Hol jobb, ha alszik a baba? Tv-vel mi a helyzet? (újszülött)
Külön szobában kezdtük, bevált. Alszik a kezdetektől a kiságyban. Ha nem ment volna, akkor is azt a megoldást választom, hogy én a kiságy mell tett matracon alszom. Az ágyunkba nem tettem volna, a férjem teljesen KO, ha alszik, simán ráfeküdne (lehet, hogy én is). Esetleg bababölcső.
Tv van a szobánkban (egyben nappali), a kisbaba mellett nem kapcsolom be. Érzékeltem rajta, hogy zavarja, amikor meg már oda tudott volna fordulni, pláne nem kapcsolom be, semmi szüksége az idegrendszerének a tévére.
Világ életemben ellene voltam az együttalvásnak, aztán lett gyerekem 😅 az együttalvás vált be, utálta a kiságyat. Később leszereltem a kiságy oldalát, és az ágyunkhoz rögzítettem. Így együtt alszunk, de mégis külön. Nekünk ez vált be.
Más baba igényli a külön ágyat, van, amelyik a külön szobát. Azt csináld, ami nektek jó.
Kulon szobat terveztunk kezdetektol, de ez a baba 4 honapos koraig nem jott ossze :D
En koltoztem at a gyerekhez, mert a rengeteg keles, mocorgas miatt a ferjem semmit nem aludt, amig megprobaltunk egy szobaban lenni, szoval nem akartam kinozni.
A baba szobajaban volt egy kihuzhatos kanape, ami adott volt, szoval ott aludtam, o pedig obolben.
De 4 honapos kora utan atszokott a kisagyba es mar nem kelt ejszaka, ugyhogy visszakoltoztem a halonkba.
Tevezni mi nem szoktunk, ha a baba ebren van, tudom, hogy sokaknal megy hatterzajkent es meg ha nem is latja a kepernyot, ez is hatassal van a baba idegrendszerere. Nyugtalanabb lehet tole.
Nyilvan mindenki dontse el maga, hogy ebben a kerdesben milyen utat kovet, de en egyelore a “csendet” valasztottam.
Most 11 honapos, meg tartom magam ehhez, de mar kezdem azt is erteni, hogy sok szulo miert ulteti le a tv ele a gyereket koran…:D
Egyszerubb lenne.
Külön szoba, saját kiságy, fehér zaj. 7 hetes kora óta átalussza az éjszakát, csak fogzáskor ébredt (10 hónapos).
Mióta megszületett csak ritkán tv-zünk. Nem szeretnénk, hogy képernyőzzön, így tableten nézünk filmet este az ágyban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!