Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hol alszik a babátok, kedves...

Hol alszik a babátok, kedves szülők?

Figyelt kérdés

Hol aludt a kezdetektől? Történt e változás? Szerintetek mi a legjobb a kicsinek, saját szobában aludni vagy a szülőkkel? 1 év alatti gyermeket vegyetek alapul. Ti hogyan csináljátok/csináltátok?

Mi most vagyunk a "4 month sleeping regression" szakaszban, emiatt sok minden felvetődik bennem. A kicsink 3,5 hónapos, velem alszik egy szobában, apuka a vendégszobában (alkalmanként velünk). Anyósom folyamatos kérdezgeti, hogy mikor alszik a saját szobájában a kicsi. Az ő gyerekei mind a kezdetektől fogva külön aludtak. Amikor mondtam, hogy a jelenlegi ajánlás szerint 1 éves korig ajánlott, de minimum 6 hónapig, akkor láttam rajta, hogy szerinte abnormális dolog. Azt nem mondom, hogy fenékig tejföl az együtt alvás, mert hajnal 4-től gyakran kel. Viszont mindig az volt/van bennem, hogy könnyebb így, hogy csak kikapom a co-sleeperből, mintsem egész hajnalban szambázzak egyik szobából a másikba, mert kel, mert kiesett a cumi... Nem tudom. Ez az időszak alapból szívás, hiszen most kezd el úgy aludni, mint mi felnőttek, emiatt is kel, illetve szerintem nem eszik eleget nappal, mert már sok minden érdekesebb, mint az evés (anyatejes). Viszont már nem is szeretek beszélni arról, hogy kel hajnalban, mert folyton azt érzem, hogy na azért van ez, mert velem alszik, azért vagyok fáradt, mert nem tudok tőle aludni... ergó s*@rul csinálom. Kértem épp ma segítséget, tanácsot alvási szakembertől, hát meglátjuk. Illetve olvasok a témában, ha időm engedi, ami mostanában nem sok van, ugyanis a kicsi nem akar 30 percnél többet aludni nappal. De érdekelne a ti tapasztalatok is. Hogyan csináljátok?

2022. okt. 24. 22:13
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

Fiunk 1 éves koráig köztünk aludt. 1 évesen került át az ágyába ami a mi szobánkban van a mai napig. 3.5 éves, de még mindig nem hajlandó az ágyában aludni. Elalszik köztünk, álmában teszem át a 18kg-ját...

Nagyon elcsesztük.

Ezért lányunk, 12hós, az első naptól saját ágy, saját szoba. Inkább megyek át óránként hozzá, de alszik az ágyában és nem szoktatom magunkhoz.

2022. okt. 25. 10:13
 22/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!

Amit eddig ajánlottak, hogy pl. ne ringassam álomba járkálva 20 percekig, hanem tegyem szépen az ágyába le és menjek ki a szobából. Maximum hagyhatom két percig sírni, aztán menjek be, vigasztaljam, simogassam meg, legyek körülötte, érezze a jelenlétemet, de közben tanuljon meg egyedül elaludni. Merthogy egyedül kell elaludni. Viszont nálunk nem is a lefekvéssel van a gond, szinte mindig elalszik este fél nyolcra. Hanem hogy a 4 óra körüli keléskor megkezdődik az óránkénti kelés és egyre hosszabb a visszaalvási idő. Arról nem is beszélve, hogy én alapból nem tudok pikk-pakk visszaaludni, így mire érzem, hogy alszom újra, már megint nyöszörög. Van olyankor, hogy cumit kap, van, hogy elfogadja, van hogy nem, van hogy 10 percenként kiesik és felébred... Egyébként nem szopik sokat, első keléskor szokott csak többet, ami 2 óra körül van. Utána 3-4 perc és bealszik. Simizem én ahogy mondták anno, hogy maradjon ébren, de ő is álmos, én is álmos, így leteszem. Akkor megébred, cumi a szájába és alszik is. De 4 után több idő a visszaaltatás, főleg 5-6 körül (tudom, 6 már reggel, normális, hogy fent is van), de álmos, úgyhogy mozgatom a bölcsőjében és egy idő után elalszik és ha szerencsém van, alszik egy órát. Ha nem, felébred 10 perc múlva, ringatás, alvás, felébredés, ringatás, végül szopi, fejezzük ahogy kezdjük.

2022. okt. 25. 10:16
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

21 vagyok, az kimaradt, hogy szamomra elképzelhetetlen lett volna, hogy a férjem inkább átköltözik a vendégszobába... nekem ez. Nem fér bele. A férjemnek mellettem a helye az ágyban.

Illetve az en gyerekeim sem aludtam 20-30 percnél többet nappal 3 hónapos koruk után.

