Mit csináljak, hogy többet aludjon a baba?
Mi az, hogy nem akarod nappal még növelni?!
Csak nem ébreszted fel nappal, amikor aludna még?
Az embernek megáll az esze!
Nekem 11 hónaposom van, mióta beütött a nyár, minden nap 6 előtt kelünk, mindegy mikor alszik el, de azért mi többnyire le tudjuk tenni 8 és 9 közt és nappal is alszik azért 3 órát.
A nagyobb (most 4 éves) is korán kelt nyáron, nem tudom miért, pedig be van sötétítve.
Mikor kezditek az esti rutint? Mi pl 6-kor vacsorázunk, utána fürdenek, fogmosás, mese és alvás.
A nappali alvás növelése se feltétlen rossz dolog, ha túlfáradnak, nehezebben alszanak el, rosszabban alszanak éjszaka (tapasztalat).
1 evesen nappal 1,5+1 ora volt a nappali alvas nalunk.
A 2x40percet nem latom soknak.
Az esti lefektetes irto keson van.
Reggel sotet van nalatok? Az segithet.
Nalunk ilyenkor
7kor keles
10-11 alvas
14:30-16:00 alvas
20 fekves
Sok szabad leve
borzasztó késő az este fél 11. nyolcRA aludjon. kezdjétek sokkal előbb az esti rutint (6-f7 körül), redőny le, csöndes program (könyv, beszélgetés), nulla képernyő.
az egy nappali alvásra olyan másfél éves kor körül érnek meg... (körül! szóval lehet, hogy már 14-15 hónaposan is, de azért egyévesen még vszleg korai.)
sajnos a pici gyerekek még úgy működnek, hogy minél rosszabb/kevesebb/felületesebb az egyik alvás, annál rosszabb/kevesebb/felületesebb lesz a másik is.
Mikor van a masodik alvasa? Az en 1 evesem mar 5-6 orat van ebren 2 alvas kozott,es en ugy “szeretem”, ha max este 8-ra mar elalszik, de sokszor mar alszik 7-kor is. De persze ez az o erdeke is, mert minel kesobb alszik este amugy, annal korabban kel reggel.
En fel szoktam kelteni delutan, ha 2-nel tovabb aludna. Bar altalaban mar csak egyszer alszik, 1 orat, ez igy pont kijon nekunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!