Hogy lehet altatni egy nagyobb gyerek mellett?
Menjetek ki, kicsi babakocsiban, tologatod, addig a nagyobb elbogaraszik kint vagy setaltok, nem tudom, hogy van-e kert pl.
Vagy a kicsi hurciban rajtad, ha nem szereti a babakocsit.
Magamra kötöttem a kicsit, és addig a naggyal játszottam. 4 hónaposan még simán elaludt így is, sőt, még könnyebben is, mint bárhogy máshogy. Addigra már eléggé megerősödött, hogy a hátamra tudtam kötni, így a játékban sem zavart.
Illetve úgy altattam, hogy amíg a kicsi az egyik cicimen, addig a naggyal játszok a másik kezemmel. Nem csak altatáshoz, simán szoptatáshoz is ez volt a módi, így nem volt különbség az etetés és altatás között, hogy tudja mikor kellene felverni a kicsit :D Igazából igyekeztem a szülés után mindent pontosan ugyanúgy csinálni, mint előtte, amennyire persze lehetett, hogy közben a pindur valahogy ott lógott rajtam, most hogy előre kötözve, fél kézzel tartva szopizgatva vagy a hátamon, az már részletkérdés. Így egész jól elvoltunk, amíg a kicsi nem kezdte el igényelni a szabad mozgás lehetőségét- nálunk onnantól kezdődtek a bajok.
5 te mekkora észlèny vagy. :D
Még jó, hogy itt vagy és ide tudtál nekik okoskodni. Gondolom most úgy ülsz otthon elégedetten, mint a kutya miután jól végezte a dolgát.
Szerintem az a legegyszerűbb, ha a kicsit felkötöd magadra, vagy ha szereti, akkor beteszed babakocsiba és sétáltok egyet hármasban.
Illetve, hogy hosszú távon javuljon a dolog, próbáld meg a nagyobb ilyen típusú akcióit nem haraggal és dühvel lereagálni (tudom, baromi nehéz), mert az csak olaj a tűzre. PRóbálj meg ilyenkor is higgadtan, szeretettel fordulni felé és ha kell 500x is elmagyarázni, hogy mi történik és mit szeretnél tőle. Esetleg gyakorolhattok plüssökkel is, eljátszhatjátok az altatási procedúrát.
Köszi a válaszokat! A hordozókendőt utálja valamiért, pedig a lányomat mindenhova azzal vittem, úgyhogy álmomban is jól fel tudom kötni. A babakocsit kifejezetten szereti, de csak addig alszik, amíg tolva van. Amint megállítom finoman a kocsit, 2 percre rá ébren van. Annyit meg nem bír kint lenni ilyen hidegben a nagy, amennyit a kicsi aludna egy nap.
Én is úgy terveztem, mint a 4-es írta, de nem működik, amint meglátja, hogy a kicsivel foglalkozom, hirtelen ordítani kell. Addig tök jól eljátszunk. Kifejezetten sok időt töltök a naggyal, úgyhogy abszolút nincs elhanyagolva. Nem is vagyok rá mérges, sosem kiabáltam vele, inkább kétségbeesett vagyok, de szerintem nem látszik rajtam. Megpróbálok egy altatást kiváltani babakocsival, egyre már itthon van a férjem, és még egyet meg valahogy túlélek. 😅
#5 Picit még össze kell szokniuk, de ha sikerül, akkor szerintem nagyon sokat nyerhetnek abból, hogy ilyen kicsi a korkülönbség köztük. Nekem és a férjemnek is van egy testvérünk 15 hónap korkülönbséggel, és sokkal szorosabb volt a kapcsolatunk, mint a nagyobb korkülönbségú testvéreinkkel. Ezt akartuk a gyerekeinknek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!