokás. A nagyszülők,testvérek,keresztszülők mennek a templomba, a többi vendég pedig a vendéglőbe. Mivel a mise 9-kor kezdődik és 10-ig tart, a vendègeket pedig 12-re hívják, senki nem várja el a vendégektől, hogy ott ácsorogjanak 2 óra hosszáig. Aki pedig az ingyen ebédet írta: ez is hülyeség, ha elmész vendégségbe akkor az a minimum, hogy a fogyasztásotok áràt elviszed ajándékba. Felénk ez így megy, de mindenki magából indul ki! 😚
A többieknek köszönöm a normális válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!