Csak én aggódom ezt túl, hogy nem szeretem ébren az ágyában hagyni úgy, hogy ki megyek a szobából is?
Pedig igaza van a 11esnek. Ha magától el tud aludni, akkor nem kell őrizni az álmát. Meg ha rászoktatod később hogy egyedül aludjon el, azzal se teszel neki rosszat. Nyilván nem úgy kell, hogy bezárod a sötét szobába, és hagyod ordítani. Nálunk olyan 2 éves korában már semmit nem ért, hogy ott vagyok mellette, ment a sok hiszti, rúgdosódás, ennek nem volt semmi értelme, úgyhogy nyitva hagytuk a szobája ajtaját, és kijöttem. Ez nem kínzás, hogy egyedül alszik el, semmi baja nem lesz. A lényeg hogyha baja van, tudja hogy mehet hozzád.
A kicsi meg magától elalszik sokszor születése óta, így simán leteszem, és elalszik magától. Ettől még szeretem őket, hogy nem ülök ott velük amíg elalszanak.
Ezek a szuper tanacsok istenem.
Nekem is tanacsoltak ezt,meg azt is,hogy ne szoptassak mert a gyerek allandoanellen lesz,ne szoktassam kezre,ne szoktassam a babakocsiba mert akkor allandoan ringatni kell majd,meg meg effele "okos"tanacsokat.
Egyiket sem fogadtam meg.
Milyen jo lenne ha vegre senki sem szolna bele mas nevelesi szokasaiba.
Hát igen amennyi ilyen jó tanácsot hallottam, ha mindet betartanánk akkor az jönne ki gyakorlatilag hogy szülés után tedd le valahova és felé se menj többet.😓
Az én gyerekem nem alszik el egyedül, így altatom. Nem is hagyná hogy letegyem mielőtt elalszik mert sírással jelezné hogy nem tetszik neki. Sírni meg nem hagyom.
Ha azt betartod hogy nem hagyod sírni akkor nem fogod elrontani. Szeretet nem fog ártani. Szerintem könnyebben le fog válni az a gyerek aki megkapta a szükséges figyelmet.
Nem hagyom sírni a gyermekem, sőt már lassan gyógytornára kell menjek, mert annyit van az ölemben, és a 6 hónapos mellett egy 3 évest is figyelembe kell vennem, neki is enni kell, neki is fürödnie kell, neki is kell anya, és nem beszélve a főzésről és házimunkákról,ezért erőltetem az egyedül elavást. Sajnos nincs lehetőségem mellette is akár egy órát feküdni, amíg elalszik, pedig sokszor szeretnék
Mivel apa sokszor késő este jön haza, vagy x napra elutazik, van hogy külföldre és semmilyen segítségem nincs, mivel mi is külföldön élünk.
Itt nem arról van szó, hogy hagyod sírni…
Az első gyereknél mindenki odateszi magát, minden körülötte forog, meg van a lehetőség, hogy mellette maradj minden alvásnál.
Viszont én most látom, hogy ezt az elsőnél nagyon elrontottuk és ismerősök is , ha átjönnek csak csodálkoznak, hogy már alszik is a 6 hónapos kislányom,a 4 éves fiúknál az altatás még mindig egy órás, mint a mi 3 éves fiúnknál.
És hozzátenném, hogy nem sírva alszik el, vagy aludt el, nem is tud ölben elaludni, kéri a kis saját helyét, ahol szépen elalszik, mert azt szokta meg.
2 hónapos koráig nekem is nehezen ment, elég hasfájós is volt.
Sokszor egész nap sírt, majd kaptunk rá megoldást kb 3 hónaposan.
Addigra meg is tanulta mikor van nappal, mikor éjszaka.
Egyszerűen, amikor láttam, hogy fáradt, betettem kiságyba napközben, és szépen elaludt.
Este pedig bekajázott és büfi után ismét betettem a kiságyba még ébren, egy ideig maradtam a közelben , majd kimentem, mielőtt elaludt volna.
Egy idő után kaja, büfi , kiságy és mentem ki.
El is aludt.
Vokt idő, hogy csak sírt az ölemben, majd rájöttem, hogy csak az ágyát kéri az alváshoz.
Ahogy nő , kicsit nehezebb az altatás ( megfordul, kúszik az ágyában…., de arra törekszem, hogy az ágyában aludjon el.
A nagyobbnál sokszor az apjával együtt feküdtünk mellette kb egy órát, mire elaludt.
A kicsinél rosszabb estéknél is végzek fürcsivel, evéssel, elalvással ennyi idő alatt.
És mivel ott ébred meg éjszaka, ahol elaludt és meg is tanult egyedül elaludni így vissza is alszik egyedül éjszaka, ha megébred.
Napközben viszont szinte csak kint alszik mióta ilyen jobb idők vannak. Télen is kiraktam aludni, ha már a hasfájas miatt nem tudtam bent elaltatni, az mindig segített.
A nagyobbikkal ki kell mozdulni, így a kimozdulást mindig az alvásra ütemezem.
Kezdettől egyedül aludt el. Bevittem, meséltem 2-3-at, aztán kijöttem, különben még kétóra múlva is hablatyolt volna.
Közönség híján is hablatyolt, de jóval kevesebb ideig :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!