Hogyan lehetne a 3 éveset "leválasztani" anyáról?
#1 Ugye nincs gyereked? Ekkora baromságot írni...
A Kérdező 3 évese pont, hogy NINCS elhanyagolva, sőt ellenkezőleg! Ez pont az a helyzet, amikor minden figyelmet magának akar és szépen el is éri azt!
Azért nehogy már az 5 hónapos tehetetlen baba legyen mellőzve, csak mert a 3 éves kisuraság nem bír 2 percet az Anyja nélkül.
Mellesleg a Kérdező nem robot, igenis pihenésre van szüksége.
Kérdező! Muszáj lesz következetesen eljárnod és szépen megértetni a kicsivel, hogy attól hogy nem vagytok összebújva, te még ott vagy és nincs semmi baj.
Le kell erről szoktatni és ragaszkodni ahhoz, hogy a saját ágyában aludjon. Ha sír akkor sír, majd abba hagyja. Ha ez így megy tovább, teljesen ki fogsz készülni.
Nem tudom miért nem megy sokaknak az értő olvasás. Pont, hogy nincs elhanyagolva. Mindent velem csinál, hármasban vagyunk egész nap. Persze nem tudok úgy figyelni rá mint azelőtt, de úgy gondolom nem mi vagyunk az egyedüliek akiknèl ez ilyenkor így van. A kicsit meg imádja.
Úgy érzem minél többet figyelek rá ő annál többet akar.
A kis korkülönbséges kommentre pedig csak annyit reagálok, hogy nyilvánvalóan gyerek és szülő függő dolog, valószínű mi rontottunk el valamit a 3 év alatt. Sokaknak van hasonló korkülönbséggel gyereke és nincs ilyen "problèmájuk" mint nekünk, tőlük szerettem volna hallani, hogy esetleg mit csináltak másként. Először pofán csapott bennünket a dackorszak is de végül csak megtaláltuk a módját hogyan kezeljük és neveljük. Most is erre törekednènk.
"kicsit meg nem tudom hogyan szoptatná az apja"
Nem csak szoptatod.
Ezeket pl: simán csinálhatná az apja:
"A kicsit rendeznem kellett, gyógyszert adni, tisztába tenni, tudjátok milyen ilyenkor."
Ha nem adsz teret a férjednek a gyerek gondozásaval kapcsolatban, a kicsivel is odajutsz majd, hogy ő se fogja később se elfogadni és lehetsz férjezett egyedülálló anya életed hátralévő részében. 🤷
Szerintem itt egy és ugyanaz a Válaszoló írogat és a saját idétlen ötleteit próbálja népszerűsíteni. 🤣🤣🤣
Ne figyelj rá Kérdező! Ez gyereket még nem látott.
Ez az a válaszoló, aki az összes kistestvéres kérdés alá odafröcsögi a nyomorát, mert őt nem szerette az anyja, és rögeszméje, hogy a testvére miatt. Eszerint a logika szerint minden létező másod meg harmadszülött egy korcs lelki nyomorult, mert soha nem kaptak életükben osztatlan figyelmet...
Az apát valóban be lehet vonni betegség idején, de a 3 évest azért szép lassan el lehet kezdeni hozzászoktatni ahhoz, hogy a saját ágyában aludjon. Ebben a korban nem lesz lelki sérült attól, ha szépen az esti rutin mentén el van altatva, aztán ha fel is riad, visszaaltatják és kijönnek tőle. Egyre több önállóságot kell majd tanulnia, ehhez képest az oviban is "keményebben" fogják őket... nem kell egyik napról a másikra, de azért határozottan bele kell állni, különben kikészülsz, és akkor egyik gyerekkel se tudsz majd igazán foglalkozni.
Mi pont azt csináltuk, amit az első javasolt.
Igény szerinti szoptatás mellett minden mást az apja csinált a kicsivel, akinek abban a korban még teljesen mindegy, hogy ki öleli, ki ringatja álomba, én meg a felszabaduló időben annyi közös "kicsimentes" időt töltöttem a naggyal, amennyit csak lehetett.
Ennek köszönhetően nem volt durva testvérféltékenység és a kicsi se volt elhanyagolva.
Egy évet voltam két kisgyerekkel otthon, utána ment oviba a nagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!