Hogyan tegyem le úgy aludni, hogy ne kelljen fel, ahogy ágyat ér a teste?
Már elegem van abból, hogy mire elaltatom végre, ahogy leteszem és próbálnám kiszedni alóla a kezem, arra felébred. Már próbáltam mindenféle pózt kipróbálni rajta, ahonnan könnyebben kiszedem a kezem, de nem megy. Kipattan a szeme azonnal. Egyszerűen nem érek rá egész nap csak altatni, cserébe aztán azért az 1 órás alvásèrt.
Más hogy csinálja, hogy nem kel fel?
Egyedül az vált be, amikor cicin alszik el az ágyon és csak kiszedem a szájából utána. De cicit sem kér mindig, főleg ha kicsit sem éhes, csak azért hogy nyammogjon rajta, nem veszi szájba. 🙄
"Egyedül az vált be, amikor cicin alszik el az ágyon és csak kiszedem a szájából utána."
. És jó esély van rá, hogy ő az a fajta gyerek, akinél csak ez működik.
Sokfelé halljuk, hogy kiságy, mert káros ágyban altatni stb., de igazából arról már nincs szó, hányan szenvedik végig az éjszakákat, mert görcsösen ragaszkodnak a kiságyban altatáshoz, és hány anyuka un rá az egészre, lesz ágyban altatás a vége, és nyugalom. Ez egy természetes igénye a babának.
Lehet hogy sehogy. Az enyémeket vagy karban kell hagyni vagy melléjük fekve altatni.
4 és 2 évesek, talàn ha összesen 3 alkalommal aludtak tovább letevési kísérlet/autóból kivevés stb utàn.
A 3-asnak igaza van. Én is 2-3 hónapig kínlódtam ugyanezzel, most hiába mondja valaki, hogy leteszi az ágyba és simogatja, ha nekünk ez nem vált be, inkább ordított folyamatosan.
Annyit járkáltunk, a végén már sírva, hogy mire betettük az ágyba, egyből ébredjen. Így maradt az, hogy végül velünk aludt a nagyágyban, ott bezzeg egyből elaludt és nem is kelt fel.
Mi is szenvedünk ezzel (nekünk éjjel simán elalszik a kiságyban rejtélyes okból) a nappali altatásnál az vált be hogy bepólyáljuk szorosan, akkor melegben is van, nem is ébreszti fel magát a kezével hadonászva.
Ha ébren van se szeret vízszintesben lenni, még ha csak kicsit hanyatt dőlök a fotelban már sír...
Nálunk se működne hogy csak simogatom meg az se ha magam mellé teszem az ágyunkba. Konkrétan az sem jó ha rajtam van és úgy eldőlök. Ha mellettem van nem is lát úgy ordít. Mindenkinek más jön be, próbálgatni kell.
Kedves 6-os!
Nálunk jelenleg ugyanez a helyzet. Meddig tartott nálatok ez az állapot, és végül hogy szoktattátok a külön alvásra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!