Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Sokszor kel fel éjszaka a...

Sokszor kel fel éjszaka a babám,mi az oka, én rontottam el?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy kisfiam aki most 8 hónapos, 6 hetes korától átaludta az éjszakát egészen 6 hónapos koráig mert ekkor beindult a fogzás de most úgy tűnik, hogy ez abba maradt egy időre nála viszont azóta nem telt el úgy éjszaka, hogy ne ébredne meg legalább 5x. Mikor fogzott be is lázasodott és keservesen sírt éjszakánként és nappal is. Jelenleg nappal minden rendben viszont az éjszakai ébredések maradtak de nem úgy ébred meg mint amikor fogzott, tudjátok az a keserves sírás hanem csukott szemmel sírdogál, nyöszörög és ha nem megyek be hozza ez csak fokozódik nála. (Próbáltam már, hogy hagyom és nem megyek be rögtön hátha visszaalszik magától de csak rosszabb lett) Első gyermekem így semmi tapasztalatom még, így az lenne a kérdésem, hogy mi lehet az oka, hogy ennyiszer megébred? 21 fok van a szobájában, redőny félig fel van húzva, hogy az utcai lámpa adjon egy kis fényt ha be kell hozzá mennem meg ha megébred ne a vak sötétség miatt sírjon. Ne értsetek félre nem panaszkodom, hogy fel kell hozzá kelnem engem az erdekel, hogy mi válthatja ki nála ezt a sok ébredést, hogy nem e rontom/rontottam el valahol vagy esetleg azzal, hogy mindig ott vagyok rögtön ha megébred?! Anyatejes, nem igény szerint szoptatom (nappal 3 óránként eszik ebbol két étkezés pürével kiváltva), nem kap cicit mikor megébred mert sikerül rövid idő alatt visszaaltatnom simogatással de volt már olyan esténk, hogy cicire tettem mert arra gondoltam lehet éhes lenne de szinte nem is evett csak nyugira használta pár percig majd aludt tovább de utána újra és újra megébredt reggelig.

Köszönöm.

2022. dec. 29. 23:18
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is ennyi idősen volt a legrosszabb, 7-8 hónaposan. Jött a felső első két metszője, és a mozgásfejlődés durván bezavart. Ha hanyatt fordult, már ébredt is fel, plusz félálomban elkezdett mindig kutyázni, amire felkelt, 3-4 órákat aludtam több részletben, visszaaltatni is rémes volt. Aztán ahogy a mászást begyakorolta, áttörtek a fogai, sokkal jobb lett, végül 10 hónaposan elkezdte átaludni az éjszakát. Most is meg-megébred néha, inni kér, vagy csak a kezemet akarja megfogni, de alszik is vissza, 21 hónapos (mi azóta együtt alszunk, nem bírtam a keléseket). Jobb lesz, hidd el, csak nehéz kivárni. Semmit nem rontottál el.
2022. dec. 30. 23:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!