Mit csináljak, hogy többet aludjon a baba?
Az én gyermekem 1x alszik nappal
2 óra hosszát.
Este 23:00korul alszik és és reggel általában 9ig alszik.
Utolsó, nálunk is ugyanígy.
Egyszerűen nem sikerül korábbra hozni. Tegnap pl.korán kellett felkelnünk, úgyhogy gondoltam na most megpróbálom még délelőtt 11 körül lefektetni, hogy este is normál időben aludjon. 4 órán át (!!) próbálkoztam az altatással, végül majdnem du.4 volt mire kidőlt. Akkor viszont nagyon mélyen aludt. Este megint volt 23.00 mire elaludt.
Már kezd idegesíteni, hogy mi lesz vele szeptembertől az oviban. Hogy fogom tudni felkelteni reggel, és mit kezdenek vele a délutáni altatásnál?
Pont tegnap csoldálkozott rám apukám, mert annak örültem, hogy végre negyed 10-kor kidőlt a gyerek és nem kukorékolt 10-ig.
Tudom, hogy baromi későn alszik. A rutinunk: kel 7-7:30, bölcsibe 12:30-ra mehetek érte, 13-15 alvás, és ha fejen pörgök sem alszik el fél 10 előtt mostanában. Pontosan 12 órát alszik. Levegőzünk, motorozunk, tehát ki van elégítve a mozgásigénye is.
Most 19 hónapos.
Hát akkor újra 2 alvás, igen. Valószínű, hogy neki még kell.
Mozgásfejlődése hol tart? Ha megtanul járni csillapodni fog az nyugtalan alvás.
Valaki tudna abban segíten (ami a kérdés volt😉), hogy mit csináljak, hogy TÖBBET aludjon a baba? Most ott tartunk, hogy a fentiek miatt újra két alvás délben, és ötkor. Ha fejre állok, akkor sem alszik fél óránál többet délben, szóval kell a második alvás, ami miatt későre csúszik az esti lefekvés. Tegnap pl. 11- kor aludt el, de már 6-tól felvan. Így az össz
10 órája sincs már meg, ez most csak 9 a nappali alvásokkal együtt. Nem, nem a melegtől. Régóta ilyen, ezért is írtam ide is ki a kérdést? Én már attól félek, hogy ez annyira kevés, hogy neki káros a fejlődésére. Bocs, ha hosszú lett😴
Láttam instagramon alvásszakértőt, "szaszaalvás" vagy ilyesmi, szerintem egy próbát megérhet.
D-vitamin,.omega 3-mal hogy àlltok, adod neki? Illetve a D-vitaninból melyiket adod és mikor? Sok babánál bezavar.
Biztosan túl van van fáradva, mert 9-10 óra egy ilyen picinek kevés.
Hogyan altatod?- ez is fontos lehet.
Vavsora, fürdés, szopi (ha még van, vagy tápszer) ebben a sorrendben következzen- volt egy csaj, aki tanácsot kért alvásszakértőtől, szintén azért mert nem alszik a gyerek és borzalmasan nehéz az esti altatás. Náluk ott volt a baj, hogy a vacsora, fürdés után még egy óra játék jött- mondván fárassza le magát a gyerek. De ehelyett az esti ellazulás helyett felpörgött a baba és kínlódtak az alvással. Mikor ezt kiiktatta, hamarabb elaludt, aztán mivel a gyerek nincs állandó túlfáradás állapotában így javult a nappali alvása is.
Ez sokszor ilyen spirál egyébként. Nem alszik mert fáradt (paradoxnak tűnik, de valójában babáknál így van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!