Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért vállal valaki második...

Miért vállal valaki második gyereket, ha az első is borzalmas alvó?

Figyelt kérdés

Baba mama csoportokban folyamatosan panaszkodnak szegény anyukák, hogy fizikailag és mentálisan is teljesen kikészültek, türelmetlenek, veszekednek a férjükkel, kiabálnak a gyerekeikkel.

Az első gyermek is 100x kelt éjjel, mégis 12 meg 16 hónapos korukban már megfogan a kistesó.

Szülés után pedig teljesen kikészülnek, mert a nagy még mindig nem alszik (vagy visszaesik egy rossz állapotba a kistesó miatt) és a kicsi is 2-3 óránként kel jobb esetben.

Vagy tényleg ennyire kell sokaknak a két gyerek, hogy mindent beáldoznak, lesz ami lesz?

De utána meg nem bírják (a folyamatos ordítás és veszekedés szerintem már bírás kategória).

(egyébként a többgyerekes anyukák igazi hősök, én nem bírnám, minden elismerésem)

2023. jan. 28. 16:16
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
82%

Figyelj, számtalan olyan dolog van a világon, amit az ember bevállal akkor is, ha kellemetlenséggel jár, mert a célt nézi.

Mi pl. idén nyáron költöztünk. Iszonyatos szívás volt az egész, még átmeneti albiba is kellett mennünk, a lakás sokkal később lett kész, mint ígérték, folyton kipakoltunk, visszapakoltunk, cipekedtünk, hadd ne soroljam. Tudtuk, hogy ez lesz, ha úgy tetszik, néha telesírtam vele a világot, hogy mekkora szopás, de most itt a szép új lakás, mindenki boldog, és már el is felejtettük, mivel járt.

A két kisgyerek ugyanez. Két gyereket akartunk, pont. Igazad van, volt pár nehezebb évünk, de tudtuk, hogy ez lesz, és ennek tudatában vállaltuk. Már felsősök, néha nosztalgiázva emlegetjük, mennyire nem aludtak, de már réges régen nem ez a fontos.

2023. jan. 28. 21:39
 22/27 A kérdező kommentje:

Az emberek többségének nem okoz akkora gondot, ha a gyerek 2-3 alkalommal felkel éjjel, ha nagyobb akkor az lecsökken 1-2 alkalomra.

Ez nem annyira megterhelő.

4-5 évesen már nem kel a gyerek éjjel (max ha beteg), így lehet előröl kezdeni és az az első hónapok után szintén nem lesz megterhelő.

Azaz nem szenved az ember, előről kezdi, de nem lesz zombi és nem szakad össze.

Viszont ha a nagy is kel még 2x -3x és a kicsi is, na az vad.

Ez miatt várják meg sokan a nagyobb korkülönbséget (ha akarnék még gyereket, én is így csinálnám).

2023. jan. 28. 22:41
 23/27 anonim ***** válasza:
43%

Mások meg többek között amiatt vállalják a kis korkülönbséget, mert egyben szeretnék a babázós időszakot letudni. Annyit kéne csak elfogadni, hogy nem vagyunk egyformák.

De komolyan nem értem, mit kell ezen ennyit rugózni. Kit akarsz meggyőzni, és miről?

2023. jan. 28. 23:12
 24/27 anonim ***** válasza:
0%

Nekem volt 2 álom gyerek 3 hósan nem keltek fel éjjel2 év volt köztük, nem volt has fájás, azt sem tudtam mi az a szélcső.

Majd 20 év múlva 40 évesen kaptam a sírósabbat, de még ő is 6 hósan már átaludta az éjszakát, voltak borulások, hogy nehezen aludt vissza ha felébredt.

Bebújtközénk én kifordúltam ő meg volt, hogy 1-2 órát pörgött a hátam mögött, de én aludtam

2023. jan. 28. 23:41
 25/27 anonim ***** válasza:
33%

Hát ha apukád azt mondja, akkor úgy is van 🤦‍♀️

Idióta....

2023. jan. 29. 07:56
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

“ 4-5 évesen már nem kel a gyerek éjjel (max ha beteg), így lehet előröl kezdeni és az az első hónapok után szintén nem lesz megterhelő.”

Jah, csak 4-5 éves mellett nappal sem tudsz aludni, meg kellhetsz korán, hogy elvidd az oviba. Míg ha kis korkülönbség van, akkor sokkal nyugosabb. Meg a 4-5 éves lehet nem kell fel éjjel (bár az sem ritka, hogy igen), viszont más életszakaban van és annak megfelelően más problémái vannak

2023. jan. 29. 09:50
 27/27 anonim ***** válasza:
Az enyém is ilyen volt, én tudatosan csak 3 éves kora után akartam kistesót eleve (nem ezért, már terhesség előtt is így gondoltam). Addigra ki is nőtte a nagy, 2,5 éves korától aludt rendesen már. Benne volt a pakliban, hogy a kicsi is ilyen lesz, ilyen lett, bár egy fokkal lightosabb verzióban. Ezzel jár, elfogadtuk, túléltük. Vannak ennél nagyobb gondok azért egy ember életében.
2023. jan. 29. 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!