Csak én aggódom ezt túl, hogy nem szeretem ébren az ágyában hagyni úgy, hogy ki megyek a szobából is?
Miert kellene otthagyni?
Fiam egy eves es elaltatom,nem hagyom ott ebren.
Nálunk a nagyobbik fiamnál eszembe sem volt egyedül hagyni mert nagyon sírt, csak két éves korában kezdtük hozzászoktatni az egyedül való elalváshoz, amikor már ő is nyitott volt rá. Pszichológust is kérdeztünk, ebben a korban már nyugodtan ott lehetett hagyni, főleg hogy nyitva volt a szobaajtó, nem volt elzárva tőlünk.
A második fiam simán elalszik egyedül, ha nem sír, akkor néha leteszem egy kicsit a kiságyba, ha elalszik, akkor tök jó, ha nem, és sírni kezd, akkor felveszem, és addig csinálom az altatást amíg meg nem nyugszik vagy el nem alszik. A tesójával vannak egy szobában úgyhogy lehet ezért sem nagyon csinálok belőle lelkiismereti kérdést, hogy otthagyom-e a szobában, na meg második gyerek, lazábban veszem ezeket a dolgokat, és amúgy is partner az egyedül elalvásban :)
Természetesen később is ha bármi nyűgjük van, kijöhetnek/átjöhetnek hozzánk, de az az alapkoncepció hogy mindenki aludjon a saját ágyában. A nagyobb fiam így is kijárkál lefekvés után wc-re vagy inni, szóval nyugodtan kijöhetnek, ha van valami.
Jajj, a szülők mindig jobban tudják... Az én anyám is mondja, hogy nem kell mindig felkapni, ha sír, persze hogy nincs időd. Kéne egy járóka, ott ellenne napközben a nappaliban. :D
Ökölszabály, hogy nem kínozzuk a gyereket. Ha elalszik egyedül sírás nélkül, akkor miért ne hagynád ott, nyilván könnyebb úgy, ha sír, akkor meg ne hagyd ott, akkor sem, ha a szüleink úgy csinálták és lám felnőttünk.
Első gyereknél én is így voltam, amikor elaludt tettem az ágyába, de éjszaka 20x is megébredt,most 3,5 éves és csak úgy alszik , ha valaki mellette van.
Második gyereknél nem is volt más választásom,mivel sokat van apa távol, egyedül alszik el, vannak napok, amikor nehezebben, de ő csak egyszer ébred éjszaka, pedig csak 6 hónapos.
Igaz az ágyam mellett van egy next to me kiságy, 3 hónapos koráig abban aludt mellettem, majd kezdtem el átszoktatni a saját szobájába, és ha nagyon ki vagyok merülve és hajnalban nehezebben alszik vissza, akkor abba fektetem le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!