Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mivel váltsam ki a cicin való...

Mivel váltsam ki a cicin való altatást?

Figyelt kérdés

14 hós a babám, napközben még 2x alszik. Iszsz baba volt, újszülött kora óta cicin aludt el, illetve volt egy időszak, mikor a cumit is elfogadta, és azzal is aludt/visszaaludt vele, de hónapok óta elutasítja. Viszont megint terhes vagyok, tejem már kb semmi nincs, érzékenyebb is a mellbimbóm, így kellemetlen a szoptatás, mert azzal is sokszor nehezen alszik el, csak csócsálja, a fogzás miatt sokszor harap is, ami baromira fáj. Rászokott, hogy csipkedi, gyűrködi is közben a mellemen a bőrt, úgyhogy tiszta rémálom lett ez az egész. :( Az esti altatást megoldottuk tápszerrel, szerencsére elfogadta, és ez bevált, de a napközbeni alvásokhoz ezt nem szeretném, mert amúgy normálisan eszik, és nem tömném tele tápszerrel csak az altatás miatt (este az a vacsi is, így nem gond). Szerencsére az éjszakai szoptatást is sikerült leépíteni, csak ez a napi 2x maradt...

Sokszor előfordul, hogy nincs konkrétan altatva, csak kimerül és kidől (relatíve sokat eljárunk itthonról, nagyszülőkhöz, vagy ha ők jönnek ide, akkor se lehet letenni), így volt olyan, hogy 2 napig cicit se látott, és nem viselte meg. De ha a normál kerékvágás van, akkor csak ez működik.

Mese olvasás, éneklés nem köti le, egyáltalán nem érdekli. A csak összebújás sem opció, mert tipikusan olyan gyerek, aki egy pillanatig nincs megva fenekén, csak a cici tartotta ott mellettem eddig is altatásnál, mert különben ahogy ledől, már kel is fel és hiszti van, mert nem talál nyugalmat.

Hasonló cipőben járók tapasztalatát, tippjeit várnám, kinek mi vált be. Nagyon szenvedek már én is, és neki se jó, feszengek a szoptatástól, már előre félek, hogy megharap, megcsíp, alig várom mindig, hogy elaludjon és abbahagyja. :(

2021. okt. 13. 14:17
 1/4 A kérdező kommentje:
Külön szobában, külön ágya van amúgy, de sosem tudott úgy elaludni, hogy csak betettük és simi vagy valami, visszaaludni sem, áll az ágyában és hisztizik, ha csak úgy, ott akarjuk altatni.
2021. okt. 13. 14:30
 2/4 anonim ***** válasza:
61%

Enyémek is igény szerint szoptatottak voltak, és sokáig mellen aludtak el. Nekünk a mellébújás jött be, ki is kerültek a rácsos ágyból emiatt 14-15 hós kor környékén. Ha kiment az ágyból visszahoztam, de egyébként nem szóltam, ha tornázott, felült, énekelt, stb. Ha fáradt volt gyorsabban elaludt, ha kevésbé, volt hogy fél óráig ment a torna mellettem, de előbb-utóbb ha nem beszélsz hozzá és szórakoztatod, és ott vagy mellette és biztonságban érzi magát, akkor győzni fog az álom.

Ha harap vedd el tőle a melled, mondd neki határozottan, hogy fáj, ennyi idősen már sokkal többet értenek, mint amit ők kommunikálni tudnak. Ugyanígy a csipkedés, stb. Nem akarlak megbántani, de ha már alig van tejed, és téged ennyire megvisel az egész, akkor nem kell mártírkodni.

2021. okt. 13. 16:06
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat.

A végét viszont nem értem, miért kellett hozzátenni. Épp a leválasztáshoz kértem segítséget, mert nem akarok mártírkodni, szar nekem is, neki is, erre kerestem megoldást. Ahogy írtam, megoldottuk az esti és az éjszakai leszoktatást is, úgyhogy kicsit se nevezném mártírkodásnak, hogy 2 szoptatást nem tudtam még eltűntetni.

Megpróbálom, amit mondtál, hátha rászokik, hogy fáradtságában csak "kidől" mellettem.

2021. okt. 13. 20:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Bocsánat, az nekem nem volt egyértelmű, hogy el is választanád, csak hogy altatni szeretnéd másképp :)
2021. okt. 13. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!