Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mit csináljak, hogy többet...

Mit csináljak, hogy többet aludjon a baba?

Figyelt kérdés
Jelenleg 1 éves. Este fél 11-től max. fél hat- hatig alszik, nappal 2x40 percet, és ennyi. Nap közben sokszor nyűgös emiatt, de értelemszerűen a nappali alvásokat nem akarom növelni.
2024. jún. 20. 07:17
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
77%

Fiam ilyenkor már csak egyszer aludt egy hosszabbat napközben.

Este kilenckor pedig már aludt, és húzta reggel fél hétig hétig.

Két éves elmúlt és a mai napig így van.

Neked is lehet be kéne vezetni az egyszeri alvást.

2024. jún. 20. 09:52
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk fix a fèl 6 vagy 6 kelés. Akkor is ha szokásosan 8kor alszik de akkor is ha valami van és csak 10kor. Próbáld meg korábban letenni.
2024. jún. 20. 10:02
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam is már csak egy nagyot aludt 1 évesen, reggel 10/11-től délután 13/14 óráig. Onnantól este 7-ig jól volt.

Most 16 hónapos, tartjuk ezt a menetrendet. De neki baba korától az este 7 volt a fürdés/vacsora. 8-kor már aludt.

Most 8-kor kerül ágyba, mesével, képeskönyv nezegetéssel együtt es reggel 6-ig, 7-ig alszik.

Szerintem iszonyú rossz a rutinotok, nagyon késő a fekvési időpont. Próbáld átszoktatni korábbira. Lehet, hogy pár napig, 1-2 hétig szívás lesz, de meg fogja szokni.

2024. jún. 20. 10:02
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Napközben egyszer rakd le aludni. Délben. Fog kb 1.5-2 órat aludni. Este 7-kor legkésőbb fürdesd és rakd le aludni. Nem 11-kor ágybarakni egy ilyen picit. Biztos nyűgös is egész nap.
2024. jún. 20. 10:31
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezt a két dolgot javasolnám, nappal 1 alvás, és este korábban letenni aludni.

Ez nekem is nagyon megdöbbentő volt anno, de ez a kevés alvás egy ördögi kör, minél fáradtabb a gyerek annál kevesebbet fog aludni.

2024. jún. 20. 11:22
 16/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek. Jövő héttől megpróbálom az egy alvást. Akkor az esti lefekvés is előbbre tud jönni, de én attól még mindig félek, hogy akkor még korábban kel. Meglátjuk. Akit érdekel, majd jelentkezem a tapasztalatokkal

Szép nyarat!

2024. jún. 20. 11:30
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Anno a fiam 9-10 között aludt el, hajnali 4kor indította a napot. Én is azt a tanácsot kaptam hogy tegyem le hamarabb aludni. Sikerült elaltatni 8kor, úgy feküdtem le aludni hogy 2-3 fele úgyis felkel és kezdhetjük a reggeli rutint. Reggel 7ig aludt 😅 pár nap alatt teljesen helyrerázódott a napi rutinunk.

Ha ennyire félsz, áldozz be egy napot, kalkulálj úgy hogy még korábban fog kelni,és próbáld meg a korábbi altatást aztán reméljük kellemes meglepetés ér majd :)

2024. jún. 20. 11:36
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Azért kell korán, mert túl van fáradva. Benne van egy spirálban szegény. Nagyon megterheli az idegrendszerét.

Az a normális, ha hamarabb fekteted.

De a 2 alvás már sok neki- ez làtszik abból, hogy csak 40 percet alszik.

2024. jún. 20. 11:53
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Azt láttátok hogy délután 5kor alszik 40 percet?

Az túl későn van. Aludjon ebéd után, de 3 után már ne. Hamadabb tedd le, jooooval hamarabb. Nagyon nagyon max 9re aludjon.

2024. jún. 20. 13:31
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Én 8 korul viszem aludni, redőny lehúz, éjjel lámpa és alszik reggelig. Egy éjfél előtti etetés van, de utána 9ig a hangját nem hallani. Nálunk a következetesség bejött, mindig ugyanabban az időpontban vittem aludni és egy idő után igényelte is. Nappal annyi szabály van, hogy 5 után már nem hagyom aludni, akárhogy is alakult az alvás nappal. Ha valamelyik kimaradt, akkor fel órával előbb megyünk, boldogan elfogadja.
2024. jún. 21. 00:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!