Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 6hós anyatejes babát hogy...

6hós anyatejes babát hogy vegyem rá hogy átaludja az éjszakát?

Figyelt kérdés

Éjszaka is szopis.

Hozzátáplálunk.

Etettem már vacsora körül is + folyadék hogy biztos ne legyen szomjas. Kapott anyatejberizs pépet is hátha attól hosszabban alszik, de nem vált be. Mindig felkel egy kis szopiért, mondjuk úgy 2x vagy 3x maximum.

Vagy csak a közelséget keresi?

Mindig itt kötünk ki egy ágyban :)

Egyébként az elejétől fogva jót alszik, csak még mindig felkel szopira ennyi idősen is.. :)

2023. márc. 17. 15:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
73%
Jajj az emberek imádnak bezzegelni :D a fiam kb 10 hónaposan is 4-5x kelt egy éjszaka, még a sarki kisboltos is azt magyarázta hogy "ilyenkor már rég át kéne aludnia az éjszakát, ez nem normális". Köszi, bammeg, akkor magyarázd már el neki is hogy nem normális amit csinál 😅 amúgy pont az első szülinapja környékén kezdte el átaludni az éjszakát, egyik napról a másikra "normális" lett a gyerekem 😂
2023. márc. 17. 16:11
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Jaja, nekem is ezt mondják többen is, hogy ilyenkor már 100%, hogy nem éhes, csak nyafog, és elkényeztetem, hogy megetetem. Visszakérdeztem, hogy akkor mégis szerintük mit kéne csinálnom? Hagyjam ordítani reggelig? Válasz: Hát igen, senki nem mondta, hogy gyereket nevelni könnyű, de nyilván te szeretnél minél hamarabb visszaaludni, úgyhogy gyorsan elhallgattatod inkább a gyereket. Én megmondtam előre, hogy az elveid csak addig fognak tartani, amíg meg nem születik a gyerek.
2023. márc. 17. 16:15
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

6 hónaposan? 😅

A 18 hónaposom is 4-5x kel, holott fél éve nem szoptatom.

A 4 éves fiam sem aludta még át az éjszakát, 1x kel inni

2023. márc. 17. 16:42
 14/21 anonim ***** válasza:
68%

Cicis gyerek, nem azért kel feltétlen mert éhes, hanem valóban kell a megnyugtatás. Adhatsz vizet, este tápot, tejberizst, jóéjtpapit, anyám tyúkját, akkor se lesz "tele" és fog végig aludni.

Ahány gyerek annyi féle. És tévhit, hogy na majd ha tápszeres lesz, vagy cseréljük le a cicit tápszerre és tök jó lesz.

Amúgy azért hogy egyszer kétszer kel tedd össze a kezed. 1 évesek vagyunk, cicisek és fogzástól függ ha nem tombol, akkor 3-4 ha erőteljesen a fogzási hullámvasút tetején vagyunk lazán 8x-9x kel. Azon kívül, hogy velünk alszik és ha kel bedobom a cickót a szájába és viszonylag gyorsan visszaalvás van semmi nem használt, itatás, etetés este pluszba, stb, és a védőnő előre megmondta. Ha olyan a személyisége, hogy kell a megnyugtatás éjszakánként, akármit csináltatok.

2023. márc. 17. 16:48
 15/21 anonim ***** válasza:
63%
Ha hahaha. Az enyém 3 éves és szopizni felkel. Jó vicc 6 hónaposan.
2023. márc. 17. 17:03
 16/21 anonim ***** válasza:
81%
Sehogy. Mit akarnál ekkora babától? Az öt évesem is ébred időnként. Ez az egyik legnagyobb baromság, hogy csak az anyatejes gyerek kel. Egyik gyerekem se anyatejes most, és mindegyik kel éjjel.
2023. márc. 17. 17:11
 17/21 anonim ***** válasza:
68%
Nem azért kel fel,mert éhes,vagy szomjas,ezer oka lehet.Fájhat a hasa,megébredhet,és nem tud visszaaludni,fázhat,melege lehet,és igen, kereshető csak a közelségedet is.Nekem a 2 éves is van,hogy felébred,és csak velem alszik vissza,pedig rég nem szopik,és általában végig is alussza az éjszakát.Rávenni pedig nem tudod,majd egyszercsak megérik rá.
2023. márc. 17. 17:42
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Túl sokat vársz egy 6 hónapostól. Nem kell végigaludnia az éjszakát.

33 évesen sem alszom végig, és ezzel semmi gond nincs.

2023. márc. 17. 19:30
 19/21 A kérdező kommentje:
Most velem alszik, így csak odaadom neki a cicit és hopp visszaalszik. Így legalább tudok most már pihenni 🤣
2023. márc. 17. 20:01
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Az jó módszer. 10 hós koráig 2 óránként szokott a fiam éjjel-nappal, de együtt alvással nem volt megterhelő. Az óránkénti kelés ami mársok nekem így is, de az ritkán van.
2023. márc. 17. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!