Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Csak én aggódom ezt túl, hogy...

Csak én aggódom ezt túl, hogy nem szeretem ébren az ágyában hagyni úgy, hogy ki megyek a szobából is?

Figyelt kérdés
9 hónapos lesz, nem szokott még egyedül elaludni a saját ágyában. Már álmában szoktam bele rakni.
2023. jún. 10. 19:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem is kell egyedül elaludnia. Beteheted ébren, és vele maradsz, amíg elalszik.
2023. jún. 10. 19:53
 2/19 anonim ***** válasza:
77%

Miert kellene otthagyni?

Fiam egy eves es elaltatom,nem hagyom ott ebren.

2023. jún. 10. 20:20
 3/19 anonim ***** válasza:
90%
Az enyém el sem alszik amíg ott vagyok, mert túl érdekes vagyok neki. Otthagyom, nem becsukva, csak behajtva az ajtót, és ha látom, hogy már alszik, akkor be is csukom, hogy ne zavarjam. 1 éves, mindig is így altattam. Nem lett baja, de a kiságyban szerintem nem is nagyon lehet. :) Ha sírt vagy nem aludt, akkor persze bementem hozzá.
2023. jún. 10. 20:30
 4/19 anonim ***** válasza:
69%
Én a 6 éves gyerekemet most kezdtem el otthagyni egyedül aludni és ha nem sikerül neki így is bemegyek mellé.Miert kellene 9 hónaposan egyedül aludnia?
2023. jún. 10. 20:35
 5/19 A kérdező kommentje:
Jó anyám szerint be kéne raknom és hagyni úgy.
2023. jún. 10. 20:56
 6/19 anonim ***** válasza:

Nálunk a nagyobbik fiamnál eszembe sem volt egyedül hagyni mert nagyon sírt, csak két éves korában kezdtük hozzászoktatni az egyedül való elalváshoz, amikor már ő is nyitott volt rá. Pszichológust is kérdeztünk, ebben a korban már nyugodtan ott lehetett hagyni, főleg hogy nyitva volt a szobaajtó, nem volt elzárva tőlünk.

A második fiam simán elalszik egyedül, ha nem sír, akkor néha leteszem egy kicsit a kiságyba, ha elalszik, akkor tök jó, ha nem, és sírni kezd, akkor felveszem, és addig csinálom az altatást amíg meg nem nyugszik vagy el nem alszik. A tesójával vannak egy szobában úgyhogy lehet ezért sem nagyon csinálok belőle lelkiismereti kérdést, hogy otthagyom-e a szobában, na meg második gyerek, lazábban veszem ezeket a dolgokat, és amúgy is partner az egyedül elalvásban :)

Természetesen később is ha bármi nyűgjük van, kijöhetnek/átjöhetnek hozzánk, de az az alapkoncepció hogy mindenki aludjon a saját ágyában. A nagyobb fiam így is kijárkál lefekvés után wc-re vagy inni, szóval nyugodtan kijöhetnek, ha van valami.

2023. jún. 10. 21:01
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Én simán ott hagytam soha nem merült fel bennem, hogy bármi gond lehetne, akkor mentem be hozzá ha sírt vagy ilyesmi, amíg csak mocorgott gugyoreszett hagytam magában. Kora szerint legyen a matrac szintje leengedve a rácsos ágyban és nem tud baja esni.
2023. jún. 10. 21:17
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, a szülők mindig jobban tudják... Az én anyám is mondja, hogy nem kell mindig felkapni, ha sír, persze hogy nincs időd. Kéne egy járóka, ott ellenne napközben a nappaliban. :D

Ökölszabály, hogy nem kínozzuk a gyereket. Ha elalszik egyedül sírás nélkül, akkor miért ne hagynád ott, nyilván könnyebb úgy, ha sír, akkor meg ne hagyd ott, akkor sem, ha a szüleink úgy csinálták és lám felnőttünk.

2023. jún. 10. 21:22
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Jó hát az én anyám is azt mondta, hogy hagytak egy hétig minden este üvölteni aztán utána már nem sírtam simán elaludtam,de nekem ehhez nem volt szívem.Az én gyerekem igényli hogy mellette legyek és felnőtt emberként én döntöttem el, hogy altatom.4 voltam.
2023. jún. 10. 21:28
 10/19 anonim ***** válasza:
75%

Első gyereknél én is így voltam, amikor elaludt tettem az ágyába, de éjszaka 20x is megébredt,most 3,5 éves és csak úgy alszik , ha valaki mellette van.

Második gyereknél nem is volt más választásom,mivel sokat van apa távol, egyedül alszik el, vannak napok, amikor nehezebben, de ő csak egyszer ébred éjszaka, pedig csak 6 hónapos.

Igaz az ágyam mellett van egy next to me kiságy, 3 hónapos koráig abban aludt mellettem, majd kezdtem el átszoktatni a saját szobájába, és ha nagyon ki vagyok merülve és hajnalban nehezebben alszik vissza, akkor abba fektetem le.

2023. jún. 10. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!