Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hol alszik a babátok, kedves...

Hol alszik a babátok, kedves szülők?

Figyelt kérdés

Hol aludt a kezdetektől? Történt e változás? Szerintetek mi a legjobb a kicsinek, saját szobában aludni vagy a szülőkkel? 1 év alatti gyermeket vegyetek alapul. Ti hogyan csináljátok/csináltátok?

Mi most vagyunk a "4 month sleeping regression" szakaszban, emiatt sok minden felvetődik bennem. A kicsink 3,5 hónapos, velem alszik egy szobában, apuka a vendégszobában (alkalmanként velünk). Anyósom folyamatos kérdezgeti, hogy mikor alszik a saját szobájában a kicsi. Az ő gyerekei mind a kezdetektől fogva külön aludtak. Amikor mondtam, hogy a jelenlegi ajánlás szerint 1 éves korig ajánlott, de minimum 6 hónapig, akkor láttam rajta, hogy szerinte abnormális dolog. Azt nem mondom, hogy fenékig tejföl az együtt alvás, mert hajnal 4-től gyakran kel. Viszont mindig az volt/van bennem, hogy könnyebb így, hogy csak kikapom a co-sleeperből, mintsem egész hajnalban szambázzak egyik szobából a másikba, mert kel, mert kiesett a cumi... Nem tudom. Ez az időszak alapból szívás, hiszen most kezd el úgy aludni, mint mi felnőttek, emiatt is kel, illetve szerintem nem eszik eleget nappal, mert már sok minden érdekesebb, mint az evés (anyatejes). Viszont már nem is szeretek beszélni arról, hogy kel hajnalban, mert folyton azt érzem, hogy na azért van ez, mert velem alszik, azért vagyok fáradt, mert nem tudok tőle aludni... ergó s*@rul csinálom. Kértem épp ma segítséget, tanácsot alvási szakembertől, hát meglátjuk. Illetve olvasok a témában, ha időm engedi, ami mostanában nem sok van, ugyanis a kicsi nem akar 30 percnél többet aludni nappal. De érdekelne a ti tapasztalatok is. Hogyan csináljátok?

2022. okt. 24. 22:13
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
86%
4 hósan nappal szinte mindig ölben vagy hordozóban, rajtam aludt, de úgy akár órákat is. Első babával ráértem ücsörögni.
2022. okt. 24. 23:40
 12/36 anonim ***** válasza:
66%
Velünk. Csak 2 szobánk van, egyik a közös háló. Pár év múlva lesz saját szobájuk, akkor megyünk majd nagyobba, most még 2 év alatti mindkettő és mindenkinek nagyon jó ez így.
2022. okt. 24. 23:41
 13/36 anonim ***** válasza:
76%

Első naptól egy szobában alszunk, ő az ágy melletti kiságyban karnyújtásnyira.

Az apja csak akkor alszik velünk, ha másnap szabadnapos, ha másnap dolgozik, akkor a másik szobában.

Igazából én sem tudom hogy lenne a jó, mert sokszor van, hogy miattam kel fel, pl ha felkelek wc-re, vagy inni, orrot fújni stb, akkor szinte mindig felkel, és azon gondolkodtam, hogy mi lenne vajon, ha nem lennék itt, talán jobban aludna?

Általában 1 vagy 2 alkalommal kel enni.

3 hónapos.

2022. okt. 24. 23:41
 14/36 anonim ***** válasza:
66%
Én azt terveztem, hogy egy szobában de a kiságyban aludjon, a kórházban raktam is bele abba a kis gurulós ágyba, de aztán velünk alszik most. 1 hónapos lesz.
2022. okt. 25. 00:21
 15/36 anonim ***** válasza:
28%
Jajj ez nagyon megosztó téma.Én csak a saját tapasztalatomat tudom megosztani.Nekünk 5 gyerek7nk van,és mi együtt aludtunk velük.Annyira együtt,hogy nem kiságyunk volt,hanem babaöblünk.Mi eleve így is terveztük,az anyai ösztönöm is nekem ezt súgta.Semmi gond nem volt, mire oviba mentek,addigra a saját szobájukba aludtak.Nekünk ez jó volt így.A férjem is szeretett velük aludni,nekünk ez nem okozott problémát.Nem ment a mi kapcsolatunkra.Én viszont soha nem éjszakáztam velük,az első perctől átaludtuk az éjszakákat,fogzás,vagy betegség esetén keltek esetleg fel,de akkor szopiztak,vagy kicsit simogatni kellett őket,és vissza is aludtak.Betegek mondjuk inkább csak az óvodában lettek,előtte max egy pár napos orrfolyás volt.Úgy kell csinálni,ahogy nektek jó.Nekem kínzás lett volna másik szobába tenni,másnak az a kínzás,hogy együtt aludjanak.
2022. okt. 25. 06:38
 16/36 anonim ***** válasza:
69%
3 hónapos koráig a kiságyban aludt, majd sajnos egyre gyakrabban kelt fel és azóta bevittünk egy kanapét a szobájába, én azon alszok éjszaka. Ha már nem bírok este odajárkálni hozzá akkor magam mellé veszem.
2022. okt. 25. 07:01
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nem tudok tanácsot adni, mert az én babám egyenlőre 3,5 hónapos, nálunk még nem köszöntött be az alvási regresszió (és bízom benne, hogy nem is lesz jelentős változás). Én az első 2 hónapban aludtam a gyerekszobában a babával, férjem a hálóban. Addig 2-3x kelt. Azóta a hálóban alszok a férjemmel, a baba a szobájában, amikor sír, atmegyek, van hogy ott is maradok, most 1x, néha 2x kel éjszaka, úgyhogy nem kimerito. Ha viszont 5-10x kelne, ahogy az alvási regressziórol írjak,biztosan nem mászkálnek ennyit, akkor újra a babával alszom majd.
2022. okt. 25. 07:23
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
1 éves koráig velünk aludt. Nem tudom elképzelni, hogy akinél sokat kel a baba és szoptat, hogyan oldja meg a külön altatást, de hősök a szememben, én hamar feladtam. Amúgy simán el volt utána a saját helyén, de nekünk bejött ez a felállás, igaz nálunk a férjem is szerette, hogy ott van. Most is ha többször kel, átjön hozzánk, mert tényleg én nem bírok fent maradni, ha többször mennem kell megszoptatni. Tedd azt, ami a ti családotoknak a legjobb, ne hallgass másra, csak az ösztöneidre!
2022. okt. 25. 07:49
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Mi együttalvó család vagyunk, és nekünk ez így teljesen be is vált. Az első gyerekem azért tettem magam mellé, mert világosan láttuk, hogy jobban aludt ott. A másodikat már eszembe se jutott külön tenni.

