Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Anyatejes babátoknál is...

Anyatejes babátoknál is hasonló volt a helyzet alvás terén?

Figyelt kérdés

A kisfiam lassan 5 hónapos lesz, még egy hosszabb alvási időnk se volt. Percre pontosan 2 óránként ébred éjjel, 5-10 percet cicizik és már vissza is tudom tenni. Így néz ki a napunk:

7 körül ébred

9.30 körül van egy 1,5-2 órás délelőtti alvása

utána ilyen 1,5-2 órákat tud ébren lenni és még 3x alszik 40 percet az esti fürdetésig

Este fél 8-kor fürdetem, ezután etetés, fél 9-kor kerül ágyba (este mindig hosszabban szopizik). Majd innentől számolva 2 óránként megébred, összesen 4-5x kelek hozzá éjjel.

Napközben 6-7x szopizik, most hogy ilyen melegek voltak többször is kérte. Nem kap semmi mást csak és kizárólag anyatejet, illetve a cici a cumi mert a cumikat nem fogadja el.

jún. 11. 09:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam 15 hónapos koráig szopizott, 6 hónapos korától kezdtem a hozzátáplálást.

De az ő alvása első perctől viszonylag kiszámítható volt. Éjszaka 3 vagy 4 óránként kelt. Napközben is hasonlóan aludt. Extrém esetben 4 órákat is, de általában 2-3 órákat.

Ő is 6-7-kor kelős volt és neki sem kellett a cumi.

jún. 11. 09:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekünk is így volt a gyerekkel az első időkben. A feleségem sokat kelt hozzá, és nagyjából úgy volt mint neked, hogy 2 órákat aludt és 2 órákat volt fent. Én annyit tudtam tenni, hogy néha, mikor nem kellett neki anyatej csak a szülő közelsége, akkor az én karomban aludt, néha ringattam, néha a kanapén ülve volt a kezemben, és soriztam vagy én is be-be aludtam. Nagyjából mire 4 hónapos lett a gyerek - szóval elég nagy - a feleségem megunta, hogy mindig fel kell kelni hozzá, ezért velünk aludt a gyerek, és elég hamar megtanulta megtalálni a cicit, így már sokkal ritkábban kellett felkelni hozzá, mert megoldotta. (de mondjuk ő amúgyis közel aludt hozzánk a babaöbölben, de mikor elég nagy lett, akkor velünk aludt már az ágyban)
jún. 11. 09:56
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
ja annyit még, hogy a feleségem is igény szerint szoptatta, és volt hogy 2 órán keresztül szopizott, és nálunk sem kellett neki a cumi (a feleségem amúgy sem akarta, de egy idő már igen, de nem kellett neki)
jún. 11. 09:57
 4/8 anonim ***** válasza:
13%

Enyém 6 hónapos. Napkozben szopi, este tapszer 1-2 cumisuveggel. Ha felkel, én már nem etetem meg, csak vissza ringatom. El is alszik, és általában alszik pár órával többet. Mostanában kb 8korul alvás, 11-2 kozott ébred, ekkor tapszert adunk majd általában alszik reggel 8ig

Ha a férjem kel hozzá akkor kap tapszert, ha én akkor szopizik.

Ha megebred többször akkor nincs szopi ha csak nem tudom megnyugtatni mashogy

jún. 11. 10:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

mind a 2 gyerekem 1 éves koráig 2-3 óránként kelt.

Mind a kettőt 1 évesen szoktattam le.

A nagy onnantól átaludta az éjszakát.

A kicsi 2,5 éves, kb 2éves koráig tartotta ezt a 2-3 óránként kelést. Durván 3 hete alussza át az éjszakát.

jún. 11. 10:54
 6/8 A kérdező kommentje:

4

Egyelőre még nem akarok tápszerezni, majd csak akkor ha hozzátáplálásnál nagyon kevés lesz a tejem.

jún. 11. 11:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Az enyém is nagyon gyakran kelt enni, de nem volt zavaró, mert mellettem aludt, egyszerű volt ,,töltőre tenni", alig ébredtünk meg.
jún. 11. 12:33
 8/8 A kérdező kommentje:
Mi is próbáltuk az együtt alvást, sajnos nem megy, sokkal nyugtalanabbul alszik mellettem. :( Pedig örülnék neki, ha nem kéne kimászni az ágyból. :D Neki kell a nagy tér, kiságyból is az ifjúsági méret vált be.
jún. 11. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!