Fél a gyerek elaludni, fél a csillártól. Hogyan magyarázzam el? Mitévők legyünk?
A legrosszabb, amit ilyenkor tehetsz az, ha győzködni kezded, hogy nincs ott semmi. Ő látja, retteg, ezzel kezdj valamit. Először is, higgy neki. Mondasd el részletesen, mit lát, mi történt és ne vond kétségbe. Ha összemosta a rémálmot a csillárral, szereld le és tegyetek fel egy olyat, ami megnyugtatja.
A lányomnak is volt ilyen. Elmondása szerint rókák és farkasok voltak a szobájában. Kapott egy nagy állatos matricát, amit az általa megjelölt pontra tettünk, ahol bejöttek. Azóta rendesen alszik és a matrica védi, zárja le a bejáratot (egy szekrény ajtót). Én megnyugtattam és elfogadtam, neki jobb így.
A félelmek irreálisan jönnek és mennek, nincs magyarázat rájuk, ne győzködd a gyereket.
Én is levenném.
Kiskoromban Én a kilincstől féltem egy szobában, örültem volna, ha többet nem látom.
miert kell egy 2 evesszobajaba csillar!?
En 5 evesen sem szerettem sot felnött ejjel is olyan fura latvany.
Szedjetek le kapjon vmi ranyos lampat kesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!