Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy lehet altatni egy nagyobb...

Hogy lehet altatni egy nagyobb gyerek mellett?

Figyelt kérdés
Nem tudom elaltatni a kicsit, mert a nagy féltékeny, hogy olyankor nem foglalkozom vele, és direkt üvölt. Pihenőszékben ringatva alszik el csak a kicsi, közben próbálok foglalkozni a naggyal, ölbe venni, mesét olvasni, játékot adni neki, már mesét is próbáltam indítani neki, de ha altatok, semmi nem működik nála, felüvölti a kicsit. Ilyenkor mindig kimegy a kicsi szeméből az álom túlfárad és egy pokol lesz az egész délelőtt. 4 hónapos, de dél van, mire először el tudom altatni. Valaki segítsen, mit próbáljak még, mert megőrülök. Köszi, ha tudsz segíteni!
jan. 31. 10:22
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Pont a lényeg maradt ki. Mennyi idős a nagyobb?
jan. 31. 10:27
 2/10 A kérdező kommentje:
19 hónapos.
jan. 31. 10:35
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Menjetek ki, kicsi babakocsiban, tologatod, addig a nagyobb elbogaraszik kint vagy setaltok, nem tudom, hogy van-e kert pl.

Vagy a kicsi hurciban rajtad, ha nem szereti a babakocsit.

jan. 31. 10:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Magamra kötöttem a kicsit, és addig a naggyal játszottam. 4 hónaposan még simán elaludt így is, sőt, még könnyebben is, mint bárhogy máshogy. Addigra már eléggé megerősödött, hogy a hátamra tudtam kötni, így a játékban sem zavart.

Illetve úgy altattam, hogy amíg a kicsi az egyik cicimen, addig a naggyal játszok a másik kezemmel. Nem csak altatáshoz, simán szoptatáshoz is ez volt a módi, így nem volt különbség az etetés és altatás között, hogy tudja mikor kellene felverni a kicsit :D Igazából igyekeztem a szülés után mindent pontosan ugyanúgy csinálni, mint előtte, amennyire persze lehetett, hogy közben a pindur valahogy ott lógott rajtam, most hogy előre kötözve, fél kézzel tartva szopizgatva vagy a hátamon, az már részletkérdés. Így egész jól elvoltunk, amíg a kicsi nem kezdte el igényelni a szabad mozgás lehetőségét- nálunk onnantól kezdődtek a bajok.

jan. 31. 10:47
 5/10 anonim ***** válasza:
15%
Még egy fantasztikus példája, hogy mennyire jó a kis korkulonbseg. Kinlodjatok ha nem birtok a potyogtatassal
jan. 31. 12:20
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

5 te mekkora észlèny vagy. :D

Még jó, hogy itt vagy és ide tudtál nekik okoskodni. Gondolom most úgy ülsz otthon elégedetten, mint a kutya miután jól végezte a dolgát.

jan. 31. 14:39
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az a legegyszerűbb, ha a kicsit felkötöd magadra, vagy ha szereti, akkor beteszed babakocsiba és sétáltok egyet hármasban.

Illetve, hogy hosszú távon javuljon a dolog, próbáld meg a nagyobb ilyen típusú akcióit nem haraggal és dühvel lereagálni (tudom, baromi nehéz), mert az csak olaj a tűzre. PRóbálj meg ilyenkor is higgadtan, szeretettel fordulni felé és ha kell 500x is elmagyarázni, hogy mi történik és mit szeretnél tőle. Esetleg gyakorolhattok plüssökkel is, eljátszhatjátok az altatási procedúrát.

jan. 31. 14:39
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! A hordozókendőt utálja valamiért, pedig a lányomat mindenhova azzal vittem, úgyhogy álmomban is jól fel tudom kötni. A babakocsit kifejezetten szereti, de csak addig alszik, amíg tolva van. Amint megállítom finoman a kocsit, 2 percre rá ébren van. Annyit meg nem bír kint lenni ilyen hidegben a nagy, amennyit a kicsi aludna egy nap.

Én is úgy terveztem, mint a 4-es írta, de nem működik, amint meglátja, hogy a kicsivel foglalkozom, hirtelen ordítani kell. Addig tök jól eljátszunk. Kifejezetten sok időt töltök a naggyal, úgyhogy abszolút nincs elhanyagolva. Nem is vagyok rá mérges, sosem kiabáltam vele, inkább kétségbeesett vagyok, de szerintem nem látszik rajtam. Megpróbálok egy altatást kiváltani babakocsival, egyre már itthon van a férjem, és még egyet meg valahogy túlélek. 😅

#5 Picit még össze kell szokniuk, de ha sikerül, akkor szerintem nagyon sokat nyerhetnek abból, hogy ilyen kicsi a korkülönbség köztük. Nekem és a férjemnek is van egy testvérünk 15 hónap korkülönbséggel, és sokkal szorosabb volt a kapcsolatunk, mint a nagyobb korkülönbségú testvéreinkkel. Ezt akartuk a gyerekeinknek is.

jan. 31. 21:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Tologasd bent esetleg. Ha mar nem volt kedvem szazadjara kimenni aznap setalni, mert ujszulottnek nappal szinte csak a babakocsiban aludt, akkor bent tologattam.
jan. 31. 21:10
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom, hátha! :)
jan. 31. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!