Engem is próbáltak mindenfélével ijesztgetni, de nem érdekelt a véleményük. Annak azért nem örültem volna, ha a párom külön alszik, de nálunk nincs is olyan mennyiségű ébredés, hogy ne tudná kipihenni magát.

Négy hósan a gyereked rettentő kicsi hozzá, hogy átaludja az éjszakát (akkor is, ha eddig megtette, 4 hós kora előtt nekem is megtette mindkettő), vagy hogy emiatt szakember keljen. Az öt évesem is ébred éjjel, pedig külön alszik már.

Azt még hozzátenném, hogy egy évesen se csapnám át simán a szobájába, hanem szép fokozatosan, amikor majd készen áll rá.

2022. okt. 25. 08:48
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

Az első 3 hónapban mellettem aludt babaöbölben. Csak kb 2x ébredt éjszaka pár percekre, szóval nem azért, merthogy olyan sokat ébredne, én voltam nyugodtabb, ha mellettem van. A kiságyában volt légzésfigyelő, de őszintén szólva én nem bíztam a cuccban :D Jó volt oda dobálni a szennyes ruhát, na, kb ennyire használtuk ebben az időszakban a kiságyat, meg a nappali alvásokhoz (olyankor mellettem elaludt a kanapén babafészekben, és ha olyan dolgom volt, vagy a férjemmel akartunk felnőtt időt eltölteni, akkor fészkestül-mindenestül csak beraktam a kiságyba, észre se vette). Felbátorodva ezen a gyakorlaton elkezdtem éjszakára is a kiságyba rakni 3 hónapos korától kezdve, ez egész jól működött is olyan 2-3 hónapig. Nekünk is bekapcsolt 4 hónapos kora környékén a sleep regression, de még kitartottam. Csak amikor a regresszió mellé még jött a mozgásfejlődés, a fogzás és a szepa, akkor már úgy voltam vele, hogy f*szom fog óránként 2x felkelni a gyerekhez szoptatni 5-10 perceket (mert ennyi kellett neki a visszaalváshoz általában) hónapokon át, akkor visszakerült a babaöbölbe. Nyilván továbbra is felébredtem amikor ő, de miután segítettem neki a mellemhez jutni, alhattam tovább békésen, így túléltem azt a pár hónapot, amíg lezajlott ez a nagyon intenzív fejlődés nála. 1 éves kora körül már csak éjjelente 3-4x ébredt, akkor megint visszakerült a kiságyba. Utána jött egy időszak, amikor megint szeparációsan szorongott, szóval este elalvás után kiságy, utána az éjjel egy pontján, amikor meguntam a folyamatos nyöszörgést, visszakerült mellém a babaöbölbe. Aztán elég nagy lett, leszereltük a kiságy rácsait és csak egy kis leesésgátlót kapott, onnantól kezdve önállóan jön már át éjjelente a babaöbölbe. Pedig már nem igazán fér el benne, 2 éves :D Volt egy pár jó hónap, amikor végigaludta az éjszakát a saját ágyában, és csak reggel jött egyet ébredős bújni, de amióta feltűnt neki, hogy terhes vagyok és beszéltünk is róla, hogy a babaöbölben majd a kishúga fog aludni, miután megszületik, valahogy kihasználja még a maradék lehetőséget és az utóbbi héten már megint ragaszkodik hozzá, hogy az egész éjszakát mellettem töltse. De megbeszéltük, hogy miután ott alszik majd a kisbaba, ő az apja és közém jöhet éjjelre, ha szeretne :) Gyanítom hamar elege lesz belőle, mert csillag pózban szereti szétdobni magát, és azért annyira nem nagy az ágyunk, hogy így négyesben elférjünk kényelmesen, babaöböl ide vagy oda :D De hát jobbat nem tudok, kitúrni az ágyból mégsem fogom a kistesó miatt.

Szóval (nem annyira :D) röviden ennyi. Hektikusan változott, éppen annak függvényében, hogy mi tűnt jónak és élhetőnek nekünk. Azt pl pont letojtam mindig is, hogy mi az általános ajánlás és milyen tudós meg szakember éppen mit mond, egy ilyen kérdésben a megérzéseimre hallgattam inkább. Most sem bánom, szeretek vele együtt aludni, engem is megnyugtat a közelsége, hát még amikor csak pár hónapos volt, és amúgy is akárhányszor felébredtem álmomból, mindig szaladtam ellenőrizni, hogy ugye szuszog-e még.

2022. okt. 25. 09:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!