Fél a gyerek elaludni, fél a csillártól. Hogyan magyarázzam el? Mitévők legyünk?
Biztos a csillártól fél?
Nem lehet hogy látott valamit pl: bogarat, lepkét repkedni arra és attól ijedt meg? És azt hiszi még ott van, mivel nem látta elmenni onnan.
Felnőttként,gyerekes anyaként pakoltattam el egy babát anyukámmal. Mondtam,ha nem tünteti el,be se megyek a szobába.
Van ilyen. Ezek szerintem ilyen ősi érzések,nem lehet megmagyarázni.
Pedig én nem félek,ha egyedül vagyok itthon (pl most,mert a férjem éjszakás, a lányom meg anyósnál nyaral), villanyt sem kapcsolok,sötétben mozgok a házban.
De attól a babától kivert a víz.
Vegyétek le a csillárt minél hamarabb. Lehet furán csillant meg,fura árnyéka volt,akármi. Álmodhatott is róla.
Ne kínozzátok.
Ebben a korban életkori sajatosság az irreális félelem. Teljesen normális. Ilyenkor kezdődnek a rossz álmok is. Lehet hogy álmodott valamit és mikor megébredt a csillár volt az első amit meglátott és a kettőt összekombinálta.
Inkább csak arra vágyik higy valaki ott legyen vele, ne egyedül féljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!