Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Fél a gyerek elaludni, fél a...

Fél a gyerek elaludni, fél a csillártól. Hogyan magyarázzam el? Mitévők legyünk?

Figyelt kérdés
2 és fél éves gyerekről lesz szó. Néhány napja kezdődött egy random éjjelen, hogy ordítva ébredt 2-kor és 5-re aludt vissza ezernyi győzködéssel, de valószínűbb, hogy a fáradtságtól, addig abba se hagyta a sírást és mutogatta a csillárt, hogy attól fél, be sem akar menni a szobájába. Velem/velünk sem akar aludni, egyszerűen szörnyű amit csinál. Megjegyzem, az egész lakásban egyforma a csillár minden szobában. Nem értem mi baja lehet ezzel, de így nem akar aludni. Elmagyaráztam, hogy nincs mitől félnie, rengeteget próbáltam rávezetni, de mindhiába. A mi szobánkban miért nem fél akkor? Nem értem ezt a hirtelen jött fobiat, mit tehetnénk ezügyben, mert napok óta nem alszunk, csak kínkeservesen?

2023. aug. 15. 20:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Válasszon ki ő egy gyerek csillárt a mostani helyett.
2023. aug. 15. 22:29
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

A legrosszabb, amit ilyenkor tehetsz az, ha győzködni kezded, hogy nincs ott semmi. Ő látja, retteg, ezzel kezdj valamit. Először is, higgy neki. Mondasd el részletesen, mit lát, mi történt és ne vond kétségbe. Ha összemosta a rémálmot a csillárral, szereld le és tegyetek fel egy olyat, ami megnyugtatja.

A lányomnak is volt ilyen. Elmondása szerint rókák és farkasok voltak a szobájában. Kapott egy nagy állatos matricát, amit az általa megjelölt pontra tettünk, ahol bejöttek. Azóta rendesen alszik és a matrica védi, zárja le a bejáratot (egy szekrény ajtót). Én megnyugtattam és elfogadtam, neki jobb így.

A félelmek irreálisan jönnek és mennek, nincs magyarázat rájuk, ne győzködd a gyereket.

2023. aug. 16. 07:02
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is levenném.

Kiskoromban Én a kilincstől féltem egy szobában, örültem volna, ha többet nem látom.

2023. aug. 16. 09:17
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező vedd a csillárt mert csak rosszabb lesz.Én pl egyedül főleg este felé mikor már kezdett sötétedni nem tudtam egyedül a szobában meg maradni mert mindig attól féltem hogy van bent a szobában valaki, egyből rohantam ki anyámékhoz kb ovodás lehettem. xd aztán egyszer csak kinőttem de azzal hogy győzködöd a gyereket csak rosszabb lesz.
2023. aug. 18. 09:04
 15/16 anonim ***** válasza:

miert kell egy 2 evesszobajaba csillar!?

En 5 evesen sem szerettem sot felnött ejjel is olyan fura latvany.

Szedjetek le kapjon vmi ranyos lampat kesz

2023. aug. 18. 20:21
 16/16 anonim válasza:
En mondjuk ennyi idos gyereket amugy sem altatnek kulon szobaba…egy szobaba altatnam magammal kulon kiságyban…ha ilyen tortenne megkerdeznem tole hogy mit latott mi a gond magyarazza el mitol fel hogy ertsem enis….le is lehet takarni valamivel ha nem akarjatok leszedni…ez a tipikus regi csillarotok van? Azokat en sem nagyon csipem😀
2023. aug. 19. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!