Hogyan tegyem le úgy aludni, hogy ne kelljen fel, ahogy ágyat ér a teste?
Már elegem van abból, hogy mire elaltatom végre, ahogy leteszem és próbálnám kiszedni alóla a kezem, arra felébred. Már próbáltam mindenféle pózt kipróbálni rajta, ahonnan könnyebben kiszedem a kezem, de nem megy. Kipattan a szeme azonnal. Egyszerűen nem érek rá egész nap csak altatni, cserébe aztán azért az 1 órás alvásèrt.
Más hogy csinálja, hogy nem kel fel?
Egyedül az vált be, amikor cicin alszik el az ágyon és csak kiszedem a szájából utána. De cicit sem kér mindig, főleg ha kicsit sem éhes, csak azért hogy nyammogjon rajta, nem veszi szájba. 🙄
Ezért nem kell ahhoz szoktatni, hogy csak karban meg csak ágyban... Utána ez lesz belőle, hogy csak karban alszik, meg esetleg ágyban, utána meg nem lehet leszoktatni az ágyban alvásról.
Én nem rontottam el ezt így már az elején, szerencsére a 2 naggyal sem volt ilyen probléma, sem most a kicsivel.
Le lehet pontozni, nem én szenvedek az altatással. 😄
Olyan szép ez az elmélet, amit a #11 ír. Csak azzal nem számol, hogy a gyerekek különbözőek. Hogy esetleg aki karban, cicin altat, annak lehet hogy eleve nehezebben alvó gyereke van, és lám, nem csak újszülött korában, de később is nehéz vele összehozni a külön alvást. Csak legalább amíg szopik, addig ki tudja használni az ember, hogy van egy jó módszere az altatásra.
Az én fiam nem ez a kategória, ő mindig bealudt cicin, sőt még álmában is evett. Nyilván nem ébresztettem föl utána szándékosan, hogy csakazértis a kiságyban aludjon el. Mégis képes magától is elaludni nagyjából bárhol. Nem a szoktatáson múlik, hanem a gyereken.
Nálunk is volt ilyen időszak, már a sírás kerülgetett hogy csak a kezemben, szopi közben alszik el. Ágyúdörgésre sem kell fel, csak arra ha berakom az ágyba.
Az segített hogy a takarójába becsavarva szoptattam, és azzal együtt sokszor le tudtam tenni. De fogzaskor esélyem sem volt, azokat a napokat a fotelben ülve töltöttem. Elmúlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!