Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan szoktassam kiságyba?...

Hogyan szoktassam kiságyba? Már késő?

Figyelt kérdés
A baba két hónapos. Mivel a szüleim házába szültem nem volt eddig lehetőség saját szobát adni neki és velünk volt sgy szobában. A párom 3 műszakozik, ezért kell neki a saját kis szoba, így elköltöztünk egy 2 szobás házba. Itt saját szobája lett a kicsinek, és szeretném beleszoktatni a kiságyba. Császár miatt úgy volt az egyszerű hogy ha már amúgyis egy szobában vagyunk velünk alszik a baba az ágyban, viszont szeretném átszoktatni a szobájába a kiságyba. Próbálom betenni de akkor mindig felkel fél óra múlva és sír értem. Mit tegyek? Sikerülhet még?
2023. ápr. 29. 03:28
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
51%
A kérdező azt akarja, hogy valaki írja le: tedd csak külön szobaba es csukd rá az ajtót, aztán dugjatok es aludj, tök jó lesz.
2023. ápr. 29. 10:26
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk olyan 5 hetes koráig tök szépen aludt a kiságyában, utána amint letettem sírt. Béreltünk egy babaöblöt, így mindenkinek megvolt a kényelmes helye, a kislányom is jót aludt benne és légzésfigyelőt is lehetett alá tenni. Bánom, hogy nem előbb jutott eszembe, már a kezdetektől velem aludt volna az öbölben. Ha megébredt is ott voltam rögtön mellettem. Volt szintkülönbség az öböl és az ágy mellett, meg egy ilyen alválasztó valami is, ami meggátolta, hogy át tudjon forogni a nagy ágyra (nem is forgott akkor még), így nappal is ott tudtam hagyni, de sokszor próbáltam nappal a saját ágyába letenni, hogy szokja.

Majdnem 4 hónapos volt, amikor éreztem, hogy már zavarjuk. Én is megébredek minden mocorgásra, ő is nyugtalanul alszik a férjem horkolása mellett. Illetve pont nyaraltunk, ahol csak az ágy végében fért el az utazóágy és sokkal nyugodtabban aludt, mint mellettem az öbölben az utolsó napokban, így gondoltuk megpróbáljuk ismét a helyén altatni. Én nagyon nehezen viseltem, fel voltam készülve, hogy ezerszer kelünk, hiányolni fog. Ő meg átaludta az éjszakát... :D Azóta is a szobájában alszik, a saját ágyában. Van ott nekem egy matrac. Ha bármi van, akkor én alszom nála, ha kell vele, a matracon. Nekünk így kényelmes.

Mivel nekünk ez vált be, első körben ezt tudom javasolni. Ha ez neked nem felel meg, akkor szerezz egy ágyat az ő szobájába és aludjatok ott öböllel. Egy idő után megszokja, hogy saját kis kuckója van. Én nem vagyok az állandó együtt (egy ágyban) alvás híve, viszont ő még nagyon pici, igényli a közelséged, nem elvárható tőle, hogy nyugodtan aludjon tőled távol azonnal. Ha erőlteted, akkor az állandó mászkálástól fogsz kikészülni.

2023. ápr. 29. 11:35
 23/33 anonim ***** válasza:
73%

hat bezony ilyen az ha itt a baby :)))

szexelni lehet mashol is. ez van.

legzesfigyelo? hat... megmondom oszinten nekunk nem volt. ez azert elegge ritka eset hogy leall a legzese de ebbe nem megyek bele minden anyuka maga dönti el ezt hogy szeretne figyelni..

1es vagyok egyebkent , ugye leirtam nalunk hogy megy.

csak annyit tennek meg hozza tenyleg hogy mi az elejen es meg most is ha jön egy fog es sokat sir ejszaka ugy oldottuk meg hogy van egy vendeg matracunk a jövendöbeli gyerekszobaban.

en a kicsivel alszom a nagy agyunkban kettesben, a parom pedig a jövendöbeli gyerekszobaban a matracon. azon egyebkent ugyanugy lehet szexelni mint egy nagy francia agyon ;)

2023. ápr. 29. 12:18
 24/33 anonim ***** válasza:
73%

Biztos, hogy nem vesz levegőt, vagy csak te nem látod/hallod? Ha méjen alszik, lelassul a légzés, alig észrevehető. Ha pedig valóban kihagy, azt jelezném a dokinak, mert nem normális. Ha van légzésfigyelőd, azzal tudnád ellenőrizni, persze nem a ti ágyatokban. Ha kihagy a légzése, akkor az előfordulhat akkor is, amikor épp bealszol. Szóval, ha ez valós probléma, akkor inkább a légzésfigyelő.

