Hogy oldanátok meg ebben az esetben egy 2 éves gyerek altatását?
2 éves fiam mindig délben alszik, kb fél2-2ig. Jövőhèten ünnepségre megyünk, a meghívás délre szól. Nem tudom mi legyen az altatással. Kb 20 perc autóútra van a hely ahová megyünk.
Nem akarom azt sem, hogy alvás nélkül meginduljunk, mert akkor nagyon nyűgös a fiam, csak lógna rajtam és semmihez nem lenne kedve. (Tapasztalat)
De ha viszont elaltatom itthon,délben, akkor mire felkel és odaérünk, biztos lenne fél3-3. Az pedig már nagy késés, az ebédet is lekésnénk.
Ki hogy oldaná meg a szituációt?
Másfél éves gyereknél kb. két órát csúszott az altatása, amikor programunk volt. Túlélte..
Plusz ha ünnepség, akkor az amúgy is felpörgetheti, könnyebben marad ébren.
Az enyém tuti elaludna a kocsiban, ahol kb 30 percet tudna aludni, utána végig hárpia lenne én meg idegbeteg.
Szóval én nem biztis,hogy mennék.
Keltsd korábban és indulj el mondjuk negyed12kor. Így van kb fél óra alvásideje a kocsiban. Arra elég, hogy túlélje az eseményt, aztán majd utána behozza valahogy. Te meg körözöl egyet a környéken kocsival:D
Persze nyilván a gyereknek is mondani kell, hogy most próbáljon kicsit pihenni.
Így már én is voltam, mennem kellett valahova, és fél kettőkor ment a busz (buszozunk, nincs jogsim)
Reggel felkeltettem fél hétkor, aztán dél helyett 11-kor tettem aludni.
Fél egykor felkeltettem(addig én felöltöztek, elkészültek)gyors ebéd és már mentünk is
Utoljára hamarabb volt program, nem tettem aludni, simán kibírta egész nap ébren, este egy órával hamarabb aludt el.
Lemaradt :
Én a helyedben vagy nem tenném aludni, vagy az ebéd után altatnam.
Lehet kicsit elcsúszna az esti alvás, de szerintem kibirhato lenne így.
Sajnos nem hinném, hogy felpörgetné az esemény, hanem csak nyűgös lenne. Voltunk már így, hogy délre kellett menni és alvás helyett megindultunk, de csak a szemét dörgölte és állandóan fel kellett venni. Szóval az nem opció, hogy csúszik az alvás.
Az jó megoldásnak tűnik, hogy előbb keltem és előbbre kerül a déli alvás is így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!