Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 2 és félhónapos baba… valamit...

2 és félhónapos baba… valamit elrontok, vagy nektek ennyi idősen milyen volt a helyzet?

Figyelt kérdés
Első szülött babámról van szó, nektek, hogy ment ilyenkor az alvás? Milyenek voltak a nappalok? Egész éjjelt végig alussza 9 és fél 10 körül elalszik és reggel 5-6-ig egyhuzamban alszik. Ezután van pelus csere és jön mellénk a nagy ágyba cicire és van h itt is még elalszik egy vagy másfél órát… aztán felkelünk és hasazunk( de nagyon nem szereti), játszunk, beszélgetünk, jobb esetbe gyorsan el is tudok rakodni mert elnézelődik vagy eljátszik a kezével. De aztán jön a szenvedés, úgy érzem egész nap csak altatom, szinte egész nap cicin van ott szépen el is alszik akár 2 órákat is, de nem kelhetek fel mellőle mert 5 perc és megérzi és felébred. Ebben az óriási melegben nem sokat vagyunk kint csak a késő délutáni órákban kerülünk egyet, gyorsan mert a kocsiban is nyűgös és nem alszik…
júl. 20. 07:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Pont ugyanilyen.
júl. 20. 08:13
 2/5 anonim ***** válasza:
82%
Az első gyereket 1-másfél évig nem tudtam lerakni, rajtam lakott. A második csak az első két hónapban, viszont 5 méternél messzebb nem nagyon mehetek. Ez ilyen, azt hiszem. Amúgy a nagy is általában közvetlen mellettem van ha itthon vagyunk, hol máshol lenne.
júl. 20. 08:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ugyanez van. Én már csak heti 1 alkalommal próbálom ki, hogy le tudom-e rakni. Heti egy könyvet simán elvasok, amíg rajtam alszik.

Én nem küzdök ellene, elfogadom. Férjem is szokta altatni, rajta meg kendőben alszik. Majd lesz ez máshogy is, egyelőre így jó mindegyikünknek.

A hasazás nálunk is hasonlóan indult, nagyon gyorsan elfárad benne és sírni kezdett. Legyen annyit hason, amennyit elfogad és bele fog jönni. Ha kézben játszol vele vagy az alkarodon hasal vagy a valladra fektetve nézelődik, az is jól fejleszti az izmait.

júl. 20. 08:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Ugyanez volt/van nekem is. Nekem már 4 és fél hónapos de nappali alvásnal mellette kell legyek mert kiteszem a lábam a szobából és azonnal felébred vagy alvás közben felébred 20.perc után akkor vissza kell ringatnom úgyhogy én is pihenek mellette ameddig ő alszik nincs mit tenni, addig én is olvasni szoktam általában vagy alszok ha sikerül úgy elaludnia hogy nem ébred fel 20 percenkent.

Ja nekem is volt olyan most hogy bejöttek ezek a nagyon melegek hogy egész napom az altatásból állt mert 10-20 percenként felébredt, nem aludt vissza de nyűgös volt nem lehetett vele semmit csinálni akkor megint altatni kellett és ebből állt jó pár napom.. kicsit ki voltam tőle de hát ez van, és érdekes mert éjszaka alszik rendesen nekem is csak enni kel és alszik tovább, még vissza ringatni se kell magától alszik tovább. Viszont a nappal szívás nekem is. Ja és nekem nem alszik el cicin ha fejre állok se.🥲 Pedig néha jó lenne nappal. Nem szereti a kézben ringatast se úgy se alszik el. Csak babakocsi vagy ha az öbölben ringatom.

Hasazás: nekem is nagyon utálta úgyhogy én sokszor nem is hasaltattam csak napi 1x addig ameddig nem kezdett el sírni és mégis szépen tartja magát.

Kitartást nem vagy egyedül.😇

júl. 20. 19:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem rontasz el semmit! :-) Én nagyon boldog lennék, ha az egész éjjelt átaludná, és nappal 2 órákat aludna! :D Kisfiam is 2,5 hónapos, anyatejes. Este 9-10 között alszik el ő is, de nálunk van még egy-egy kelés hajnali 1-2-kor és fél5-5 körül is. Egyszer-kétszer már kimaradt az első megébredése ha 10 körül aludt el, úgyhogy remélem, ez lesz a következő lépés. Babaöbölben alszik mellettünk, valamelyik hajnali kelés után már beveszem a franciaágyba. Korábban úgy volt, hogy reggel aludt szépen fél8-8-ig, de egy ideje felébred fél7 körül és nem hajlandó visszaaludni. Nem is igazán éhes, cummog kicsit, de aztán nézelődik, nevetgél, szórakoztatja magát, meg engem, szóval általában felkelek vele, hétköznap férjem is ilyen tájban kel reggel úgyis. Nappal pedig most az van, hogy váltogatja: egyik nap minimálisakat alszik (nem nyűgös, vidám, gőgicsél, dumál stb., csak aludni nem hajlandó), tegnap pl. délután 4ig aludt egyszer fél órát, egyszer picivel több mint 1 órát + még kb. 2*10-15 percet az ölemben evés után. Ma viszont bepótolja, szinte egész nap aludt, kb. 2 óránként felkelt, tisztába tettem, evett és visszaaludt, a leghosszabb ébrenléte a nagy esti bealvás előtt volt. De nem panaszkodom, én legalább le tudom már tenni. Az elején nehezen ment a szoptatás, nehezen indult be a tejem, ő pedig nem nagyon hízott, úgyhogy az első hetekben ő is szinte csak rajtam aludt-evett-aludt-evett, néha apa/nagymama átvette hogy tudjak enni/zuhanyozni vagy egy-egy órára betettük a babaöbölbe. Az első pár éjszaka után villámgyorsan feladtam a "gyerek-nem-való-a-hitvesi-ágyba" elvemet és éjjel végig a francia ágyban aludt velünk. :D Csak az utóbbi hetekben kezdett ez kialakulni, hogy egyre többször alszik a babaöbölben vagy a babafészekben (érdekes ezt picinek utálta, most jókat alszik benne) vagy a nagy ágyon is körbekerítve. De nem erőltetem, azért rajtam is jókat szunyál. :) De több olyan ismerősöm is van, akiknél napközben csak rajtuk aludt a gyerek, 3, 4 hónapos korukig. Egyikőjük kislányánál csoda számba mnet, ha napközben aludt legalább egy órát - fél-háromnegyed órás alvásokkal gyötörte az anyukáját :D
júl. 20. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!