Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Moért nem tudom visszaaltatni?

Moért nem tudom visszaaltatni?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 1 éves elmúlt a kisfiam. Egy kezemen meg tudnám számolni, eddig hányszor aludta át az éjszakát. Minden éjszaka legalább egyszer kelünk, akkor eszik is. Ha többször is kelünk, enni nem szokott, csak egyszer. Igazából ez a legkisebb gond, nem várom el, hogy minden éjszakát átaludjon. Viszont a kimerültségem fő oka, hogy ezek az ébrenlétek legalább 1-másfél órásak. (Volt már példa 2-3 órás ébrenlétre is.)

Nem szokott sírni, egyszerűen csak nem alszik. Van, hogy vergődik az ölemben, amikor altatni próbálom, de ha lefekszek vele az ágyra és simogatom, akkor sem alszik. Tudom, hogy a fogzás, növekedés stb közrejátszhat. De születése óta minden éjszaka?

jún. 26. 09:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

En szemely szerint nem is varom el, de mondjuk egy olyan 5-6 kelessel kiegyeznek, amikor maximum csak alomba kene simogatni. Vagy megetetni. Nem kerek sokat, en csak ennyit szeretnek 😂😂

Jo; tudom, nem kell mondani, nem igy mukodik. Csak annyira jo lenne mar, ha egy picit tobbet tudnek aludni igy 1 ev elteltevel.

jún. 26. 12:25
 12/19 A kérdező kommentje:

Nem is az a baj, hogy nem alussza át. Hanem evés után ébren vagyunk másfél órákat. Egy évig minden estét így végig csinálni pedig kicsit kimerítő.😶 Ha enne és utána aludna, azért kicsit kipihentebb lennék talán, nem mindegy, hogy 15 percet vagyok ébren vagy másfél órát minden hajnalban.

Csak azért tettem itt fel a kérdést, hogy esetleg valakinek volt hasonló tapasztalata a babájával és talált-e rá megoldást vagy törődjek bele.😄

jún. 26. 12:28
 13/19 anonim ***** válasza:
Nappali alvasok, napirend hogy alakul nalatok?
jún. 26. 14:29
 14/19 A kérdező kommentje:

Már most egyre egyre gyakoribb, hogy egyszer alszik csak napközben. Ha esetleg kicsit fárasztóbb programunk van, akkor előfordul hogy elszundít a hazafele úton, de nyilván akkor "rátudunk" a dologra.

Reggel 6-fél 7 között szokott kelni és így alszik el olyan fél 12-12 környékén. Legkésőbb másfél óra múlva ébresztem, mert ha többet alszik, akkor nagyon nehezen alszik el éjszaka.

Attól függően, hogy délután mikor ébred, 7 vagy 8 órakor van lefekvés és elég változóan ébred enni(van hogy már éjfélkor, de néha csak 2 óra körül).

Van hogy közben már előtte is megébred, de az most valószínűleg a fogzás miatt van, általában vissza tudjuk altatni még.

Felkelt például tegnap is 2 órakor enni, majdnem 4 óra volt, hogy elaludt.😟 Szinte minden éjszakánk ilyen.

jún. 26. 14:47
 15/19 anonim ***** válasza:
Alvási regresszió. 12 és 18 hónaposan is van. Mi is átmentünk ezen. Hajnali 1-5ig ébren volt minden egyes éjszaka. Nem volt semmi baja csak sehogy nem aludt vissza. 16 hónaposan kezdett el jobb lenni. Most 19 hónapos és legtöbbször alszik. Néha van 1 kelés de az sem tart órákig.
jún. 30. 05:10
 16/19 anonim ***** válasza:

Ja és szerintem nem keltsd fel másfél óra elteltével napközben. Ha már csak egyszer alszik és magától nem kelne fel akkor kevés neki a másfél óra alvás, főleg hogy éjszaka sem alszik. Az én lányom délután 3 órát alszik.

15 órakor kel és 20-21 között alszik el este. Próbáld ki hogy nem kelted fel és későbbre tolod az este lefekvést ahhoz mérten mikor ébredt fel délután.

15-ös voltam.

jún. 30. 05:19
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötletet, kipróbáljuk. Örülök, hogy nektek már sikerült átlendülni rajta. Nem lehetett egyszerű, hogy ilyen sokat ébren volt hajnalban.
júl. 1. 16:55
 18/19 anonim ***** válasza:
Szörnyű volt 😅 Nem is az ébren lét volt nálunk a legfőbb probléma, hanem az, hogy nem lehetett letenni. Fél éjszakát sétalgattam vele a lakásban, mert ahogy leültem vagy elfeküdtem vele már ült is fel, aztán csak nyüglődött mert egyébként fáradt volt, csak nem tudott vissza aludni. Azt hittem sose lesz vége.
júl. 1. 22:03
 19/19 A kérdező kommentje:
Ugyanezt csinálja az én fiam is. Mikor már azt hiszem, hogy végre elszundított és leülhetek vele vagy lerakhatom a kiságyba, azonnal elkezd örjöngeni. A derekam és a karjaim már teljesen tökrevannak.😅
júl. 2. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!