Azonnal felébred a baba, ha lerakom aludni. Mit tegyek?
Nyugodj meg, JÓL CSINÁLOD! Nagyon fárasztó, kimerítő, de egy kisbabának az édesanyján/édesapján van a helye amikor csak igényli.
Gondold végig: te láttál már olyan kamaszt, aki csak ringatva alszik el? Na ugye. Nyugalom, ez az állapot átmeneti, hiába tűnik most örökkévalóságnak.
Nekem egyik gyerekem sem rendelkezett soha azzal a szuperképességgel, hogy karban elalva letehető volt.
Tudom, hogy akinek ilyen a gyereke, az meg van arról győzödve, hogy mi csinàlunk vmit rosszul, nem jó az időzítés, a szög, a mozdulat stbstb, de az összes ilyen okosságot anno elolvastam, próbáltam, és nem vàltak be.
A fiamat alapból le se lehetett rakni hónapokig, egyetlen pillanatra sem, ébren sem, nemhogy alva.
Nem, nem alszik el a sírástól, legfeljebb ha belélegezte amit kétségbeesésében kibukott és belefulladt.
Nálunk az oldalt fekve szoptatós altatás vált be, együtt is aludtam velük. Szerintem cumisüveggel is működik. Próbálhatod a gyerekszobába tett matracon, aztán kijössz ha elaludt.
Nálunk a lányom aki kifejezetten rossz alvó baba volt, 15 hónapos korától átalszik (testver születése kissé megborította), 3 éves korától kb cici nélkül is könnyen elalszik a saját ágyában. Óviban az első naptól könnyen és jól aludt.
A fiam még tesztfázisban van, mert még csak cicin alszik, sokat ébred, és még a bölcsibe csak most szokik be, de ő alapból problémás, nagyon nem bánom, hogy nem csináltam ki az idegrendszerét direkt sírni hagyással.
Tényleg írd meg, mennyi idős a babád, de vsz nagyon is jól jártál el, csak ő ilyen "beépített giroszkópos-riasztós" alkat (mozdításra ébred).
Nálam is ez van. Kendőre váltottam emiatt, napközben abban alszik, én meg tudok addig pár dolgot csinálni csak épp ülni vagy lehajolni nem... de legalább a kezem szabad.
Mindent próbáltunk mi is de 10 percnél tovább nem alszik a kiságyban, kipattan a szeme. Éjjelt simán átalussza ennek ellenére. Érdekes...
Talán idővel jobb lesz...fiam 1 éves, ő is kézbenalvó volt sokáig , már elértük, hogy ha melléfekszem is elalszik (bár nehezebben). Viszont, ha kijövök mellőle rögtön ébred..😅
esetleg a matracos megoldást tudom én is ajánlani, neked is pihentetőbb. Én úgy csináltam, hogy először kivártam az alvást, letettem, de mellé feküdtem, így, ha fel is kelt visszaaludt. Utána megvártam, hogy majdnem elaludjon és úgy feküdtünk le, aztán már megy éberen is. :)
Rakd le még ébren. Már relaxált, nyugodt állapotban, de még ébren. Az elején tiltakozni fog (sírni), de hamar megszokja. Már 8 hónapos. Csak maradj nyugodt, ne hagyd magára.
Semmi baja sem lesz az idegrendszerének. Sőt, sokkal jobban és mélyebben fog aludni, ami kifejezetten jót tesz az idegrendszerének, + a szülőket sem csinálja ki az alváshiány.
Lehet lepontozni, de az alvás alapvető szükséglete az embernek. Minden embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!