Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mit csinálunk rosszul az esti...

Mit csinálunk rosszul az esti rutinnal?

Figyelt kérdés

Egy 3 éves kislány és 1,5 éves fiú anyukája vagyok. Mostanában nagyon nehezen alszanak el este illetve mindig kell hogy feküdjünk ott mellettük vagy az ágyukban vagy a szőnyegen amíg el nem alszanak. Sajnos van hogy 22:00 óra lesz mire ez megtörténik és azért az embernek nagyon sok dolga lenne amit napközben nem tud elintézni mert velük foglalkozik. Ha megpróbálunk kimenni akkor megy a sírás, mindkettőnek én kellek, de egyszerre két helyen nem lehetek. A kicsi fogzik, meg szeparációs szorongás tünetei is jelen vannak. A lányom talán el is aludna ha a fiam nem hergelné fel. Állandóan nyög meg hívogat hogy menjek be hozzá. Arra lennék kíváncsi hogy más hogy szoktatta rá őket hogy esti meseolvasás után alvás van???

Nálunk ez az esti rutin : fürdetés fél 8 körül, mesenézés amíg kakaózik, 20:30 körül olvasás, 21:00 alvás. De ahogy írtam van hogy 22:00 óra lesz mire megnyugszanak és elalszanak.

Reggel 7-7:30 körül kel a lányom, fiam 8-8:30 körül. Napközben talán 1 órát alszanak, de van hogy kevesebbet.

2023. jún. 25. 21:34
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy írtatok!

Ma sem tv nem volt, sem kakaó mégis ugyan úgy felpörögtek és nem hajlandóak elaludni. Sokat voltak kint, játszottak szóval az sem lehet baj hogy nincsenek a levegőn. Egyszerűen minimum 1 órába telik hogy végre hajlandóak legyenek párnára tenni a fejüket és megpróbálni elaludni.

Egy szobában alszanak, külön ágyakon. Sokszor ha a két ágy közé ülök az sem jó, a kicsi mászik ki az ágyból hiába van rajta az alvózsák. A nagy meg követi a példáját. Vagy egyszerre sírnak hogy engem akarnak, hiába ülök ott a közelükben ilyenkor a férjem sem jó.

Sajnos én mellettük nehezen tudok bármit csinálni, van hogy egymást nyúzzák vagy olyan helyekre felmásznak ahova nem szabadna nekik hiába magyarázzuk az miért nem jó. Tehát ott kell lennem. A másik meg hogy semmivel sem játszanak csak szétszórják a játékokat amiket majd a nagy részét nekünk kell össze szedni és elpakolni.

Ha esetleg van még valakinek valami ötlete hálás lennék ha leírná!

2023. jún. 26. 21:39
 12/19 anonim ***** válasza:
72%
Esetleg elkezdhetnéd nevelni őket, hosszútávon elég kifizetődő tud lenni. Egy kis következetesség és mindenkinek könnyebb lesz. Ahogy olvasom mindkettő azt csinál amit akar. Mi az hogy kimászik az ágyból mindkettő?! Altatásnál nincs mászkálás és pont. Szabályokat kell hozni,mert látszólag a fejedre nőttek. Gondolom ezen most meg fogsz sértődni, de 3 gyerekes anyaként és óvodapedagógusként ennél jobb tanácsot nem adhatok, hogy légy következetes velük.
2023. jún. 26. 22:14
 13/19 A kérdező kommentje:
Igenis megsértődök azon amit írtál. Mert a napi 24 órából minimum 14et töltök velük és nevelem őket. Két nyelvet értenek és beszélnek. De az alvást nem tudom rájuk erőltetni. Azt melyik tankönyvben olvastad hogy a 1,5 éves ha kimászik az agyból neveletlen? Itt tapasztalatokat, tanácsokat vártam és nem kritikát. De köszi neked is hogy írtál.
2023. jún. 26. 22:40
 14/19 anonim ***** válasza:
45%
Kimászkál minden gyerek ez egy korszak.valahogy vedd rá hogy nincs szaladgálas sajnos lehet nem szép szóval fogja megérteni.
2023. jún. 26. 22:47
 15/19 anonim ***** válasza:

Gratulálok hozzá hogy 2 nyelvet értenek, de ez nem helyettesíti azt, hogy neveletlenek. Te írtad, hogy a nagy is kimászkál az ágyból. Nem emlékszem hogy bármelyik gyerekem kimaszkált volna az ágyból altatás idején, mert már az első alkalommal leállítottam erre való törekvését. Az pedig hogy 14 órát velük vagy sajnos sok esetben nem azt jelenti hogy jól vannak nevelve. Úgy is el lehet velük tölteni 14 órát, hogy ők dirigálnak.

Igaz egyik gyerekem sem tudott 2 nyelvet 1,5 évesen ( pedig biztosan előbbre lettek volna vele), de mondjuk nagy átlagban szófogadóak voltak es nem azt csinálták amihez épp kedvük volt.

2023. jún. 27. 01:06
 16/19 anonim ***** válasza:
50%

Az 1-es kommentelő vagyok. Leírtam neked, kérdező, hogy az én gyerekem ennyit sem alszik, mint a tieid, egyszerűen nincs rá igénye, és én is akkor szenvedtem ennyit az altatással, mikor este 8-kor már vinni akartam aludni, mert addig ahhoz voltam szokva.

De el kellett fogadnom, hogy márpedig 9 előtt ez a gyerek nem alszik el. Ez van. Így is keltem 6.30-7 körül, ha nem kelt fel magától addig, különben megcsúszik az egész nap és este 10 lesz, mire elalszik.

Te is keltsd korábban a gyerkeidet, akkor átszoknak majd feltehetően arra. De ha nem álmosak, nem fognak aludni, hiába rakod őket az ágyba.

2023. jún. 27. 06:30
 17/19 A kérdező kommentje:

És itt vannak a tökéletes anyukàk akik elmondják mennyire szar szülő vagy.

Nem szeretnék már olvasni a témában, mégegyszer köszi mindenkinek aki írt.

2023. jún. 27. 07:44
 18/19 anonim válasza:
2023. jún. 30. 07:40
 19/19 anonim válasza:

Utolsó vagyok! Esetleg ha jobban elfáradnak nem alszanak el hamarabb?

A linkre azért volt szükség hogy lásd ez egy “betegség” anyák között és nem veled van a baj.

2023. jún. 30. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!