Hogy tudnám ismét én altatni?
Nálunk is vannak ilyen időszakok, hogy csak apával vagy csak anyával jó.
Szerintem ne változtassatok semmit, ezek 1-2 hetes periódusok. Legfeljebb anya ne legyen otthon altatás előtt, ha mindenképp te szeretnéd.
2 éves kora óta csinálja azt a lányunk (kb. 4 hónapja), hogy kitalálja, hogy ő ma kivel akar aludni és ha ez nem egyezik a mi elképzeléseinkkel, akkor hiszti van. Ettől függetlenül nem engedünk neki mindig. :)
Most éppen apa hulláma van. Mindenre én kellek neki napközben, én segítsek neki, velem mos kezet, velem pisil, én vígasztaljam, de aludni velem nem jó, csak apa. Az apja ezt szereti, nekem meg itt van a kistesó, így nyilván ez picit könnyebbség is olykor, de az apja is szeretne néha megnézni egy focimeccset pl., nekem meg jól esik összebújni a nagylánykánkkal is, ezért ha gáz, ha nem, néha igenis mi mondjuk meg kivel alszik és kitartunk mellette. A hiszti csak addig tart, amíg el nem kezdjük a mesét olvasni. Szóval amíg bemegyünk a szobába, pelust veszünk fel, hálózsákba bújunk, addig megy az "apával/anyával akarooook", utána a mesével már terelhető (felkapcsolod a kislámpát? melyik mesét olvassuk? összebújunk utána? válaszd mi ma melyik állatkáddal szeretnél aludni, stb.) és elfogadja, hogy ma azzal alszik, akivel. Nálunk ez bevált.
Aki azt mondja anyuka menjen el otthonról, az hova küldené minden második este? :D Csak mert a mi lányunk 9 körül alszik el és akkor már nem szívesen sétálgatnék a hidegben és vak sötétben, de nem tudom. Nekem ez nem annyira életszerű. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!