Anyatejes babátoknál is hasonló volt a helyzet alvás terén?
A kisfiam lassan 5 hónapos lesz, még egy hosszabb alvási időnk se volt. Percre pontosan 2 óránként ébred éjjel, 5-10 percet cicizik és már vissza is tudom tenni. Így néz ki a napunk:
7 körül ébred
9.30 körül van egy 1,5-2 órás délelőtti alvása
utána ilyen 1,5-2 órákat tud ébren lenni és még 3x alszik 40 percet az esti fürdetésig
Este fél 8-kor fürdetem, ezután etetés, fél 9-kor kerül ágyba (este mindig hosszabban szopizik). Majd innentől számolva 2 óránként megébred, összesen 4-5x kelek hozzá éjjel.
Napközben 6-7x szopizik, most hogy ilyen melegek voltak többször is kérte. Nem kap semmi mást csak és kizárólag anyatejet, illetve a cici a cumi mert a cumikat nem fogadja el.
Az én kisfiam 15 hónapos koráig szopizott, 6 hónapos korától kezdtem a hozzátáplálást.
De az ő alvása első perctől viszonylag kiszámítható volt. Éjszaka 3 vagy 4 óránként kelt. Napközben is hasonlóan aludt. Extrém esetben 4 órákat is, de általában 2-3 órákat.
Ő is 6-7-kor kelős volt és neki sem kellett a cumi.
Enyém 6 hónapos. Napkozben szopi, este tapszer 1-2 cumisuveggel. Ha felkel, én már nem etetem meg, csak vissza ringatom. El is alszik, és általában alszik pár órával többet. Mostanában kb 8korul alvás, 11-2 kozott ébred, ekkor tapszert adunk majd általában alszik reggel 8ig
Ha a férjem kel hozzá akkor kap tapszert, ha én akkor szopizik.
Ha megebred többször akkor nincs szopi ha csak nem tudom megnyugtatni mashogy
mind a 2 gyerekem 1 éves koráig 2-3 óránként kelt.
Mind a kettőt 1 évesen szoktattam le.
A nagy onnantól átaludta az éjszakát.
A kicsi 2,5 éves, kb 2éves koráig tartotta ezt a 2-3 óránként kelést. Durván 3 hete alussza át az éjszakát.
4
Egyelőre még nem akarok tápszerezni, majd csak akkor ha hozzátáplálásnál nagyon kevés lesz a tejem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!