2022. okt. 25. 10:16
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
A saját szobájában alszik a kezdetektől mert nálunk nincs hely. Én mentem át hozzá mindig, és aludtam vele, vagy altattam vissza, ha felkelt. Lassan 3 éves de gyakran van olyan, hogy felkel éjjel, vagy nagyon korán kel. Nemsokára jön a tesó, egy szobában lesznek amíg mindketten ébrednek éjjel. Amikor ilyet hallok hogy 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát, nagyon csodálkozom, számomra ez a lehetetlen kategória. Nálunk mennyire ordított éjjel még 2 éves korában is, jézusom :D Tesójánál is ugyanerre számítok, ha nem rosszabbra.
2022. okt. 25. 10:20
 25/36 anonim ***** válasza:
68%
24,veled lehet,hogy ők is átaludnák az éjszakát.Persze ez sem biztos.Akinek nem fér bele,hogy velük aludjon,az tegyen úgy,ahogy nekik jó.Mondjuk ha belegondolunk,a babának kell elfogadni,hogy neki egyedül kell aludni,míg te nem tudsz a férjed nélkül.Érdekes elgondolás,de ha nálatok így működik, akkor nekem ugyan nem baj.Kérdező,ez a legnagyobb marhaság,és az úgynevezett alvástréning amit veled csináltatni akarnak.Olvass utána mekkora károkat okozhat a későbbiekben.NEM kell egyedül elaludni a.Minden gyerek más,mindegyiknek másra van szüksége.Az enyémek közt is van aki magától elaludt,meg van akit ringatni kellett.
2022. okt. 25. 10:58
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ennek abszolút saját döntésnek kéne lennie. Ha neked így kényelmes, akkor így. Ha át akarod szoktatni, akkor ne anyósod miatt, hanem magatok miatt. Én konkrétan nem tudok gyerekkel aludni, mert nagyon rossz alvó vagyok, akkor nem alszok semmit, ha mellettem van. Az első két gyerekem velünk egy szobában, ők kiságyban aludtak kb 2-3 hónapig, aztán saját szoba. A harmadik a kezdetektől külön van, mert most pici a háló, oda nem fért be kiságy. Én átmászkáltam szoptatni. Volt, hogy egyszer, kétszer, százszor. De így a köztes időben tudtam aludni. Én minden hangra felébredek. Ha csak nyüsszög, már arra is. De ha tudnék mellette aludni, akkor párszor úgy lett volna.

Szóval ne foglalkozz senki szokásaival. Max hallgasd meg, aztán majd te eldöntöd, nektek mi a jó.

2022. okt. 25. 11:12
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
25ös, nincs hely a szobánkban, mint mondtam. Mindig átmentem ha ébredt, volt hogy elaludtam mellette, volt hogy visszamentem, miután elaludt. Alapvetően meg szeretném nyilván hogy azt szokja meg, a saját szobájában alszik, így megspóroltam az átszoktatást. És így tutira volt legalább éjjel 3ig magánszférám a hálószobánkban, nekem fura lett volna például úgy nemi életet élni hogy ott alszik a gyerek a kiságyban velünk egy légtérben. (Tudom, mások biztos nem az ágyban élik ilyenkor de nekünk nincs nappali és kanapé. )
2022. okt. 25. 11:21
 28/36 anonim ***** válasza:
100%
Ja, meg amikor 2 éves korában átmentem a gyerekhez az éjjeli ordításra, általában 2 órán át fent volt, hiába próbáltam altatni. Sokszor az segített, ha kimentem gépezni a másik szobába és hallgatta a billentyűzet kattogását, akkor visszaaludt magától. Lehet csak simán hagynom kellett volna 10 percig sírni és úgy visszaaludt volna, nem pedig 2 órán át szó szerint nézni a vergődését hogy semmi se jó. Mindegy, ez már a múlt, lassan csak elérünk arra a szintre hogy mindig vegigaludja az éjszakát.
2022. okt. 25. 11:25
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
22. Nem akarok okoskodni, de amit javasoltak az a ferber-módszer és ma már abszolút nem ajánlják. Én is aggódtam, de szerintem igaz, hogy hallgatnod kell az ösztöneidre. Én két percig sem tudnám hallgatni, ahogy a kisbabám sír. Nekem az vált be, hogy igenis elfogadtam, hogy most ez egy nehéz időszak, fejletlen az agya, de lesz jobb. Szerintem nincs csoda módszer, mert minden baba, minden család más. Nálunk bejött az együttalvás, de tesóm pl nagyon mély alvó, nem mert vele. Ettől mindketten jó anyák vagyunk, és azt tettük ami nekünk a legjobb.
2022. okt. 25. 12:59
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
Két percig hagyni sírni egy négy hónapost a kiságyban, úgy, hogy közben vele tudnál lenni, szerintem barbárság. Még csak most született meg, az anya jelenti neki a biztonságot, te ott hagyod a kiságyban egyedül sírni, amíg ő fél és kétségbeesett... nyilván nem arról van szó, hogy ha kimész wc-re és sír utánad, valami baja lesz, de én nem hagynám esete egyedül. Egy 4 hónapos nem fog manipulálni, nem fog hozzászokni semmihez. Én 10 hónapig altattam ringatva a lányom, aztán elkezdtük szépen az átállást a mellettem fekve elaltatásra, sikerült. Nem bánom, hogy anno ringattam, mert ő ezt igényelte, 10 hónaposan érett meg a váltásra, éreztem, hogy most meg lehetne próbálni, és sírás nélkül ment. Továbbra is csak azt tanácsolom, hogy csak az ösztöneidre hallgass. Nekem is mondta anyósom, hogy a gyerekei első perctől külön aludtak a kiságyban, hát az én gyerekem egy percet nem tudott benne eltölteni, mert üvöltött, hagytam volna benne? Mert mások szerint így a helyes? Ne hagyd magad, mert később is el fognak bizonytalanítani.
2022. okt. 25. 13:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!