Átszoktatni csak nagy türelemmel lehet. Bealszik, lerakod. Felébred, visszaaltatod. Vagy benyúlsz a kiságyba, és visszasimogatod a szemét vagy fogod a kezét. Ez nem megy egyik napról a másikra. De ha ez a terved, akkor türelemmel megoldható.

2023. ápr. 29. 12:45
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Először bolcsoben aludt az ágyúk mellett. Később szopi alatt bealudt és akkor beraktam a kiságyba. Utána a kiságy külön szobába került bébiőrös kamerával figyeltem ha közben mást csináltam plusz ígyhallottam ha sírt. Persze végig légzésfigyelő is volt.
2023. ápr. 29. 13:14
 26/33 anonim ***** válasza:
14# vagyok. De kérdező teljesen jó dolgokat is írtak, én sem bántottalak, írtam hogy berakod ha felkel kiveszed elaltatod majd vissza újra. Nehéz lesz,de lehet ezzel visszaszokna. Viszont ha nem tényleg nektek kell alkalmazkodni az új helyzethez. Itt az utolsó válaszolok is tök jókat írtak,picit ingerülten reagálsz. Igen,engem is frusztrál,hogy napközben így nem tudok addig takarítani,de mostanában egyre többet alszik a kiságyban is napközben,de mondjuk én akkor sem pörgök,hanem addig is pihenek,ha pedig itt tud csak elaludni akkor is pihenek,olvasok. Ez inkább ott gond,aki alvásidőben takarít. Nyilván ha lesz/lenne még egy gyerek,ez már nem megoldható.:) De addig oké nekem. Kitartást és próbálkozni kell.
2023. ápr. 29. 13:25
 27/33 anonim ***** válasza:
14# vagyok. Viszont ha így kimarad a légzése, azért azt dokinak jelezném. Lehet ez már nem a normális kategória, nekünk korábban is jött,de ilyet nem tapasztaltam.
2023. ápr. 29. 13:27
 28/33 anonim ***** válasza:
51%

De mit nem értesz azon, hogy ha nem akar a kis ágyban aludni, akkor nem fogod beleszoktatni?

Elmondtam a 7-es kommentemben, hogy mi 3 hónapig próbálkoztunk vele, meg utána is párszor, mindent kipróbáltunk, ami csak létezett, de nem lehetett lerakni a kiságyába, mert felkelt, ordított, nem aludt benne. Na, hát ettől voltunk vitatkozó idegroncsok, amikor elengedtük a dolgot és magunk közt hagytuk végleg (mert amúgy is mindig ott kötött ki), akkor lettek végre viszonylag békések az éjszakáink.

Ez van. Azt nem akarod felfogni, hogy erre nincs módszer, persze hagyhatod sírni hagyni, nekem is van ismerős anyuka, aki ezzel próbálkozott, mert ő biztos nem engedi az ágyba, na a gyerek még 1 évesen is ordított a kiságyban, nem aludtak.

Hiába írod le százszor, hogy nektek jár az intimitás meg pihenés, mert nem, ez pici baba mellett, tetszik vagy sem, nem "jár". Maximum összejön, ha szerencsések vagytok, ti meg ezek szerint nem vagytok azok.

2023. ápr. 29. 16:00
 29/33 anonim ***** válasza:
53%
kihagy a legzese es meg nem vitted orvoshoz evvel? most nem azer de te teljesen lüke vagy? eleve nemhiszem hogy tobbszor kihagyna mert akkor mar nem elne... azonkivul pedig ha ilyenre van gyanu nemhogy orvos hanem egybol ugyeletre korhazba...komolyan mondom. mekkora hisztis anyak vannak
2023. ápr. 29. 20:38
 30/33 A kérdező kommentje:

Mégis ki a franc mondta hogy nem voltam vele orvosnál?! Nem fogom bizonygatni hogy többször kihagy mert én tudom hogy így van. Mint mondtam kihagy neki és arra ébred fel fulldokolva hogy nem kap levegőt. Orvos mondta a légzésfigyelőt. Ez nem hiszti te barom. Mivel vigyem ügyeletre? Hogy túl mélyen alszik és kihagy néha a légzése?! Mit kezdenének vele ne idegíst már.

A többieknek akik írtak jó tippeket köszi. Megpróbálom az ágyhoz tehető "ágyikót", amit többen javasoltatok. Plusz akkor egyenlőre narad a szobában így hátha könnyebben beleszokik a kis külön helybe

2023. ápr. 29. 20:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!