Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Igaza van anyámnak hogy ezért...

Igaza van anyámnak hogy ezért alszik rosszul a gyerekem?

Figyelt kérdés

7 hónapos és éjjel 4-5x ébred enni. Anyám szerint túl sokat alszik nappal és ezért nem álmos (6-ig 3-4x alszik).Szerinte át kéne állnunk a kétszer alvásra nap közben, de ha egyszer látom hogy álmost mit csináljak vele?

Mikor kisebb volt akkor valóban nem kelt fel ennyiszer éjjel, de szerintem inkább a fogzás és a nagy meleg lehet a baja. 150 ml tejet iszik meg minden alkalommal mikor felkel, a végére elalszik mindig szóval többet nem is tudnék megetetni vele. Hogy ha esetleg ez lenne a baj. De én ezeket sem látom bajnak egyébként.

2024. jún. 30. 20:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem ettől függ. Nálunk volt olyan hogy nappal egyszer kétszer aludt éjszaka mégis 4-5x felkelt
2024. jún. 30. 21:00
 2/11 anonim ***** válasza:
57%
Teljesen jó így, nem kell átaludnia az éjszakát
2024. jún. 30. 21:27
 3/11 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem is sok a napi 4alvás 6ig. Főleg ha legalább 1órákat alszik.

Nekem ennyi időssen már csak 2szer aludt. De ez attól is függ hogy mikor kel fel reggel nekem sokáig aludt.

De neked is igazad van hogy a meleg miatt is ébredhet a 6évesem is legalább 2-3szor kel mert szomjas.

2024. jún. 30. 21:50
 4/11 A kérdező kommentje:
Nap közben fél órákat alszik csak azért nem gondoltam én azt soknak. Reggel meg kb mindig 6-kor kel fel
2024. jún. 30. 21:59
 5/11 anonim ***** válasza:

Egyébként nálunk is volt egy ilyen időszak. Ez kb 8-9-10 hónapos korára rendeződött. Eleinte kettő alvásra váltott majd, 1-re. Éjszaka ugyanúgy kel 1-2x. Ha rosszabb éjjele van akkor 3-4x is.

15 hónapos.

2024. jún. 30. 22:11
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam egyszer alszik mar csak nappal es 6x minimum kel ejszaka.

Nem ezen mulik, sot, ha nappal igenyli meg a tobb alvast de te nem hagyod, akkor az ejszaka meg rosszabb is lehet, mert tulfarad.

2024. júl. 1. 06:10
 7/11 anonim ***** válasza:
Enyem 7 honaposan allt at a 4 alvasra, aztan eleg gyorsan, 10 honapos korara fokozatosan a 2-re. Most masfel evesen mar csak egyszer alszik nyilvan. Igy is felkel 1648515x ejszaka ha olyanja van. Nem ezen mulik.
2024. júl. 1. 07:53
 8/11 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam kb fél éves lehetett mikor elkezdte az éjszakai kelést. Addig kb 1x 2x kelt, azóta.. áhh már nem is számolom🤣
2024. júl. 1. 09:50
 9/11 anonim ***** válasza:
Napközben összesen mennyit alszik? És éjszaka? Enni Napközben mennyit eszik? Mennyit bír 2 alvás között? Esti alvás mikor van? És mikor van az utolsó alvása?
2024. júl. 1. 16:46
 10/11 A kérdező kommentje:
Összesen kb 3 órát alszik nappal, 2 ótánként álmosodik el ilyenkor 150 ml tejet iszik mindig. Délután 4-kor alszik utoljára este pedig 8-kor alszik el majdnem mindig és reggel 6-kor kel, de az utóbbi időben már inkább fél 6.
2024. júl. 1. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!