Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mit csináljak, hogy többet...

Mit csináljak, hogy többet aludjon a baba?

Figyelt kérdés
Jelenleg 1 éves. Este fél 11-től max. fél hat- hatig alszik, nappal 2x40 percet, és ennyi. Nap közben sokszor nyűgös emiatt, de értelemszerűen a nappali alvásokat nem akarom növelni.
jún. 20. 07:17
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
44%

Mi az, hogy nem akarod nappal még növelni?!

Csak nem ébreszted fel nappal, amikor aludna még?

Az embernek megáll az esze!

jún. 20. 07:49
 2/33 anonim ***** válasza:
85%
Talán sok a napközbeni két alvás. Megpróbálnám hogy csak egyszer alszik, este hátha előbb elalszik.
jún. 20. 07:55
 3/33 anonim ***** válasza:
92%

Nekem 11 hónaposom van, mióta beütött a nyár, minden nap 6 előtt kelünk, mindegy mikor alszik el, de azért mi többnyire le tudjuk tenni 8 és 9 közt és nappal is alszik azért 3 órát.

A nagyobb (most 4 éves) is korán kelt nyáron, nem tudom miért, pedig be van sötétítve.

Mikor kezditek az esti rutint? Mi pl 6-kor vacsorázunk, utána fürdenek, fogmosás, mese és alvás.

A nappali alvás növelése se feltétlen rossz dolog, ha túlfáradnak, nehezebben alszanak el, rosszabban alszanak éjszaka (tapasztalat).

jún. 20. 07:55
 4/33 A kérdező kommentje:
Ja, nem költöm fel nappal, dehogy is. Csak fél óra 40 perc után feltérdel az ágyban, és vigyorog. Akkor nem tűnik álmosnak már. Még a héten hozom a nagyot a suliból délután, úgyhogy az bezavar, de nyári szünetre terveztem az egy alvás bevezetését. Csak félek, hogy akkor is csak fél órát fog aludni, de csak egyszer. Kezdettől fogva keveset alszik, csak régebben többször aludt azért... És az össz órát is keveslem.
jún. 20. 08:04
 5/33 anonim ***** válasza:
90%

1 evesen nappal 1,5+1 ora volt a nappali alvas nalunk.

A 2x40percet nem latom soknak.

Az esti lefektetes irto keson van.

Reggel sotet van nalatok? Az segithet.

Nalunk ilyenkor

7kor keles

10-11 alvas

14:30-16:00 alvas

20 fekves

Sok szabad leve

jún. 20. 08:44
 6/33 A kérdező kommentje:
Igen, sötét van.
jún. 20. 08:51
 7/33 anonim ***** válasza:
49%

borzasztó késő az este fél 11. nyolcRA aludjon. kezdjétek sokkal előbb az esti rutint (6-f7 körül), redőny le, csöndes program (könyv, beszélgetés), nulla képernyő.

az egy nappali alvásra olyan másfél éves kor körül érnek meg... (körül! szóval lehet, hogy már 14-15 hónaposan is, de azért egyévesen még vszleg korai.)

sajnos a pici gyerekek még úgy működnek, hogy minél rosszabb/kevesebb/felületesebb az egyik alvás, annál rosszabb/kevesebb/felületesebb lesz a másik is.

jún. 20. 09:18
 8/33 anonim ***** válasza:
100%

Mikor van a masodik alvasa? Az en 1 evesem mar 5-6 orat van ebren 2 alvas kozott,es en ugy “szeretem”, ha max este 8-ra mar elalszik, de sokszor mar alszik 7-kor is. De persze ez az o erdeke is, mert minel kesobb alszik este amugy, annal korabban kel reggel.

En fel szoktam kelteni delutan, ha 2-nel tovabb aludna. Bar altalaban mar csak egyszer alszik, 1 orat, ez igy pont kijon nekunk.

jún. 20. 09:20
 9/33 A kérdező kommentje:
Én nem mertem megpróbálni eddig korábban fektetni este, mert attól féltem, akkor még ennél is korábban kel reggel. Ez nem így van? Ez a kései fekvés / esti rutin még pici baba korából maradt meg, de akkor még többször aludt napközben, és éjjel is kelt enni.
jún. 20. 09:48
 10/33 A kérdező kommentje:
11 körül és fél 5 körül alszik 40 perceket.
jún. 20. 09:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!